یبوست در کودکان

تب نوزاد و راه درمان آن

یبوست

یبوست در کودکان

غربالگری چشم دیابتی چیست؟

یبوست در دوران کودکی شایع است، به ویژه زمانی که کودکان در حدود ۲ تا ۳ سالگی آموزش می بینند که به صورت نشسته مدفوع کنند.

علائم یبوست در کودکان

کودک شما ممکن است یبوست داشته باشد اگر:

  1. حداقل ۳ بار در هفته گذشته مدفوع نکرده اند
  2.  مدفوع آنها بزرگ و سفت است
  3.  مدفوع آنها شبیه “فضولات خرگوش” یا گلوله های کوچک است
  4.  آنها در هنگام دفع در حال زور زدن یا درد هستند
  5.  در حین یا بعد از مدفوع مقداری خونریزی دارند، زیرا مدفوع آنها بزرگ و سفت است
  6.  آنها اشتهای ضعیفی دارند یا درد معده دارند که پس از مدفوع بهبود می یابد

اگر کودک شما بیش از یک سال سن دارد، شلوار کثیف او می تواند نشانه دیگری از یبوست باشد، زیرا آبریزش مدفوع (اسهال) ممکن است از اطراف مدفوع سفت و یبوست نشت کند که به این حالت کثیفی سرریز می گویند.

علل یبوست در کودکان

یبوست در کودکان دلایل زیادی دارد و گاهی اوقات نیز هیچ دلیل واضح و خاصی وجود ندارد.

برخی از علل احتمالی عبارتند از:

  1.  به اندازه کافی غذاهای پر فیبر مانند میوه و سبزیجات نخورده اند
  2.  عدم نوشیدن مایعات کافی
  3.  احساس فشار یا وقفه منظم در دفع در حین یادگیری دفع روی لگن (یا توالت).
  4.  احساس نگرانی یا اضطراب در مورد چیزی – مانند خانه تکانی، آمدن نوزاد جدید، یا شروع مهد کودک یا مدرسه

اگر فرزند شما دچار یبوست باشد، ممکن است مدفوع کردن برای او دردناک باشد و باعث شود که که او تمایلی به تلاش برای مدفوع کردن نداشته باشد و این امر می تواند یک دور باطل ایجاد کند. هر چه بیشتر جلوی خود را بگیرند، بیشتر دچار یبوست می شوند.

چگونه یبوست کودک خود را درمان کنیم

اگر فکر می کنید فرزندتان یبوست دارد، او را نزد پزشک اطفال ببرید. درمان یبوست به سن کودک شما بستگی دارد. هر چه کودک شما مدت طولانی‌تری یبوست داشته باشد، بازگشت به حالت عادی برای او دشوارتر می‌شود، بنابراین زودتر از پزشک کمک بگیرید. ملین ها اغلب برای کودکانی که غذاهای جامد می خورند، در کنار تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی توصیه می شود. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا درمان ها موثر واقع شوند، اما به تلاش خود ادامه دهید تا زمانی که درمان شوند. به یاد داشته باشید که درمان با ملین ممکن است باعث بدتر شدن آلودگی سرریز کودک شما قبل از بهبود آنها شود. هنگامی که یبوست کودک شما برطرف شد، مهم است که از عود آن جلوگیری کنید. پزشک اطفال ممکن است توصیه کند که کودک شما برای مدتی به مصرف ملین‌ها ادامه دهد تا مطمئن شود که مدفوع او به اندازه‌ای نرم می‌ماند که به طور منظم دفع شود. درمان یبوست با کثیفی (کودکان شلوارشان را کثیف می کنند) و نحوه برخورد با کودک یبوست شدن و کثیف شدن لباس‌هایش کاری نیست که کودک شما عمداً انجام می‌دهد، بنابراین دلیلی وجود ندارد که با او برخورد شود. ممکن است هر دوی شما این موقعیت را پر استرس بدانید، اما حفظ آرامش و خونسردی بهترین نگرش برای کمک به فرزندتان برای مقابله با مشکل است. یک متخصص اطفال یا پزشک عمومی می تواند نکات مفیدی را به شما ارائه دهد.

چگونه از یبوست جلوگیری کنیم

  1.  اطمینان حاصل کنید که کودک شما مقدار زیادی آب برای نوشیدن دارد – به نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند و در عین حال مقدار زیادی غذا نمی‌خورند، شیر بیشتری بدهید. نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، می‌توانند بین وعده های شیرخشک‌ شان آب بیشتری بخورند. توصیه های بیشتر در مورد نوشیدنی برای نوزادان و کودکان نوپا را ببینید.
  2.  به کودک خود غذاهای متنوعی بدهید- از جمله میوه و سبزیجات فراوان که منبع خوبی از فیبر هستند. ببینید به کودکان خردسال چه غذایی بدهید.
  3.  فرزندتان را تشویق کنید که فعالیت بدنی داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر، دستورالعمل های فعالیت بدنی برای کودکان زیر ۵ سال را بخوانید.
  4. کودک خود را به طور منظم روی لگن یا توالت بنشانید، به خصوص بعد از غذا یا قبل از خواب و او را تحسین کنید، خواه مدفوع کند یا نکند. این امر مخصوصاً برای پسرانی که در حال آموزش مدفوع روی توالت هستند اهمیت بیشتری دارد، چون که ممکن است وقتی ایستاده ادرار می‌کنند، مدفوع کردن را فراموش کنند.
  5.  اطمینان حاصل کنید که کودک شما می تواند هنگام استفاده از لگن یا توالت، پاهای خود را صاف روی زمین یا یک پله بگذارد- تا در موقعیت مناسبی برای مدفوع قرار گیرد. ERIC، جزوه خیریه روده و مثانه کودکان، مشکلات روده کودکان (PDF، ۲٫۴۸ مگابایت) این موقعیت را نشان می دهد.
  6. از کودک بپرسید که آیا در مورد استفاده از گلدان یا توالت احساس نگرانی می کند – برخی از کودکان نمی خواهند در موقعیت های خاص مانند مهد کودک یا مدرسه، مدفوع کنند.
  7. آرام ، خونسرد و مطمئن باشید، به طوری که فرزندتان توالت رفتن را یک موقعیت استرس زا تلقی نکند – شما می خواهید کودکتان مدفوع را بخشی عادی از زندگی بداند، نه چیزی که از آن خجالت بکشد.

اگر می خواهید در مورد از بین بردن استرس ناشی از توالت رفتن برای فرزندتان راهنمایی دریافت کنید، با یک روانشناس کودکان صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *