مشکلات جنسی
3.58
نوشته شده توسط زوپ

زمان مطالعه 10 دقیقه
درمان کجی آلت تناسلی

کجی آلت تناسلی اندام‎های جنسی نقش بسیار تعیین کننده‎ای در شرایط زندگی فردی و زناشویی افراد دارد. هر اختلال و بیماری این عضو سبب بروز نارضایتی جنسی و کاهش کیفیت روابط جنسی در افراد می‎شود بنابراین ضروری است به محض مشکوک شدن به بیماری‎های این عضو به پزشک معالج مراجعه نمایید.  آلت تناسلی مردان در زمان غیر نعوظ اغلب به یک سمت متمایل است که غالبا سمت چپ است.

این انحنا طبیعی بوده و نگران کننده نیست. اما اگر در هنگام نعوظ نیز آلت تناسلی انحنا داشته باشد غیر طبیعی است زیرا آلت تناسلی در حالت طبیعی در زمان نعوظ باید کاملا صاف و مستقیم باشد. این حالت سبب بروز مشکلاتی برای فرد و شریک جنسی او می‎شود. در حالت شدید این عارضه، امکان دخول از بین می‎رود و فرد توانایی برقراری رابطه‎ی جنسی کامل را ندارد. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک و درمان آن بسیار حائز اهمیت است.

دلایل ایجاد کجی آلت تناسلی

کجی آلت تناسلی بیماری شایعی در بین مردان نیست و درصد کمی از آقایان به آن مبتلا هستند. نوعی از این بیماری مادرزادی است و فرد از هنگام تولد به آن مبتلا می‎باشد این کجی در هنگام نعوظ خود را نشان می‎دهد. این بیماران اغلب طول آلت مناسب و نرمالی دارند. نوع دیگر در سنین بالاتر و میانسالی رخ می‎دهد از دلایل بروز این عارضه در این سن باید به حالت رابطه‎ی جنسی نامتعارف و یا نزدیکی‎های خشن که سبب شکستگی آلت تناسلی می‎شود اشاره کرد. همچنین ممکن است کجی آلت تناسلی به دلیل ختنه‎ی اشتباه ایجاد شود به این صورت که با برداشتن پوست بیشتر از یک سمت آلت دچار خمیدگی می‎شود. بیماری پلاک پیرونینیز از دلایل کجی آلت تناسلی است. این بیماری از رسوب کلسیم در آلت تناسلی ایجاد می‎شود. این بیماری در بیماران 45 سال به بالا با نعوظ دردناک شروع شده و سبب ایجاد انحنا در آلت تناسلی می‎شود.

علائم ایجاد کجی آلت تناسلی

در صورت بروز هر یک از این علام ضروری است به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا مورد معاینه و در صورت لزوم درمان قرار گیرید. برخی از این علایم شامل موارد ذیل می‎شود.

  • ایجاد بافت اسکار یا پلاک

افرادی که کجی آلت آن‎ها ناشی از بیماری پیرونی است در پوست زیر آلت تناسلی خود یک توده‎ی تخت و یا بافت سفت احساس می‎کنند.

  • کج شدن آلت

آلت تناسلی می‎تواند با سمت بالا، رو به پایین و یا به یک طرف که اغلب سمت چپ است خم شود. البته در برخی موارد ممکن است ترکیبی از این کجی در آلت بروز یابد.

  • احساس درد

این احساس درد ممکن است در حالت نعوظ و یا زمان دخول در رابطه‎ی جنسی ایجاد شود. اگر میزان کجی آلت تناسلی زیاد باشد ممکن است شریک جنسی ببیمار نیز احساس درد کند.

  • مشکلات نعوظ

فرد مبتلا ممکن است در هنگام نعوظ با مشکلاتی چون عدم نعوظ و یا نعوظ ناقص مواجه شود.

  • کوتاهی آلت تناسلی

هم ‎زمانی کجی آلت تناسلی و بیماری‎های دیگر

برخی از بیماری‎ها با بروز خود احتمال ابتلای فرد به بیماری‎های دیگر را افزایش می‎دهند. بنابراین لازم است در هنگام معاینه بیماری‎های دیگر نیز بررسی شوند. عارضه‎ی کجی آلت تناسلی نیز ممکن است با بیماری‎هایی چون پیرونی و هیپوسپادیاس همراه باشد. بنابراین لازم است در هنگام تشخیص کجی آلت بیماری‎های مذکور نیز مورد بررسی و معاینه قرار گیرند.

پیرونی حاصل رسوب کلسیم در آلت تناسلی است که سبب ایجاد جسم سفت زیر پوست آلت در هنگام غیر نعوذ می‎شود و همراه با درد در هنگام نعوذ فرد است.

