م.ش
عنوان :

راهنمایی و کمک

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
مادر بزرگم 75 ساله ب دلیل درد شدید کمر و زانو حدود دو ماه هست ک حالت بستری مطلق پیدا کردن
ازمایش ام ار ای و عکس برداری و ازمایش خون و تراکم استخوان براشون تجویز شد ک در ادامه عکسشو ضمیمه میکنم و تشخیص تنگی کانال و ساییدگی و از بین رفتن غضروف و انحنا کمر و 30 درصد پوکی استخوان و اوره بود
گویا متن سوالم کامل ارسال نشده مجدد مینویسم

مادر بزرگ 75 ساله ام مبتلا درد شدید کمر و زانو هستن و ازمایش خون و ام ار ای و عکس بردادی از دو ناحیه و تراکم استخوان تجویز شد ک در ادامه ضمیمه شده و تشخیص تنگی کانال و ساییدگی و از بین رفتن دیسک و غضروف زانو و انحنای ستون فقرات و 30 درصد پوکی استخوان و اوره بود
3 بار تزریق ژل ب زانو داشتن و حدود 12 جلسه فیزیوتراپی و دارو و پماد روماتکس و ویتامین ب و لیبراکیم سلکوسیب 200 داشتن و بهتر شدن ولی همچنان بیشتر از 15 دیقه نمیتونن بشینن و بدون کمک واکر راه برن
سوالاتی ک من دارم این هست ک با توجه ب سنشون ایا جز عمل باز راه دیگری مثل لیزر و سایر مواردی ک پیشنهاد بدید هست ک مفید فایده بشه
و اینکه در صورت لزوم قطعی ب فقط عمل کدوم بیمارستان میتو نیم مراجعه کنیم ک با بیمه اجتماعی و تکمیلی قرارداد داشته باشن
و سوال سومم اینه ک زانو ارجحه درمانش یا کمر هر دو شدیدا دردناکه براشون
لطفا کمک و راهنماییمون کنین ک چ کاری کنیم بهتره

سرکار خانم شفیعی،
سلام،
شب شما بخیر،
همانطور که اشاره کردید مادربزرگ شما آرتروز نسبتاً قابل توجه در زانوها و کمر، تنگی کانال نخاع، بیرون زدگی دیسک کمر و پوکی استخوان دارند،
در مورد زانو ها و ضرورت انجام عمل جراحی لازم است که ایشان ویزیت شوند و بعد از معاینه بالینی در این مورد بهتر می توان قضاوت نمود همچنین در مورد تنگی کانال نخاع و دردهای ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر ضرورتاً بعد از معاینه بالینی میتوان پلان درمان بیمار را مشخص کرد و تعیین نمود که آیا انجام فیزیوتراپی به بیمار کمک می کند یا نه آیا تزریق کنار دیسک کمر کمک کننده خواهد بود یا خیر و آیا انجام عمل جراحی برای ایشان ضروری است یا خیر
در مورد پوکی استخوان که حدود 30 درصد هست می توانیم درمان را شروع کنیم ولی قبل از آن ضروری است که به چند سوال پاسخ دهید آیا بیمار ناراحتی معده دارند یا خیر آیا فشار خون بالا یا قندخون بالا دارند یا خیر و ضروری است که لیست داروهایی که مصرف می کنند را برای بنده ارسال کنید تا درمان پوکی استخوان را شروع کنیم
در مورد مشکلات زانو و کمر هم در صورت صلاحدید با هماهنگی قبلی در خدمت ایشان خواهم بود.
متشکرم،

خیر بیماری فشار و غیره ندارند ولی مشکل معده دارند

فعلا قرص calcium D ترجیحا خارجی باشد هر روز بعد از نهار یک عدد و کپسول ویتامین D پنجاه هزار واحدی هر پانزده روز یک عدد مصرف کنند،
ده عدد قرص استئومد 70 میلی گرمی هم هر هفته یک عدد صبح ناشتا همراه یک لیوان آب میل کرده بمدت نیم ساعت بنشینند سپس صبحانه میل کنند،
اگر با این دارو احساس سوزش و ناراحتی معده نداشتند این سه قلم دارو را تا یکسال و منظم مصرف نمایند، یکسال بعد آزمایش سنجش تراکم استخوان تکرار شود.

چنانچه ناراحتی معده اذیت کننده بود داروی جایگزین خواهیم داشت.

دکتر با توجه ب عکس ها نمیشه تشخیص داد ک ایشون احتمالا درمان جز عمل نتیجه میده براشون یا ن
چون مادر بزرگم کرج هستن برای معاینه باید کلا بیاریمشون تهران
اگر با توجه ب عکس ها شما تشخیصتونه ک درست میشه بیاریم تهران تحت نظر خودتون درمان رو شروع کنیم
فقط اینکه میشه حدود احتمالتون رو بگین ک چقدر طول میکشه خوب شن

سلام مجدد،
عرض کردم که مبنای تعیین پلان درمان بیمار، معاینه بالینی است،
پس از معاینه می توان به این سوالات پاسخ داد