م.د
عنوان :

ضایعه زبان

دندانپزشک
سلام خسته نباشید. مدتیه روی زبان خانمم اینجور شده ولی دردی چیزی نداره فقط گاهی سوزش داره به چندتا دکتر مراجعه کردیم که یکی دو نفر گفتن باید نمونه برداری بشه و درصورت نیاز جراحی ولی یک نفر گفت نیاز به نمونه برداری نیست و باید جراحی کنم. میخواستم ببینم مشکل خیلی جدی هست؟ اگه جراحی بشه مشکلی پیش نمیاد؟

با سلام خدمت شما
این ضایعه به چه صورته؟سفید رنگه یا وقتی روش ناخن کشیده بشه زیرش قرمز رنگ میشه؟
ضایعه فقط یه طرف زبان هست یا دو طرفه است؟ چه موقعی سوزش داره بصورت خودبخودی یا موقع غذا خوردن؟

و اینکه چند وقته ضایعه وجود داره؟
سابقه مصرف سیگار و مشروبات الکلی دارن یا نه؟

سفید رنگه و یک طرف زبانه
زیاد سوزشی نداره فقط گاهی اوقات که غذا بخوره
این رو هم بگم که دندان قروچه داره و دکتر هم گفتن به دلیل همینه و زبان زیاد تحریک شده
چند ماهی هست که وجود داره
خیر سابقه سیگار و ... ندارن

چون اینجور ضایعات ما باید تاریخچه دقیقی از بیمار داشته باشیم مثلا غدد لنفاوی گردن چک بشه تورمی داره یا نه،با یه گاز تمیز رویه ضایعه میکشین تغییری میکنه؟مثلا قسمت سفید جدا بشه و زیرش قرمز رنگ باشه؟

دندان یا ترمیم شکسته و نوک تیزی تو اون سمته دهن وجود نداره که باعث تحریک زبان بشه؟
دارویه خاصی تو این مدت استفاده نکردن ؟مثل مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک یا مثلا کورتون؟

حس چشایی تغییر نکرده؟مشکلی تو بلع ندارن؟
و مثلا تو این مدت عصاره گل میخک استفاده نشده برا دندانی که دردناک بوده؟

ن قسمت سفیدی جدا نمیشه
دندان هاشون کلا تیزه و صبح ها هم که از خواب بیدار میشن میگن زبانشونم لای دندان هاشون هست دکترشون گفتن باید دندان ها رو درست کنن
داروی خاصی مصرف نمیکنن فقط برای جوش های صورت ازیترومایسین مصرف میکنن البته قبل از مصرف اون هم بودن اینها
حس چشایی و بلع هم مشکلی نداره و میخک هم استفاده نشده

خب پس با توجه به تاریخچه ای که میگین که دندونا تیزه و صبحها زبان بین دندانهاست احتمال زیاد به خاطر اون تروماییکه به زبان وارد میشه ولی اکه این عادت خیلی قدیمیه ولی حدود یک ماهه تازه این علائم ایجاد شده باید بررسی بشه
اول باید این عادت خانومتون که میگین دندان قروچه هم دارن ترک بشه که باید یک نایت گارد براشون ساخته بشه و شبها استفاده کنن و تیزیهایه دندان اصلاح بشه بعد از 2-3هفته باید علائم برطرف بشه

یا اگر در اثر استرس تازگیا دندان قروچه شروع شده باید مشکل و استرس هم برطرف بشه

ولی در کل بهتره شما به یک متخصص تشخیص بیماریهایه دهان و دندان مراجعه کنین که هم به صورت حضوری معاینه بشن و اگه لازم بود بیوپسی از ضایعه گرفته بشه که خیالتون هم راحت بشه چون یکسری تشخیصها باید حتما مراجعه حضوری باشه و نیاز به یکسری معاینات و آزمایشها هم هست
نیازی نیست نگران باشین ولی حتما پیگیری بفرمایین

ممنون خانم دکتر فقط به نظرتون الان جراحی کنه یا ن ؟ چون یکی از دکتر ها گفتن ابتدا بیوپسی بشه بعد اگر نیاز بود جراحی ولی یکی دیگه گفته نیازی به بیوپسی نیست و جراحی بشه

بنظرم اول بیوپسی بشن بعد اگه لازم بود جراحی صورت بگیره شاید اصلا احتیاجی به جراحی نباشه ولی بازم معاینه حضوری اول باید صورت بگیره بعد بصورت قطعی میشه راجع بهش نظر داد چون همینطور که گفتم در مورد اینگونه ضایعات نمیشه بدون معاینه و یکسری بررسی ها و فقط بصورت نوشتاری نظر داد حتما ایشونو پیش متخصص تشخیص ببرین

ببخشید خانم دکتر میشه لطف کنید در مورد جراحیش یه توضیح مختصر بدین؟ این که مشکلی نداره جراحی؟ بعدا مشکلی براشون پیش نمیاد؟

نه مشکل خاصی جراحیش نداره ضایعه برداشته میشه زخمهایه ناحیه دهان و صورت هم زود بهبود پیدا میکنه