هیپوسپادیاس نیز عبارت است از قرارگیری مجرای خروجی در محلی غیر از محل اصلی (نزدیک نوک آلت، روی تنه‎ی آلت و یا روی پوست بیضه و نزدیک مقعد)

انواع روش‎ های درمان کجی آلت تناسلی

درمان کجی آلت تناسلی که در افراد، میزان و شدت آن متفاوت است روش‎های مختلفی دارد که برخی درمان قطعی و برخی دیگر درمان موقت محسوب می‎شوند. تشخیص روش درمان مناسب برای بیمار توسط پزشک متخصص انجام می‎شود. در ادامه به بررسی روش‎های درمان می‎پردازیم:

  • تزریق دارو

در برخی موارد پزشک با تزریق داروی مناسب سعی در از بین بردن این عارضه می‎نماید. اما در اکثر موارد داروی تزریق شده اثربخشی چندانی ندارد.

  • جراحی

اگرچه تنها درمان قطعی این بیماری انجام عمل جراحی است اما به دلیل پیچیدگی این جراحی و عوارض احتمال آن اغلب تا زمانی که کجی آلت تناسلی سبب ایجاد مشکلی در برقراری رابطه‎ی جنسی نشود پزشک توصیه به انجام آن نمی‎کند. جراحی‎های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد که بنا به شرایط فرد و میزان بیماری او توسط پزشک مناسب‎ترین روش انتخاب می‎شود.

چگونگی انجام جراحی برای درمان کجی آلت تناسلی

مرسوم‎ترین و کم عارضه‎ترین روش جراحی برای درمان کجی آلت تناسلی جراحی  plication است. این جراحی تحت بی‎حسی موضعی انجام می‎شود و نیازی به بستری شبانه ندارد. در این جراحی ابتدا پزشک برش حلقوی بر روس محل ختنه‎گاه قبلی ایجاد می‎کند و پوست آلت را پایین می‎کشد. سپس با تزریق مواد محرک به آلت حالت نعوظ مصنوعی در آن ایجاد می‎کند. با ایجاد نعوظ محل حداکثر انحراف روی آلت را مشخص کرده و با زیدن چند بخیه در سمت مقابل آن انحراف را کاملا از بین می‎برد. پس از جراحی آلت تناسلی فرد کمتر از بک سانتی‎متر کوتاه می‎شود. این جراحی در کمتر از یک ساعت انجام می‎گیرد. عمل جراحی تنها روش قطعی برای از بین بردن کجی آلت تناسلی است.

مزایای درمان کجی آلت تناسلی

هر بیماری برای بیمار محدودیت‎ها و مشکلاتی ایجاد می‎کند. این محدودیت‎ها بنا به میزان بیماری فرد متفاوت است. کجی آلت تناسلی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین لازم است بیماری در اسرع وقت درمان شود تا مشکلات ناشی از آن برطرف گردد. مزایای درمان کجی آلت تناسلی شامل موارد زیر می‎شود:

  • افزایش اعتماد به نفس
  • از بین رفتن حس خجالت و شرم در برابر شریک جنسی
  • فراهم شدن امکان دخول و برقراری رابطه‎ی جنسی کامل
  • از بین رفتن درد در هنگام نعوظ
  • درمان بیماری‎هایی که همراه با کجی آلت برای فرد ایجاد می‎شود.

عوارض درمان کجی آلت تناسلی

هر درمانی برای فرد علاوه بر مزایایی که ایجاد می‎کند می‎تواند عوارضی نیز در پی داشته باشد. اغلب پزشکان توصیه می‎کنند در صورتی که کجی آلت مشکل خاصی برای فرد ایجاد نکند و مانع از برقراری رابطه‎ی جنسی نشود اقدام به جراحی برای درمان آن نکنند. زیرا انجام عمل جراحی ممکن است عوارض احتمای برای فرد ایجاد نماید. البته این عوارض در صورتی که عمل توسط جراح بادقت و با مهارت انجام شود بسیار کاهش می‎یابد. در ادامه به بیان برخی از این عوارض می‎پردازیم:

  • پس از جراحی آلت تناسلی فرد کمتر از یک سانتی‎متر کوتاه می‎شود.
  • در موارد بسیار نادر امکان بازگشت انحنا آلت تناسلی وجود دارد.
  • سوزش، درد، تورم و کبودی که از عوارض موقتی درمان است و با گذشت زمان از بین می‎رود.

هزینه‎ درمان کجی آلت تناسلی

پیش از معاینه‎ی بیمار نمی‎توان مبلغ مشخصی برای این درمان در نظر گرفت. هزینه‎ی جراحی کجی آلت تناسلی تحت تاثیر عواملی چون میزان و شدت بیماری، شرایط فرد، دستمزد پزشک، نحوه‏‎ی جراحی و... است. بنابراین این مبلغ می‎تواند کاملا متفاوت باشد. اغلب شرکت‎های بیمه هزینه‎ی جراحی‎های زیبایی را تحت پوشش خود قرار نمی‎دهند و تنها به هزینه‎های درمانی می‎پردازند. بنابراین لازم است پیش از اقدام به جراحی با مشاور بیمه‎ی خود مشورت نمایید.

چه نکاتی باید پیش از جراحی کجی آلت تناسلی رعایت شود

برای کسب نتیجه‎ی مطلوب از جراحی و افزایش کیفیت روند درمان لازم است برخی نکات رعایت شود. این نکات ممکن است بنا به شرایط متفاوت باشد. برخی از این نکات عبارت است از:

  • محل مورد نظر را پیش از شروع درمان تمیز و اصلاح نمایید.
  • دو هفته پیش از جراحی از مصرف الکل و استعمال دخانیات بپرهیزد. این اجتناب به افزایش روند بهبودی کمک شایانی می‎کند.
  • برای جلوگیری از خون‎ریزی در حین عمل و پس از آن لازم است از مصرف داروهای رقیق کننده‎ی خون خودداری نمایید.
  • در صورتی که پزشک آزمایشی برایتان تجویز نمود توجه داشته باشید در زمان مقرر انجام دهید.

موارد مهم پس از درمان

همانطور که لازم است پیش از عمل نکاتی رعایت گردد برای بهبود نتیجه‎ی جراحی و ماندگاری بیشتر آن نیز باید برخی موارد انجام گیرد. این موارد بنابر نوع جراحی، شدت کجی و شرایط فرد می‎تواند متفاوت باشد. اغلب پزشک معالج پیش از شروع درمان موارد لازم را به اطلاع فرد می‎رساند. برخی از این موارد عبارت است از:

  • تا بهبود کامل از انجام فعالیت‎های سنگین خودداری نمایید.
  • یک هفته تا ده روز پس از جراحی برای حلوگیری از نعوظ شبانه و ایجاد درد در محل جراحی بیمار باید داروهای خواب‎آور و یا شل کننده حین خواب که توسط پزشک تجویز شده را مصرف نماید.
  • تا 6 هفته پس از جراحی از برقراری رابطه‎ی جنسی بپرهیزید.
  • در صورتی که پزشک داروی خاصی برایتان تجویز نمود در زمان مقرر مصرف نمایید.

انتخاب پزشک مناسب برای درمان

اگر مشکوک به عارضه‎ی کجی آلت تناسلی هستید لازم است به پزشک مراجعه نمایید تا در صورت تشخیص و لزوم اقدام به درمان نمایید. اما انتخاب پزشک مناسب در این چرخه اهمیت بسیاری دارد زیرا نقش تعیین کننده‎ی او در نتیجه‎ی جراحی غیر قابل انکار است. آلت تناسلی اندامی بسیار حساس است که ایجاد تغییرات در آن نیازمند یک پزشک حاذق و بادقت است. اگر این جراحی توسط پزشک با تجربه انجام نشود ممکن است عوارضی بعضاً غیر قابل جبران برای بیمار ایجاد نماید. بنابراین در این انتخاب بسیار دقت نمایید. از جمله معیارهایی که در انتخاب پزشک مناسب باید به آن توجه نمود باید به دقت، تجربه، مهارت، علم و دانش و سابقه‎ی جراحی مشابه او اشاره کرد.

چه سوالاتی از پزشک بپرسیم

پس از انتخاب پزشک مناسب لازم است جلسات مشاوره و معاینه با او برگزار کنید. در این جلسات پزشک پس از معاینه و تشخیص بیماری اطلاعاتی اعم از سابقه‎ی بیماری خاص، مصرف دارویی بیمار و... را از بیمار جویا می‎شود. توجه داشته باشید این اطلاعات نقش تعیین کننده‎ای در روند درمان دارد بنابراین با دقت پاسخ آن‎ها را دهید. شما نیز می‎توانید سوالات خود را در این جلسه از پزشک معالج بپرسید تا با علم کافی از زوایای بیماری خود اقدام به درمان آن کنید. برخی از این سوالات شامل موارد زیر می‎شود:

  • آیا میزان کجی آلت من نیاز به جراحی دارد؟
  • آیا کجی آلت من سبب ناباروری من است؟
  • کجی آلت می‎تواند خللی در روابط جنسی ایجاد کند؟
  • عوارض جراحی کجی آلت تناسلی چیست؟
  • روند این جراحی چگونه است؟
  • چه نکاتی قبل و بعد از جراحی باید رعایت شود؟
  • و...

میزان ماندگاری نتایج درمان

برای درمان این بیماری اگرچه روش‎های مختلفی وجود دارد اما بهترین آ‎ن‎ها جراحی است که تاثیرات آن ماندگاری دائمی دارد. البته در موارد بسیار نادر ممکن است این بیماری با گذشت زمان عود کند. میزان ماندگاری نتایج جراحی برای درمان کجی آلت تناسلی مردان تا حد زیادی تحت تاثیر رعایت نکات ضروری پس از جراحی و پزشک معالج است.