مشکلات جنسی
3.78
نوشته شده توسط زوپ

زمان مطالعه 5 دقیقه
دیر انزالی در زنان

دیر انزالی در زنان : رابطه‎ی جنسی سالم و با کیفیت نیازمند جسم و روان سالم است. بروز برخی مشکلات و بیماری‎ها می‎تواند تاثیر بسیاری بر رابطه‎ی جنسی بگذارد و میزان کیفیت آن و رضایت زوجین را کاهش دهد. یکی از این اختلالات مربوط به زمان انزال است. انزال حالتی است که فرد پس از برانگیختکی جنسی به ارگاسم رسد. اختلالات انزال انواع گوناگونی دارد که یکی از آن‎ها دیر انزالی است. به این معنا که زمان انزال فرد بیش از حد طول می‎کشد و فرد به برانگیختگی بیشتر نیاز داشته باشد. این اختلال سبب بروز برخی مشکلات مانند خستگی شریک جنسی و ایجاد حس ناامیدی در فرد می‎شود. گاه ممکن است دیر انزالی موقتی باشد و در شرایط خاص رخ دهد در چنین شرایطی جای نگرانی نیست اما اگر این اختلال به کرات رخ دهد لازم است فرد به پزشک مراجعه کند و اقدام به درمان آن نماید. اختلالاتی که سبب کاهش کیفیت رابطه‎ی جنسی می‎شوند باید مورد درمان قرار گیرند زیرا رابطه‎ی جنسی نامطلوب می‎تواند تاثیرات منفی بسیاری در شرایط زندگی و روحی فرد ایجاد کند و زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی دیر انزالی در زنان می‎پردازیم.

انواع دیر انزالی در زنان

دیر انزالی را که معمولا با حس سرخوردگی و تنش و فشار برای فرد و شریک جنسی او رخ می‎دهد می‎توان براساس شرایط و حالات مختلف به چند نوع تقسیم کرد:

  • انزال اصلا رخ نمی‎دهد

در این شرایط که بیشترین ناکامی را برای فرد به همراه دارد فرد تحت هیچ شرایطی نمی‎تواند اوج لذت  جنسی را تجربه کند.

  • انزال دیر رخ می‎دهد

این نوع دیر انزالی که تنش و فشار زیادی را برای شریک جنسی ایجاد می‎کند خارج از زمان عادی رخ می‎دهد و سبب ایجاد حس افسردگی و خستگی در فرد می‎شود.

  • انزال در شرایط خاص

در این حالت فرد با آمیزش جنسی به انزال نمی‎رسد و حتما باید از روش‎های دیگر مانند خودارضایی، سکس دهانی و یا تحریک دستی به اوج لذت جنسی و در پی آن انزال می‎رسد.

  • انزال بدون رابطه‎ی جنسی

در این نوع انزال اگرچه فرد می‎تواند اوج لذت جنسی را تجربه کرده و به انزال رسد اما این اتفاق صرفاً به تنهایی و به صورت خودارضایی رخ می‎دهد. افراد مبتلا به این نوع اختلال انزال نمی‎توانند با رابطه‎ی جنسی به انزال برسند که سبب سرخوردگی بسیار در آن‎ها می‎شود.

علل بروز دیر انزالی در زنان

دیر انزالی زنان می‎تواند دلایل بسیاری داشته باشد. این دلایل اغلب روحی و روان است اگرچه شرایط جسمی و فیزیکی نیز تاثیر بسیاری در آن دارد. برخی از این دلایل عبارت است از:

  • وجود مشکلی در رابطه‎ی جنسی
  • مشکلات روحی مانند استرس و اضطراب
  • آسیب‎های جسمی و روحی
  • احساس شرم و یا ترس
  • مصرف مواد مخدر
  • خودارضایی متعدد
  • عدم اطلاعات کافی در مورد رابطه‎ی جنسی و تحریکات موثر
  • اثرات جانبی برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی
  • برخی بیماری‎های زمینه‎ای مانند دیابت و بیماری عروقی

چگونگی تشخیص دیر انزالی در زنان

اختلالات انزال می‎تواند به صورت موقتی باشد. برخی دلایل مانند فشارهای روزانه می‎تواند دلیل بروز این اختلال به صورت موقت شود که به راحتی و با رعایت برخی نکات قابل درمان است. اما اگر دیر انزالی به یک اختلال دائمی تبدیل شود لازم است به پزشک مراجعه نمایید. زیرا این اختلال می‎تواند ابعاد زندگی شخصی و زناشویی شما را تحت تاثیر قرار دهد. پزشک برای تشخیص دیر انزالی در ابتدا به ممعاینه‎ی فیزیکی فرد می‎پردازد تا هرگونه علت احتمالی فیزیکی را بررسی نماید. در صورتی که دلیل بروز این اختلال جسمی نباشد روحی خواهد بود پس پزشک به بررسی ابعاد روحی و روانی شما می‎پردازد. در این تشخیص پزشک سوالاتی در مورد  رابطه‎ی زناشویی و جنسی شما می‎پرسد (مانند توصیف آخرین تجربه‎ی جنسی خود) پاسخ دقیق به این سوالات، دلیل دیر انزالی شما و روش درمان را تعیین می‎نماید پس لازم است با توجه و دقت بسیار به آ‎ن‎ها پاسخ دهید.

