عفونی و گرمسیری
3.5
کرونا

تا کنون 2247 نفر در جهان بر اثر کرونا فوت کرده اند و 76790 نفر به آن مبتلا هستند و 18590 نفر کاملا بهبود پیدا کردند. در کشور ما هم این ویروس در حال گسترش است ولی هنوز شانس کنترل آن وجود دارد. نقطه شروع ویرویس کرونای جدید ،بازار ماهی فروش های شهر ووهان در چین بوده که حیوانات وحشی در آن جا برای فروش نگهداری می شوند. ابتدا تصور میشد این ویروس فقط از حیوان به انسان منتقل میشود اما بعد از تعطیلی بازارهایی مثل ووهان، متوجه شدند که این ویروس از انسان به انسان هم منتقل میشود.

تا این لحظه حدود 5 نفر فوتی گزارش شده و اگر این رقم دقیقا همین باشد یعنی دست کم حدود 500 نفر به ویروس کرونای جدید مبتلا هستند. گفته شده منشا این بیماری در کشور کارگران چینی بوده اند که در شهر قم کار می کنند و به چین تردد داشته اند.برای تشخیص کووید 19  و بررسی شرایط خود می توانید به متخصص بیماری های عفونی مراجعه کرده و یا با آن ها از طریق سایت زوپ مشاوره آنلاین داشته باشید.

آشنایی با علائم ویروس کرونا

آب ریزش بینی، سرفه خشک، تب : این ویروس در اغلب موارد بسیار خفیف است به طوریکه اصلا متوجه آن نمیشویم ولی در موارد کمی به صورتی وخیم به جای درگیر کردن بینی باعث عفونت بافت های نرم و مجاری تنفسی و در نتیجه بروز مشکلات تنفسی و ذات الریه میشود که اغلب به افراد مسن دارای یک بیماری زمینه ای مثل دیابت، بیماری قبلی یا سرطان آسیب می زند چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است و توان رقابت با این ویروس را ندارد.

 

اگر شما هم سوالی درباره کرونا دارید میتوانید با پزشکان زوپ مشاوره آنلاین رایگان داشته باشید مشاوره آنلاین با پزشک

 

شیوع کووید 19 

کووید 19 ترسناکه چون یک ویروس جدیده. اونقدر جدید که هنوز اسمی برای اون انتخاب نکردند. ویروس ابولا بیش از نیمی از افراد مبتلا بهش رو می کشت. بیماری سارس هم که در سال 2002 یک ویروس ناشناخته بود، باعث وحشت جهانی شد چون کسی تا به حال اون رو مثل کرونای جدید ندیده بود و نرخ مرگ و میر اون 10% بود. نرخ مرگ و میر کرونای جدید حدود 2 درصد است که اغلب فوت شده ها افراد مسنی بودند که یک بیماری زمینه ای داشتند و این افراد می توانستند با همین میزان احتمال بر اثر آنفلونزا فوت کنند.

بیشتر بخوانیم :قرنطینه خانگی چیست؟

آشنایی با درمان کرونا

تا کنون هیچ دارویی برای پیشگیری یا درمان این ویروس ساخته نشده و آنتی بیوتیک ها برای بهبود آن کارایی ندارد چون آنتی بیوتیک ها با باکتری مبارزه می کنند نه با ویروس. داروهایی هم که برای آنفلونزا کارایی دارن تا به حال برای کرونا موثر واقع نشده اند. اگر می خواهید از آلوده شدن به کووید 19 جدید محافظت کنید، باید بهداشت دست ، تنفس و روش های غذایی ایمن را حفظ کرده و از تماس نزدیک با هرکسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه را از خود نشان می دهد اجتناب کنید. بر اساس توصیه سازمان جهانی و بر خلاف اون چیزی که در اینستاگرام و تلگرام مشاهده می کنید این موارد اصلا تاثیری ندارن که حتی می تونن مضر هم باشن:

