جراحی زیبایی
4.25
نوشته شده توسط زوپ

زمان مطالعه 4 دقیقه

امروزه روش‎های مختلفی برای بزرگ کردن و حالت دادن به باسن وجود دارد که از رایج‎ترین و کم خطرترین آن‎ها تزریق چربی است.تا چندی پیش پروتز لب، گونه و سینه بسیار رایج بود اما حدود بیست سال است که پروتز باسن نیز بین مردم رایج شده و طرفداران خود را پیدا کرده است. پروتز باسن باعث خوش فرم شدن و برجستگی آن می‎شود و باعث می‎شود تا افراد از اندام خود رضایت کامل پیدا کنند و اعتماد به نفس آن‎ها افزایش یابد. از لایه‎ی سیلیکونی کاملا انعطاف پذیر تشکیل شده است که در ساخت آن سعی شده کاملا طبیعی به نظر برسد. باید در نظر داشت که عمل مانند عمل‎های زیبایی دیگر عملی پر ریسک است و ممکن است عوارضی داشته باشد بنابراین بهتر است فرد قبل از انجام این عمل اطلاعات کاملی از آن داشته باشد و با آگاهی آن را انجام دهد.

عمل‎ های جراحی باسن

  • لیفت باسن

عمل جراحی لیفت باسن شامل برداشتن پوست و چربی اضافه است که باعث می‎شود باسن سفت‎تر به نظر برسد اما در این روش باسن بزرگ‎تر نمی‎شود و اگر فرد قصد بزرگ کردن آن را داشته باشد باید از پروتز و یا تزریق چربی نواحی دیگر بدن به باسن استفاده کند. لیفت باسن برای افرادی که باسن شل و افتاده دارند انجام می‎شود.

  • کوچک کردن باسن

برای کوچک کردن باسن می‎توان از روش ساکشن استفاده کرد و از چربی خارج شده از باسن برای پر کردن جاهای خالی بدن استفاده کرد. از روش‎های دیگر برای کوچک کردن باسن جراحی با لیزر را می‎توان نام برد.

  • بزرگ کردن باسن
  1. تزریق چربی

در این روش می‎توان چربی را از شکم، پهلوها و ران‎ها ساکشن و به باسن تزریق کرد. اگر این ساکشن بدون فشار منفی انجام شود پاره شدن و تخریب سلول‎های چربی به حداقل می‎رسد. این روش، نسبت به روش‎های دیگر کم خطرتر است اما مشکلی که در این روش وجود دارد آن است که چون در هنگام نشستن فشار وزن بدن به این قسمت وارد می‎شود باعث جابه‎جایی چربی و در پی آن جذب چربی وجود دارد بنابراین ممکن است نیاز به تزریق مجدد ایجاد شود.

  1. تزریق پروتز

پروتز مورد استفاده برای باسن از جنس سیلیکون بوده و از پروتز سینه محکم‎تر است. این عمل جراحی با ایجاد برشی به طول 5 سانتی متر در چین بین دو باسن انجام می‎گیرد.

انواع پروتز باسن

انتخاب نوع پروتز برای باسن بنابر قوام عضله باسن در معاینه توسط پزشک است.

  • سیلیکون ژلی

این نوع پروتز برای افرادی است که نیاز به افزایش تون باسن ندارند.

  • سیلیکون الاستیک با قوام سفت

برای افرادی که باسن شل دارند، یا افرادی که دفرمیتی باسن دارند، افرادی که باسنشان قرینه نیست می‎توانند از این نوع پروتز استفاده کنند

محل قرار گرفتن پروتز در باسن

باید در هنگام قرار دادن پروتز باسن توجه داشت که این مواد باید به گونه‎ای قرار گیرد که دور از اعصاب و نواحی استخوان باسن باشد تا آسیبی به آن‎ها وارد نشود. شکاف‎های لازم برای این عمل در قسمت فرو رفتگی باسن ایجاد می‎شود تا جای آن‎ها مشخص نباشند. پروتزها را در سه ناحیه از باسن می‎توان قرار داد:

  1. زیر فاشیا
  2. لابه‎لای عضلات باسن
  3. زیر عضلات باسن

انواع برش  برای قرار دادن پروتز

جراح با ایجاد برش لازم فضای مورد نیاز برای قرار دادن پروتز را ایجاد می‎کند.

  1. قسمت بالای باسن در هر دو طرف
  2. در چین زیر باسن (محل اتصال آن به ران‎ها) در هر دو طرف
  3. قسمت داخلی باسن که در چین بین دو طرف پنهان می‎شود
  4. برش منفرد در قسمت تحتانی استخوان خارجی در چین بین دو باسن

که در این مورد به علت فاصله‎ای که از مقعد و آلودگی‎های آن دارد احتمال ابتلا به عفونت را کاهش می‎دهد. به همبن دلیل پزشکان سعی می‎کنند که بیشتر از این نوع برش استفاده کنند. عمل جراحی سرپایی است و بی هوشی آن به صورت موضعی است. این عمل به طور تقریبی 2 ساعت به طول می‎انجامد.

سن انجام پروتز باسن

بیشتر از سن 30 سالگی به بالا انجام می‎شود زیرا تا قبل از آن فرد جوان است و باسن در بهترین حالت خود قرار دارد مگر در مواردی که به دلیل پایین آمدن وزن، باسن حالت خود را از دست می‎دهد و شل و افتاده می‎شود.

مراقبت های پس از عمل

روز اول را استراحت کنید. تا یک هفته بعد از عمل فعالیت‎های فیزیکی نداشته باشید. پس از دو هفته می‎توانید فعالیت‎های روزانه‎ی خود را انجام دهید. تا شش هفته بعد از عمل از ورزش کردن بپرهیزید. برای دو تا سه هفته از قرار گرفتن در معرض تابش نور آفتاب خودداری کنید. تا چند هفته‎ی اول فرد نباید وزنش را روی باسن خود قرار دهد و می‎تواند به جای باسن وزن خود را روی ران قرار دهد تا هنگامی که درد و تورم فروکش کند و کم کم به حالت عادی باز گردد. استفاده از یک بالش نرم هنگام نشستن در چند ماه اول به کاهش فشار کمک می‎کند.

عوارض عمل جراحی پروتز باسن

مانند دیگر عمل‎های زیبایی عوارض و خطراتی دارد. عفونت، خونریزی و پارگی از عوارض پروتز باسن هستند. ممکن است شکاف‎های به وجود آمده بر روی باسن برای قرار دادن پروتز و یا جای زخم‎های جراحی باعث به وجود آمدن عفونت شود. پزشک ماهر می‎تواند با انتخاب بهترین نقاط برای ایجاد برش‎ها از به وجود آمدن عفونت در فرد جلوگیری کند. جا به جایی و حرکت پروتزها باعث عدم تقارن در باسن می‎شود. امکان ضعیف شدن حس لامسه‎ی فرد در اطراف جای زخم وجود دارند هرچند که این عارضه موقتی است و پس از سه ماه از بین می‎رود. باسن پس از انجام این عمل در ابتدا سفت و متورم می‎شود و ممکن است این حالت تا چند ماه پس از انجام عمل پروتز باقی بماند. احتمال جمع شدن خون در محل جراحی وجود دارد که اگر این حالت برای فرد به وجود آید باید خون تجمیع یافته را خارج کند. مهم‎ترین ایرادی که در پروتز باسن وجود دارد این است که فرد دیگر نمی‎تواند در این محل تزریقی انجام دهد.