م.م
عنوان :

احساس خشکی در گلو و رفلاکس معده

متخصص داخلی
سلام. مردی 32 ساله هستم. تالاسمی مینور هستم. احساس خشکی در گلو دارم. رفلاکس شدید دارم طوری که بعد از غذا خوردن غذا حتی تا دهانم بر می گردد. عرق زنیان برای کاهش اسید معده و عرق شیرین بیان برای ترمیم مری استفاده میکنم که شاید از اسید معده اسیب دیده باشد. بهتر هستم. البته حجم غذام رو کمتر کردم. غذا به ندرت به دهانم بر میگرده ولی خشکی حلقم اذیتم میکنه. انگار چیزی انجا هست. متخصص داخلی هم رفتم نگاه کرد گفت حساسیته. داروی حساسیت نوشت نخوردم.

سلام از جهت تالاسمی مینور نگرانی ای وجود ندارد.علائم شما همان طور که خودتان فرمودید بیشتر منطبق با بیماری رفلاکس اسید معده به مری می باشد که متعاقبا میتواند باعث آسیب به مری و شاید ناحیه حلق و حنجره شده و احساس خشکی گلو ایجاد کند.در مورد بیماری رفلاکس یا gerd لازم است درمان ضد اسید مثل اومپرازول و درمانهای افزایش دهنده حرکات معده

مثل دومپریدون را استفاده کنید...در صورت عدم پاسخ به درمان و یا گذشت بیش از پنج سال از بیماری یا سن بالای 55سال و یا وجود علائم خطر مثل کاهش وزن،خونریزی و...نیاز به آندوسکوپی نیز خواهید داشت....در صورت تالاسمی مازور یا اینتر مدیا در سنین پایین تر بزرگی طحال میتواند باعث ایجاد احساس سیری زودرس و تشدید رفلاکس شود...ضمن اینکه مصرف قرص فولیک اسید که برای درمان تالاسمی گاها استفاده میشود نیز در ایجاد علایم دیسک پپسی و به خصوص نفخ تاثیر دارد

در مجموع با توجه به شرح حال جنابعالی توصیه میشود از قرص اومپرازول صبح ها ناشتا و قرص دومپریدون قبل صبحانه و ناهار و قرص دایمتیکون هر دوازده ساعت استفاده کنید...از دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا و مصرف کافئین و نوشیدنی همراه غذا و سیگار و ....اجتناب کنید و در اسرع وقت به متخصص گوارش نیز مراجعه نمایید مصرف شیرین بیان به صورت کوتاه مدت و موقت منعی ندار

البته توجه داشته باشید اگر علائم شما به صورت دیسفاژی و برگشت غذا به دهان در حین غذا خوردن باشد باید سریعا جهت بررسی به متخصص گوارش مراجعه کنید