مصرف ویتامین C

سیگار کشیدن

نوشیدن چای های گیاهی سنتی

پوشاندن ماسک های متعدد روی هم

مصرف خودسر داروهایی مثل آنتی بیوتیک

بیشتر بخوانیم : واکسن کرونا ساخته شد

ویروس کووید 19 در چه کسانی شایع تر است ؟

نکته خوب این است که علائم این بیماری در 81 درصد بیماران خفیف است و 14 درصد بیماران به علائم سخت مبتلا می شوند و در 5 درصد نیز وضع بیمار را به وخامت می گذارد. افرادی که در چین به بیمارستان ها مراجعه کردند معمولا بالای 40 سال هستند هرچند افراد 13 و 14 ساله هم بین آن ها بوده ولی به نظر میرسد بچه های کوچک را به ندرت درگیر خود می کند. به گفته مرکز مراقبت و پیشگیری از بیماری های چین، کمتر از نیم درصد بیماران زیر 50 سال جان خود را از دست داده اند ولی هرچه سن از 50 سال بیشتر باشد احتمال مرگ بیشتر است. همچنین برخلاف گزارش های اولیه تفاوتی بین زنان و مردان در ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

آیا استفاده از ماسک ها موثر است ؟

استفاده از ماسک پزشکی می تونه باعث عدم گسترش بیماری های تنفسی بشود ولی استفاده از ماسک به تنهایی منجر به قطع عفونت نمیشود و باید در کنار کارهایی مثل شست و شوی مداوم دست ها و رعایت فاصله 1 متری بین شما و سایر افراد باشه. سازمان بهداشت جهانی توصیه به استفاده منطقی از ماسک های پزشکی می کند یعنی تنها زمانی که علائم تنفسی مثل سرفه یا عطسه دارید، علائم خفیف کرونا ویروس دارید یا زمانی که از فردی که مبتلا به این ویروس است مراقبت می کنید.

اما به هر حال کرونا آمد
در این ویدئو دکتر میرزایی متخصص بیماری های عفونی توضیحات جامعی را در خصوص علائم خطرساز ، راه های پیشگیری ، میزان مرگ و میر و سایر موارد مهم در رابطه با کرونا ویروس را ارئه کرده اند

.

.

نحوه استفاده صحیح از ماسک

هیچ شکافی بین صورت و ماسک شما نباید وجود داشته باشد

از ماسک های یکبار مصرف استفاده نکنید

برای دور انداختن ماسک آن را از پشت جدا کنید (جلوی ماسک را لمس نکنید)

آیا کرونا واقعا خطرناک است

آیا کرونا با لمس سطوحی مثل دستگیره در ها هم منتقل می شود؟

بله.اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا روی دستش سرفه کند و سپس چیزی را لمس کند، آن سطح آلوده می شود. دستگیره درها مثال خوبی از سطوحی است که این خطر را دارند.

بیشتر بخوانیم :ساده ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

ویروس چه مدت روی سطوحی مثل دستگیره باقی می ماند؟

هنوز به درستی نمی دانیم چه مدت زمانی این ویروس می تواند بر چنین سطوحی زنده بماند اما کارشناسان گمان دارند که فقط چند ساعت است و نه چند روز، اما بهترین کار این است که دست های خود را به طور مرتب بشویید تا خطر ابتلا و گسترش ویروس را کاهش دهید.

آیا کسانی که به ویروس کووید 19 مبتلا می شوند دوباره سلامت کامل خود را بدست می آورند؟

بله. بسیاری از کسانی که مبتلا به این ویروس می شوند فقط نشانه های مختصری از این بیماری را تجربه خواهند کرد و بیشتر آنها به طور کامل خوب می شوند. یکی از کارشناسان کمیسیون بهداشت ملی چین می گوید بهبودی کامل از نشانه های خفیف ویروس کرونا حدودا یک هفته طول می کشد.

