ف.ق
عنوان :

گرفتگی و خس خس بینی نوزاد

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی
سلام.نوزاد4 ماهه از روزی که بدنیا اومده بینیش خس خس میکنه و حالت گرفتگی داره.گاهی میخواد بینیش رو بکنه.دکترمتخصص هم فقط قطره سدیم کلراید میده که تاثیری نداره.همیشه قطره میریزم و بینیش رو تمیز میکنم اما فائده ای نداره.

سلام، گرفتگی بینی در شیرخواران شایع است و اغلب بیماری خاصی مطرح نیست در این موارد باید از برخورد شیرخوار با دود سیگار و قلیان و همچنین دود و بوهای تحریکی و گرد و غبار جلوگیری کرد، محل خواب کودک تمیز و خلوت باشد و عروسکهای پولیشی و اسباب بازی اطراف تخت کودک نباشد و مرتب ملحفه ها شسته شود که گرد و خاک اطراف شیرخوار نباشد. همچنین از نگه داری حیوانات در خانه پرهیز شود.
جهت تمیز کردن بینی هر 6 ساعت قطره کلرید سدیم در بینی چکانده شود.
البته گاهی اوقات ممکن است علت خارش بینی و گرفتگی آلرژی باشد که درمان بیشتر با پرهیز از عواملی است که در بالا توضیح داده شد. با توجه سن شیرخوار که کمتر از 6 ماه میباشد مجاز نیستیم اسپریهای دارویی غیر از کلرید سدیم و همچنین داروهای خوارکی مثل شربت آنتی هیستامین تجویز کنیم.
اگر خارش صورت همراه با قرمزی و اگزمای صورت باشد، باید بررسی بیشتری انجام شود شاید لازم به پرهیز غذایی مادر و یا تجویز کرمهای مختلف باشد که در اینصورت به مطب مراجعه نمایید.

🙏