انواع درمان دیر انزالی زنان

مشکلات ارگاسم در زنان می‎تواند منشا متفاوتی داشته باشد. درمان این اختلال در صورتی که دلیل آن مشخص شود راحت‎تر صورت می‎گیرد. روش‎های مختلفی برای درمان دیر انزالی وجود دارد که هر کدام ویژگی‎های خود را دارند. در ادامه به بررسی انواع درمان‎های دیر انزالی زنان می‎پردازیم:

  • در صورتی که پزشک تشخیص دهد دیر انزالی شما به دلیل مصرف دارویی است، مصرف آن دارو را تعدیل می‎بخشد تا اختلال مورد نظر از بین رود.
  • اگر دیر انزالی به دلیل بیماری‎های زمینه‎ای باشد با درمان آن می‎توان انزال بهتری برای فرد ایجاد نمود.
  • در صورتی که دیر انزالی همراه با یائسگی باشد ممکن است پزشک معالج هورمون درمانی را برای فرد تجویز نماید. استروژن و تستوسترون هورمون‎هایی هستند که به افزایش حساسیت جنسی و میزان گردش خون در دستگاه تناسلی کمک می‎کنند. درمان به کمک هورمون استروژن می‎تواند شامل قرص و یا ژل در دستگاه تناسلی باشد.
  • مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه مانند روغن‎های برانگیخته کننده کلیتوریس را گرم می‎کند و سبب افزایش تحریک جنسی می‎شود. این داروها می‎تواند در هنگام برقراری رابطه‎ی جنسی بسیار مفید باشد. البته توجه داشته باشید پیش از مصرف آن حتما با پزشک خود مشورت نمایید زیرا داروهای مذکور می‎تواند در مواردی سبب ایجاد حساسیت و آلرژی شود و یا تداخل دارویی داشته باشد.
  • مشاوره با پزشک نیز می‎تواند کمک بسیاری در این زمینه به فرد نماید. عمده‎ترین دلیل بروز دیر انزالی در زنان مشکلات روحی و روانی است. پزشک روان درمانگر و یا سکس تراپیست می‎تواند با بررسی شرایط و حالات روحی فرد و همچنین بررسی رابطه‎ی زوجین بیشترین کمک در این زمینه را به فرد کند.

عوارض دیر انزالی زنان

مشکلات روابط جنسی نه تنها سبب بروز مشکلاتی در زندگی فرد می‎شود بلکه سبب ایجاد عوارض روحی و روانی او نیز می‎گردد. اختلالات انزال اگر درمان و کنترل نشوند پیامدهای منفی برای فرد ایجاد می‎کند. برخی از عوارض دیر انزالی زنان شامل موارد زیر می‎شود:

  • ناکامی و سرخوردگی‎های جنسی که سبب بروز افسردگی در فرد می‎شود.
  • خستگی و فرسودگی جنسی برای فرد و شریک جنسی او
  • کاهش کیفیت رابطه‎ی جنسی که سبب بی‎میلی جنسی می‎شود.
  • از بین رفتن اعتماد به نفس
  • دردهای ناشی از عدم رسیدن به ارگاسم

چگونه پزشک مناسب برای درمان انتخاب کنیم

اگر دچار دیر انزالی هستید لازم است به پزشک مراجعه نمایید تا با درمان این اختلال کیفیت لازم را به روابط جنسی خود بازگردانید. اولین قدم برای این مهم انتخاب پزشک مناسب است. لازم است برای این انتخاب دقت بسیاری به کار بردید زیرا پزشک معالج نقش بسیار تعیین کننده‎ای در نتیجه‎ی درمان شما دارد. اگر پزشک منتخب تجربه و دانش کافی در این زمینه را داشته باشد این اختلال به سادگی قابل حل و درمان است. برای انتخاب پزشک مناسب معیارهایی چون تجربه، مهارت، دانش و علم کافی و مدارک پزشکی معتبر را در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را نمایید.

چه سوالاتی از پزشک بپرسیم

پس از انتخاب پزشک جلسات درمانی و مشاوره‎ی شما آغاز می‎شود. در این جلسات لازم است بدون احساس شرم و خجالت حضور یابید و به مشورت با پزشک خود بپردازید و به سوالات او پاسخ دهید. در این جلسات پزشک به بررسی رابطه‎ی جنسی روابط زناشویی شما می‎پردازد و سوالاتی اعم از حالات روحی، مشکلات جسمی و... می‎پرسد. در این حلسات شما نیز لازم است سوالات خود را بیان کنید تا اطلاعات بیشتری از نوع اختلال خود دریافت کنید. برخی از سوالاتی که باید از پزشک معالج خود بپرسید عبارت است از:

  • روش درمانی شما چیست؟
  • آیا این روش عوارضی دارد؟
  • دلیل دیر انزالی من چیست؟
  • آیا دیر انزالی من مربوط به بیماری‎های زمینه و یا مصرف دارویی می‎شود؟
  • و...

ماندگاری درمان دیر انزالی زنان

دیر انزالی زنان اغلب به دلایل روحی است. در صورتی که دلیل بروز این اختلال به صورت کامل از بین رود دیر انزالی نیز درمان می‎یابد اما میزان ماندگاری این درمان کاملا به خود فرد وابسته است. بیمار می‎تواند با پرهیز از دلایل بروز بیماری از بازگشت مجدد آن جلوگیری نماید. در مواردی که دیر انزالی به دلایل جسمی مانند عوارض مصرف دارویی و یا بیماری زمینه‎ای رخ دهد پزشک می‎تواند با تعدیل دارو و درمان بیماری اختلال انزال را درمان نماید. این درمان نیز تا زمانی که دلیل بروز اختلال مجددا ایجاد نشود پایدار خواهد بود.