ا.م
عنوان :

رفتار کودک سه ساله

دکترای روانشناسی سلامت
سلام.مدتی است پسر سه سالم خصوصا قبل خواب حتما من باید کنارش دراز بکشم و با موهام بازی کنه.اگر ممانعت کنم شروع میکنه به گریه و ناراحتی.در طول روزم خیلی علاقه داره با موهام بازی کنه.من حتی فکر کردم موهایم را کوتاهترین حالت ممکن کنم ولی بعد پشیمان شدم.راهکار عروسک پولیشی هم انجام دادم.جواب نداد.راهکار شما چیست؟و مورد بعدی اینکه من خیلی می بوسیدمش و تماس پوستی با صورتش داشتم الان پسرم همش به صورت من چسبیده و در حال تماس پوستی است.احساس میکنم در رفتارم زیاده روی کردم.اگر باهاش تند برخورد کنم شروع میکنه گریه کردن.گاهی هم گاز میگیره.
مورد بعدی که بسیار کلافه ام کرده گریه کردن دنبال پدر و مادربزرگشه.که تا حدود یک ساعت گریه میکنه و به هیچ صراطی مستقیم نیست

با سلام و روز بخیر خدمت شما دوست عزیز با توجه به موضوعاتی که مطرح کردین کودک شما جز دسته کودکانی است که دلبستگیش به افراد مهم زندگیش زیاده حالا این دلبستگی میتونه به دلایل مختلفی به وجود اومده باشه و نگران این هست که افردا مهم زندگیش نباش حالا ممکنه به این دلایل باشه ممکنه شاهد بحث های مکرر بین شما و همسرتون بوده که این احساس در فرزندتون به وجود اومده یا توجه بیش از اندازه از افراد مهم زندگیش گرفته به نظر خودتون کدوم از این موراد احتمالش در فرزند شما بیشتر است و اینکه شما شاغل هستین؟ و کودکتون با پدر بزرگ و مادر بزرگ مدتی زندگی کرده؟

بنده شاغل نیستم.ولی همسرم مسافرت میرن گاهی.در حد دو هفته تا یک ماه.بحث به اندازه عادی.زندگی ما نه پر تنش ه نا خیلی آروم.اوایل فرزندم رو ساعتی پیش مادرم میگذاشتم.ولی مدتهاست که دیگه نمیذارم.
فرزندم دنبال پدرش خیلی بی تابی میکنه ولی این حس رو نسبت به من نداره.
ولی خب وابستگیش به مت طور دیگه است.گفتم موقع خواب حتما باید باموهام بازی کنه.یا پیشش بشینم تلویزیون ببینه.کلاس ورزش میبرمش باید حضور داشته باشم تنها نمی مونه

با شما این حس رو نداره چون همیشه در دسترسش بودین ولی همسرتون چون دائم به خاطر کارشون مدت طولانی نیستن این نگرانی به وجود اومده نکنه دیگه نباید البته این احساس در این سن تا اندازه ی طبیعیه مرحله ی که در کودک این باور شکل بگیره چیزهای که از دیدشان پنهان هستن دلیل بر نبود نیست بازی با کودک که نشون بده چیزی که نیست دوباره برگشت داره میتونه کمک خوبی باشه تا این احساس ناایمنی و از دست دادن افراد مهم را در کودک خاموش کنه

نوع بازیش رو بهم معرفی میکنید؟

بازیهای که در بچگی با همه ما انجام میشد همون دالی که مادر یک پارچه رو صورت خودش میندازه و بعد با خنده برش میداره و اینکه یه تایمی خودتونو رو پنهان کنید و بعد دوباره رو به روی کودک قرار بگیرید اول از زمانهای خیلی کوتاه شروع کنید و به مرور زیادش کنید حتی همسرتون زمانی که هستن این بازی رو انجام بده به مرور کودکتون یاد میگیره که هر چی که نبود دلیل بر از بین رفتنش نیست و دوباره برنگشتنش نیست

قایم موشک مثلا.ممنون

در کل این حالتها در این سن برای کودکان به صورت طبیعه ولی سعی کنید اروم اروم استقال رو بهش یاد بدین

در مورد بازی کردنش با موهام و ...
نظرتون چیه؟

بازی با موهاتون یه ابزاره که اون احساس امنیت رو از شما بگیره و بهش ارامش میده

احتمالا از شما بیش از اندازه توجه دریافت کرده

اشکال نداره کارش؟
ممنون از راهنمایی تون.در مورد اینکه چطور راضی بشه در تختش بخوابه هم راهنمایی میکنید؟شبا اول من کنارش پایین تخت میخوابم وقتی خوابید میذارمش در تختش.خودش مستقل نمیخوابه

خواهش میکنم دوست عزیز
در مورد اینکه جدا خوابیدن رو اموزش بدین یه مدت ممکنه براتون سخت باشه ولی به مرور یاد میگیره یه مدت اول کنارش بخوابین بعد که عادت کرد یواش یواش روزهای بعد ازش فاصله بگیرین و به مرور از اتاق خارج بشین تا هم جدا خوابیدن رو یاد بگیره و هم نگرانی در مورد تنها شدن

ممنون خانم دکتر....

باز هم موردی بود در خدمت هستم دوست عزیز