اگر یک بار مبتلا به ویروس کرونا شوید، پس از آن نسبت به این بیماری ایمن خواهید شد؟

وقتی افراد از این بیماری نجات پیدا می کنند، بدن آنها تا حدودی چگونگی مقابله با آن را می شناسد و در صورت ابتلا دوباره می تواند ایمنی بیشتری داشته باشد. این ایمنی همیشگی نیست و کارایی کامل و مطمئنی هم ندارد و بر اثر مرور زمان کاهش هم پیدا می کند. هنوز روشن نیست بدن پس از ابتلا به این بیماری و بهبودی، تا چه مدت نسبت به ابتلا دوباره ایمن خواهد ماند.

آیا با خوردن غذایی که فرد مبتلا به این بیماری تهیه کرده است؛ دچار بیماری می شویم؟

اگر مراحل و شیوه تهیه غذا بهداشتی نباشد، فرد مبتلا به ویروس کووید 19 ممکن است این بیماری را به دیگری منتقل کند. ویروس کرونا با ذراتی که بر اثر سرفه روی دست ها می ماند، منتشر می شود. شستن دست ها پیش از لمس و خوردن غذا توصیه همگانی خوبی است تا جلوی گسترش میکروب ها گرفته شود.

بیشتر بخوانیم :آیا کرونا از طریق نان منتقل می شود؟

کرونا واژه ای شاید خسته کننده اما مهم در این روزها. اتفاقی که شاید کمتر کسی فکر میکرد در شروع سال جدید میلادی گریبان گیر جهان شود.ویروس کرونا که در ابتدا در کشور چین و شهر ووهان پیدا شد تا کنون مبتلایان و قربانیان زیادی در تمام کشورها داشته و به پدیده مهم این روزها تبدیل شده به طوری که تنها نام چند کشور در میان نیست و تمام افراد در تمام کشورها مستعد آلوده شدن به این بیماری نوظهور هستند.

هیچ گونه درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد و تنها می توان برای مبتلا نشدن به آن روش های پیشگیری را دنبال کرد.به همین علت محققان در سراسر جهان در حال تلاشند تا بتوانند هرچه سریعتر واکسن کرونا ویروس را کشف کنند.

در سایر مقالات در مورد موارد مهم این بیماری با شما صحبت کرده ایم.در این مطلب می خواهیم به یکی از سوالات پر تکرار شما پاسخ دهیم. 

انتقال کرونا از طریق رابطه جنسی ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا باید روش های انتقال ویروس کرونا را با هم مرور کنیم.

ویروس کرونا می تواند از طریق مواردی مانند

عطسه و سرفه فرد بیمار و به طور کلی آب دهان، قطرات تنفسی افراد آلوده به کرونا ویروس

تماس دست آلوده با دهان، چشم و بینی

اما در رابطه با استفاده از ماسک نیز باید گفت استفاده از ماسک می تواند باعث کاهش انتقال ویروس کرونا شود اما نمی تواند به صورت صد درصد اطمینان داد که مانع از ورود ویروس به داخل دهان و بینی می شوند.همچنین گفته شده اگر شما یک فرد سالم هستید و از ماسک استفاده می کنید و همزمان با یک فرد بیمار رو به رو شوید که از ماسک استفاده نکرده باشد امکان این که شما به ویروس مبتلا شوید وجود دارد.

اما راه مقابله با آن در حال حاضر همانطور که سازمان بهداشت جهانی گفته است دوری از افراد آلوده به این بیماری و یا دارای علائم آن است. به این معنا که افراد باید فاصله یک متری با دیگران را حفظ کنند.همچنین سازمان جهانی بهداشت ذکر کرده است از دست دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن یکدیگر پرهیز کنید.

کرونا و رابطه جنسی

در ابتدا گفته شد که این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده است لذا برخی تصور می کنند این بیماری تنها به این حالت منتقل می شود که جواب منفی است.ویروس کرونا از طریق انسان به انسان هم منتقل خواهد شد.

حال با توجه به مقالات سازمان جهانی بهداشت میتوانیم به این موضوع پاسخ دهیم.

انتقال کرونا از طریق برقراری رابطه جنسی مانند انتقال ایدز همچنان به اثبات نرسیده است اما به دلیل داشتن برخورد فیزیکی و انتقال تنفس یکدیگر از طریق معاشقه توصیه می شود اگر فرد مورد نظر شما داری تب یا سایر علائم مشابه ویروس کرونا می باشد از داشتن رابطه جنسی و تماس نزدیک خودداری کنید.

