ز.ر
عنوان :

ندول تیرویید

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم
سلام خدمت شما پزشک گرامی و دلسوز بنده 26سال و چند ماه سن دارم در اواخر سال92متوجه شدم یک ندول کیستیک2mm درلوب چپ تیرویید دارم که پیگیری نکردم و زمستان95 دوباره سونوگرافی دادم که ندول6/5mm و solidشده بود که آزمایش خون هم دادم نرمال بود خرداد96 دوباره سونوگرافی رفتم که اندازه ندول8mmشده و کلسیفیکاسیون در آن دیده شد که دکترfna نوشت وتیر96 انجام دادم و خوش خیم بود ودکترم برای کوچک کردن سایز ندول قرص تیرویید نوشت که 6 روزهفته نصف آنرا ناشتا بخورم وچون قرص ال دی هم مصرف میکنم گفتن 1 روز ازهفته قرص کامل ناشتا بخورم تا آذر96 که دوباره سونوگرافی رفتم که این بار یک ندول 8mmحاوی چندفوکوس ظریف کلسیفیکاسیون و یک ندول7mm و mixed echo درهمان لوب چپ مشاهده شدکه دکتر گفتن این بار سه روز هفته یک قرص تیرویید و چهار روز هفته را نصف قرص ناشتا بخورم تا 16 اردیبهشت امسال که دوباره سونوگرافی رفتم و این بار پیش دکتر دیگری برای سونوگرافی رفتم و جواب این بود که4 ندول9mmو9mmو3mmو3mm به فرمsolid و کاملا هیپواکو با حدود منظم و فاقد کلسیفیکاسیون و یا دژنرسانس در لوب چپ دیده میشود که دکترغدد که نزدشان میرفتم وقتی جواب سونوگرافی را به ایشان نشان دادم گفتن دکتر سونوگرافی که گفته فاقد کلسیفیکاسیون اشتباه کرده و کلسیفیکاسیون از بین نمیره و گفتن قرص های تیرویید هم تاثیری نداشته و دیگه مصرف نکن و چون قرص ها اثر نکرده باید دوباره fna انجام بدی که بنده به دلیل مشکل مالی و درد فراوان هنوز fna انجام ندادم چون پارسال که انجام دادم و خداروشکر خوش خیم بود خیلی اذیت شدم به نظر شما لازمه دوباره انجام بدم؟ و اصلا چکار باید بکنم و این افزایش سایز و تعداد ندول ها که انگار بعد از مصرف قرص ها تشدید شده علتش چی هست و مشکل من چی هست و چکار باید بکنم؟نظر شما رو میخواستم بدونم لطفا بهم کمک کنید, با تشکر فراوان

سلام نکته اول قرص لوتیروکسین هیچ تاثیری روی سایز گره تیرویید ندارد نکته دوم گره های تیرویید زیر 1 سانت ارزشی برای پیگیری و درمان ندارند احتمال بد خیم شدن آنها آنقدر ناچیز است که ارزش بررسی و پیگیری ندارند نکته سوم بسیاری از سونوگرافی ها درست انجام نمیشوند و قابل اعتماد برای تصمیم گیری نیستند با توجه به نکاتی که ذکر شد بسیاری از خزینه هایی که پرداخت کردید مبنای علمی نداشته اند با این وجود سونوگرافی توسط فرد قابل اعتماد پاسخ همه سوالات شماست

سلام خانم دکتر عزیز وقت شما بخیر , بنده به ندول تیرویید مبتلاهستم که سه ماه قبل شرح حالم را برایتان فرستادم و فرمودید سونوگرافی نزد فرد قابل اعتماد پاسخ پرسش هایم خواهد بود بنده نیز چند روز قبل یعنی روز 5 مهر نزد همان پزشک که قبلا میرفتم و بسیار قابل اعتمادم هستند سونوگرافی رفتم و پاسخ این بود: در حد فاصل 1/3 میانی و تحتانی لوب چپ یک ندولsolidو هیپو اکو حاوی چند فوکوس ظریف کلسیفیکاسیون به قطر9mm رؤیت شد. در1/3 میانى لوب مذکور2 ندولsolid وهیپو اکو به اقطار 2 و 3.5mm مشاهده شدند لوب راست فاقد توده هست.سونوگرافی گردن:در این بررسی از سایر نواحی وفضاهای سرویکالLAP پاتولوژیک در سایز بیش از 10mm رؤیت نگردید.
لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید که اکنون وضعیتم چگونه است و چه کاری باید انجام دهم؟ با تشکر فراوان از شما

سلام روز بخیر از همان ندولی که میکروکلسیفیکاسیو دارد تحت گاید سونو بیوپسی تهیه شود البته چون سایز گره از 1 سانت کمتر است ممکن است نظر بعضی از همکاران مبنی بر پایش گره بدون بیوپسی باشد

سلام خانم دکتر ممنونم از پاسخگوی شما , شرمنده منظورتان از پایش گره چیست؟
البته خانم دکتر گرامی خدمتتان عرض کنم که بنده تابستان96 بیوپسی انجام داده ام از این ندول و خوش خیم بوده آیا باز هم لازم است؟ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید, تشکر فراوان

پایش به معنی سونوگرافی سالانه و بررسی ویژگیهای آن از نظر افزایش سایز و غیره