تعریف

زردی زبان (زرد شدن رنگ زبان) معمولا یک مسئله بی ضرر و موقتی است، این مشکل غالبا نشانه ای از یک اختلال، به نام "زبان سیاه مودار" می باشد. زردی زبان به ندرت نشان دهنده یرقان است (اختلالی که موجب زردی چشمان و پوست می شود)، بیماری که حاکی از مشکلات کیسه صفرا یا کبد است.

تنها راه حل، خود درمانی است، به شرطی که مسئله پزشکی دیگری وجود نداشته باشد.

علل

زردی زبان در بیشتر مواقع، ناشی از تجمع بی ضرر سلول های پوستی مرده بر روی برآمدگی های زبان (پاپیلا) است. این مسئله وقتی پیش می آید که برآمدگی های زبانی بزرگ شده و باکتری های دهان، دانه های رنگی تولید کنند.

برآمدگی های زبان که بیش از حد بلند هستند به سادگی می توانند سلول های مرده ناشی از پوست اندازی را در خود نگه داشته ورنگ آن ها را بواسطه ی تنباکو، غذا یا سایر مواد تغییر دهند. خشکی دهان یا تنفس از دهان نیز می تواند موجب زردی زبان شود.

سایر علل زردی زبان عبارتند از:

  • زبان سیاه مودار (نوعی بیماری زبان)
  • زبان جغرافیایی (زبان شبیه یک نقشه جغرافیایی می شود)
  • یرقان (یا زردی)

زمان مراجعه به پزشک

معمولا زردی زبان نیاز به درمان پزشکی ندارد. اگر این مسئله شما را نگران کرده، با استفاده از محلول هیدروژن پروکسید و آب، با ترکیب 1 به 5، زبان را تمیز کرده و پس از آن چند دفعه دهان را با آب بشویید.

ترک سیگار و مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی فیبر نیز باعث کاهش باکتری های دهانی می شود که باعث بوجود آمدن زردی زبان می شوند، و همچنین از تجمع سلول های پوستی مرده می کاهد.

 

به پزشک مراجعه کنید اگر:

  • تغییر رنگ دائمی زبان، شما را نگران کرده است.
  • پوست شما یا سفیدی چشمان شما نیز زرد شده که می تواند نشان دهنده ی یرقان باشد.