دکتر سیمران دیئو در رابطه با کرونا و رابطه جنسی ارتباط می‌گوید به نظراپیدمیولوژیست‌ها تا زمانی که راه‌های شیوع ویروس کرونا به طور قطعی و کامل مشخص نشده است از برقراری هر نوع تماس فیزیکی اجتناب کنند، پس برقراری رابطه جنسی با فرد مبتلا به کرونا و یا فردی که در قرنطینه است، توصیه نمی‌شود.

نیویورک تایمز نیز در رابطه با این موضوع ذکر کرده است براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت خانواده کرونا ویروس‌های قبلی مانند سارس و مرس تاکنون از طریق رابطه جنسی منتقل نشده‌اند اما برای نتیجه گیری در رابطه با کرونا ویروس جدید هنوز زود است و نمی توان به طور قطعی نظر داد.آیا ممکن است از حیوانات کرونا بگیریم ؟

ویروس سارس سال 2002 از حیواناتی شبیه راسو به انسان منتقل شد و ویروس مرس در سال 2012 از شتر های عربستان. ولی به این معنی نیست که شما از هر حیوانی این ویروس را دریافت می کنید اما به طور کلی این فرضیه وجود دارد که احتمالا بازار ماهی فروشان ووهان باعث سرایت این ویروس از حیوان به انسان بوده. ولی باید از مصرف محصولات گوشتی پخته نشده و خام پرهیز کنید. گوشت خام و شیر را باید با دقت مصرف کنید.

آزمایش کووید 19 چگونه انجام می شود ؟

برای آزمایش از گلو یا بینی فرد مشکوک به این بیماری نمونه برداشته می شود و به آزمایشگاه های مرجع در هر کشور فرستاده می شود. گاهی هم نمونه خلط یا ترشحات فرد مشکوک هم به همراه نمونه خون به آزمایشگاه فرستاده می شود. نمونه معمولا از کسانی گرفته می شود که تب، تنگی نفس و سرفه دارند.

چه کار کنیم که کووید 19 نگیریم؟

شستن و ضدعفونی کردن آنی دست ها : دست ها را مرتبا با آب و صابون بشویید و از مایعات دارای الکل برای ضدعفونی کردن آن استفاده کنید. اگر دستمال ندارید سرفه یا عطسه را داخل آرنج خمیده انجام دهید یا در صورت استفاده از دستمال کاغذی سریعا آن را در سطل زباله در بسته قرار بدهید و دست ها را با صابون یا مایعات الکلی بشورید.

بیشتر بخوانیم :چه افرادی در معرض خطر قرار دارند؟

رعایت فاصله

حداقل 1 متر بین خودتون و سایر افرادی که تب دارند یا سرفه و عطسه می کنند فاصله داشته باشید چراکه اگر به کووید 19 ویروس مبتلا باشند قطرات کوچکی حاوی ویروس ایجاد می کنند و از طریق تنفس آن قطره ها شما مبتلا می شوید.

از لمس کردن چشم ها و دهان و بینی خود اجتناب کنید

از تماس با انواع حیوانات غیر خانگی و هر آنچه به آن ها مرتبط است اجتناب کنید

به محیط های شلوغ مخصوصا مراکز درمانی پر ازدحام مراجعه نکنید

داشتن چه علائمی را جدی بگیریم ؟

اگر تب دارید یا عطسه و سرفه می کنید و یا در تماس با فردی مشکوک به کرونا بوده اید باید سریعا به اورژانس یکی از بیمارستان های منتخب برای مبتلایان کرونا مراجعه کنید ولی اگر علائم شما خفیف است و با فرد مشکوکی تماس نداشتید یا سفری به چین نداشته اید در منزل استراحت کنید و نکات بهداشتی را رعایت کنید تا ریکاوری شوید.

