ر.ض
عنوان :

پرسش از احتمال شکستگی زانو

متخصص طب سالمندان
خانم دکتر گرامی
با سلام و احترام
ضمن آرزوی شادی و تندرستی برای شما، پرسش من درباره ی مادرم هست.. مادر من حدود 90 سال سن دارند. در ران پای چپ شان، متاسفانه یک همانژیوم بسیار بزرگ و دردناک دارند که با توجه به شرایط سنی شان، امکان عمل وجود ندارد، البته خوشبختانه توده خوش خیمی بوده است. مادر همچنین دچار فیبروز ریوی و کمخونی حاد و پوکی شدید استخوان هستند. در طی چند ماه گذشته، برای ایشان مجبور به استفاده از توالت سیار بودیم. و با حمایت ما به سختی و زحمت از روی تخت برخاسته و بر روی توالت سیار مینشستند. چند روز اخیر درد پای چپ ایشان بسیار زیاد بود و ما حدس میزنیم که بیشتر وزن خود را روی پای راست می گذاشتند. بار اخر که سه روز پیش بود، هنگام برخاستن از توالت سیار، فریاد زدند که انگار زانوی راست ایشان نیز شکسته و نمیتوانند روی پای خود بایستند. ما به زحمت ایشان را روی تخت شان بردیم و این چند روز با سوند و پوشک حرکت را منتفی کردیم. متاسفانه کنار زانوی راست ایشان متورم شد و حرکت بسیار دشوار. رادیولوژی سیار خانگی هم نتوانست عکس خوبی برای تشخیص بردارد. حال سوال ما این است که به نظر شما ممکن است زانوی ایشان شکسته باشد؟ با توجه به اینکه پای شان را به راحتی به چپ و راست حرکت می دهند، اما بالا اوردن پا برایشان دردناک و دشوار است با وجود این، ناممکن نیست. جسارتا عکسی را که با موبایل از پای ایشان گرفتم خدمت تان به پیوست ارسال میکنم، امید که در جهت تشخیص به کار آید.
ممنون میشوم چنانچه تشخیص شما به شکستگی نیست، به ما بفرمایید با چه تمرینات احتمالی ای میتوانم به تسریع بهبودی زانوی ایشان کمک کنیم که خدای نکرده با یکجا خوابیدن و عدم تحرک دچار مشکلات دیگری نشوند.
با احترام بسیار
15:27

با سلام. با توجه به شرح حال داده شده الزاما باید عکس رادیولوژی دقیق گرفته شود چون تشخیص قطعی با رادیولوژی بخصوص MRIهست. این کار هم هرچه سریعتر باید صورت بگیرد چون در صورت شکستگی هدف اول ومهم رفع شکستگی هست. لزوما نیاز به درمان جراحی نداره وشاید با اقدامات دیگه بشه درمان کرد. در حال حاضر از هرگونه حرکت اندام جدا خودداری بشه چون ممکنه باعث درگیری وپارگی عروق بشه . توصیه اکید میکنم که حتما هرچه سریعتر به یک همکار ارتوپد مراجعه کنین. پس از تشخیص شکستگی میشه درمورد فیزیوتراپی صحبت کرد. با ارزوی سلامتی

🙏