بیشتر بخوانیم :کرونا کدام اندام ها را درگیر می کند؟

چه مدت ویروس روی سطوح زنده می ماند؟

هنوز مشخص نیست که ویروس 2019 nCoV چه مدت در سطوح زنده می ماند ، اگرچه اطلاعات اولیه نشان می دهد که ویروس ممکن است چند ساعت یا بیشتر زنده بماند. ضد عفونی کننده های ساده می توانند ویروس را از بین ببرند و باعث شوند دیگر امکان عفونت وجود نداشته باشد.

دوره نهفتگی کرونای جدید چه مدت است؟

دوره نهفتگی زمان بین عفونت و شروع علائم بالینی بیماری است. برآوردهای فعلی دوره نهفتگی از 1 تا 5/5 روز با میانگین متوسط 5-6 روز متغیر است. براساس اطلاعات سایر بیماری های کرونا ویروس ، مانند مرس و سارس، دوره نهفتگی می تواند تا 14 روز باشد.

آیا می توان کرونا را از شخصی گرفت که هیچ علامتی ندارد؟

ممکن است افراد آلوده به ویروس کرونا قبل از نشان دادن علائم قابل توجه از خود، عفونی باشند. با این حال، بر اساس داده های موجود ، افرادی که علائم بیماری کرونا را دارند، باعث شیوع بیشتر ویروس می شوند.

ایا ویروس کرونا در هوا معلق است ؟

هنگامی که افراد عطسه یا سرفه می کنند ، ممکن است قطرات بزرگی را در هوا پخش کنند اما قطرات مدت طولانی در هوا معلق نمی ماند.

احتمال قرنطینه تهران

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در یک ارتباط تلفنی با برنامه در انتهای الوند اعلام داشت اگر تعداد مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا کند تهران را قرنطینه خواهند کرد.

 

لیست بیمارستان های کرونا

 

 لیست بیمارستان های پذیرنده بیماران کرونا

سازمان نظام پزشکی کشور فهرست بیمارستان های ارائه ی خدمات به بیماران مبتلا به ویروس کرونا را به تفکیک هر استان اعلام کرد

در صورت هرگونه تغییر ، این لیست به روزرسانی خواهد شد

 

بیمارستان با قابلیت تخلیه ی اضطراری (به ترتیب اولویت)بیمارستان ریفرالدانشگاه
بیمارستان امینی لنگرود
بیمارستان شهید نورانی تالش
بیمارستان نیکوکار املش
بیمارستان رسالت ماسال
بیمارستان شهدای رضوانشهر
بیمارستان قدیمی لاهیجان
مرکز آموزشی درمانی رازی رشتگیلان
بیمارستان دکتر شریعتی
بیمارستان ثامن الائمه چناران
حضرت زهرای فریمان
خاتم الانبیاء باخرز
ابن سینا/حجازی مشهد
خاتم الانبیاء خلیل آباد
امام خمینی(ره) درگز
موسی بن جعفر(ع) قوچان
مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع)مشهد
بیمارستان امام خمینی(ره) آمل (مرکز)
بیمارستان امام خمینی(ره) عباس آباد (غرب)
بیمارستان قدیم بهشهر (شرق)
بیمارستان شهید بهشتی نوشهر
امام خمینی(ره) فریدون کنار
مرکز آموزشی درمانی رازی قائمشهر
بیمارستان خاتم الانبیاء بهشهر
بیمارستان امام خمینی(ره) آمل
بیمارستان امام خامنه ای عباس آباد
مازندران
ساختمان جدیدالتأسیس بیمارستان رازی
بیمارستان ضیاییان
بیمارستان محب یاس
مرکز آموزشی درمانی امام خمینی
مرکز آموزشی درمانی سینا
بیمارستان مدائن
تهران
بیمارستان شهدا یافت آباد
بیمارستان شهیدفهمیده
فاطمه الزهرا(س) رباط کریم
بیمارستان لولاگر
بیمارستان شهدای یافت آباد
بیمارستان شهرام
بیمارستان آتیه
ایران
بیمارستان کوثر
ثاراله مهرشهر
امام حسن مجتبی(ع) نظراباد
فاطمه الزهرا(س) اشتهارد
مجتمع آموزشی درمانی امام علی(ع)البرز
بیمارستان امام رضا(ع)مرکز اموزشی درمانی امام رضا(ع)لارستان
بیمارستان شهید بهشتی تفت
بیمارستان فاطمه زهرا(س) مهریز
بیمارستان حکیم بهاباد
مرکز آموزشی درمانی شهیدصدوقی یزدیزد
بیمارستان دکتر کامکار
بیمارستان حضرت فاطمه معصومه(س) (اطفال)
مرکز آموزشی درمانی کامکار عرب نیاقم
شهید ستاری قرچک
بیمارستان زعیم پاکدشت
بیمارستان شهدای گمنام تهران
بیمارستان طرفه تهران
بیمارستان امام حسین(ع)
سوم شعبان دماوند
مرکز آموزشی درمانی مسیح دانشوری
بیمارستان انصاری
شهید بهشتی
بیمارستان امام حسین(ع) ارتش
بیمارستان قائم بردسیر
بیمارستان جدید زرند
بیمارستان افضلی پورکرمان
بیمارستان بوعلی
بیمارستان امام خمینی(ره) خاش
بیمارستان جدید سراوان
بیمارستان بوعلیزاهدان
بیمارستان سیدالشهداء ارتش
بیمارستان سیریک
بیمارستان علی بن ابی طالب(ع) رودان
مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم(ص)هرمزگان
بیمارستان شهدای ایذه (اورژانس قدیم)
بیمارستان قدیم مسجد سلیمان
بیمارستان شهید چمران سوسنگرد
بیمارستان امام خمینی(ره) رامهرمز
بیمارستان رسول اکرم(ص) رامشیر
مرکز آموزشی درمانی رازیاهواز
بیمارستان حضرت علی اصغر(ع)
بیمارستان شهدای سروستان
بیمارستان فاطمه الزهرا(س) مهر
بیمارستان اشکنان
بیمارستان قمر بنی هاشم(ع) بیضا
بیمارستان علی اصغر
بیمارستان فقیهی
فارس
بیمارستان چشم پزشکی علوی
بخش اورژانس قدیم بیمارستان امام رضا(ع) با ظرفیت 80 تخت
بیمارستان تأمین اجتماعی 29 بهمن
بیمارستان فارابی ملکان
بیمارستان امام خمینی(ره) عجب شیر
مرکز آموزشی درمانی سینا
مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع)
تبریز

بیمارستان معاون شهرستان صحنه 

مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع)کرمانشاه

بیمارستان طالقانی
بیمارستان حضرت فاطمه(س) میاندوآب

 ارومیه
بیمارستان فارابی
بیمارستان عیسی ابن مریم
بیمارستان صاحب الزمان(عج) شهرضا
بیمارستان گلدیس
بیمارستان 9 دی خمینی شهر
بیمارستان تأمین اجتماعی فاطمه الزهرا(س)
بیمارستان گلپایگان
فارابیاصفهان
بیمارستان شهدای زاگرس
بیمارستان امام علی(ع) سرابله
بیمارستان شهدای دهلران
بیمارستان امام حسین(ع) مهران
 ایلام

بیمارستان 17 شهریور مرزی کلا 

روحانیبابل
بیمارستان نیروی هوایی ارتش
بیمارستان زینبیه شهرستان خورموج
بیمارستان امام خمینی(ره) کنگان
امام هادی(ع) دیر
بیمارستان امیرالمومنین(ع) بندرگناوه
 بوشهر
بیمارستان ایرانمهر
بخش عفونی بیمارستان حضرت ولی عصر(عج)
بیمارستان خاتم الانبیاء درمیان
بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) سربیشه
بیمارستان شفا بشرویه
بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجندبیرجند
بیمارستان امام حسن(ع)
مرکز جراحی قلب
بیمارستان امام علی(ع)
یمارستان قدیمی شیروان
شهدای فاروج
 خراسان شمالی
بیمارستان امیرالمومنین
بیمارستان آیت الله خوانساری
بیمارستان فرهنگ خسروانی فراهان
بیمارستان امام صادق(ع) دلیجان
بیمارستان والفجر تفرش
 اراک
ساختمان جدید تروما بیمارستان امام
درمانگاه بیمارستان بوعلی
بیمارستان امام رضا(ع)
بیمارستان کوثر
بیمارستان امام خمینی(ره) بیله سوار
بیمارستان ولایت گرمی
 اردبیل

بیمارستان حضرت زینب اروندکنار 

بیمارستان طالقانیآبادان

بیمارستان شهیدجلیل 

 یاسوج

بیمارستان حکیم 

 نیشابور
بیمارستان سینا (بزرگ سال)
بال غربی بیمارستان بعثت با قابلیت تخلیه (ویژه ی اطفال)
بیمارستان مهر ملایر
بیمارستان سینا فرشچیانهمدان

بیمارستان دکتر واسعی 

بیمارستان دکتر واسعیسبزوار
بیمارستان امام خمینی(ره) الشتر
بیمارستان 525 ارتش
بیمارستان امام خمینی(ره) دوره چگنی
بیمارستان ولیان الیگودرز
بیمارستان شهدای عشایرلرستان

مرکز بیماری های تنفسی بیمارستان سینا 

 زابل

ولیعصر بروجن (قدیم) 

هاجرشهرکرد

نقوی
شهید بهشتی

نقویکاشان
بقیه اله علی آباد کتول (قدیم)
شهدا بندر گز
506 ارتش
بیمارستان فاطمه الزهرا(س) مینودشت
بیمارستان حضرت معصومه(س) آزادشهر
بیمارستان صیادشیرازیگلستان
بیمارستان ارتش
بال مجزای بخش عفونی و اورژانس قدیم بیمارستان ولیعصر
بیمارستان ابهر
بوعلی سینا خرمدره
 زنجان
17 شهریور
بیمارستان شهید مدرس
بیمارستان امام رضا(ع) زرندیه
 ساوه
بیمارستان توحید
شهیدچمران سروآباد
بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه
بیمارستان فجر مریوان
بیمارستان قدیمی یا جدید سقز
بیمارستان توحیدسنندج
بیمارستان بوعلی
بیمارستان صحرایی
 قزوین
ساختمان قدیم اورژانس بیمارستان امام حسین(ع)
میامی
 شاهرود

بیمارستان 580 ارتش 

بیمارستان گنجویاندزفول

بیمارستان امیرالمومنین 

بیمارستان سینامراغه
بیمارستان کوثر
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان امام حسین(ع) آرادان
 سمنان

بیمارستان اشرفی اصفهانی آغاجاری 

 بهبهان

بیمارستان مه ولات 

 تربت حیدریه
بیمارستان ارتش
بیمارستانی طالقانی
 تربت جام

بیمارستان خفر 

 جهرم
بیمارستان امام خمینی(ره)
سیدالشهدا(ع) رودبار جنوب
شهدای قلعه گنج
 جیرفت

کلینیک ویژه خمین 

 خمین

بیمارستان دلگان 

 ایرانشهر

بیمارستان انار 

 رفسنجان

بیمارستان امام خمینی(ره) 

 سراب

بیمارستان شریعتی 

 فسا
بیمارستان امام خمینی(ره) گراش
بیمارستان امام رضا(ع) (اورژانس جدید) سیرجان
بیمارستان امام خمینی(ره) خلخال
بیمارستان امام خمینی(ره) اسدآباد
بیمارستان امام خمینی(ره) اسفراین
بیمارستان قمر بنی هاشم(ع) (اورژانس قدیم)
بیمارستان امام خمینی(ره)
 خوی
جوادالائمه(ع) نرماشیر بم
ساختمان نظام مافی مستقر در بیمارستان روان پزشکی رازی توانبخشی

و در آخر

این ویروس را جدی بگیرید اما از آن نترسید 

از مردم عزیز و فهیم ایران خواهشمندیم در روز چندین بار دست های خود را شستشو و ضدعفونی نمایند و تمامی موارد ذکر شده در این مقاله را رعایت کنند.