آ.ع
عنوان :

متاستاز کبدی

متخصص داخلی
سلام وقت بخیر مادربزرگ من حدود یک ماه پیش با نشانه مدفوع سیاه و درد معده به دکتر مراجعه کرد و اندوسکوپی انجام داد توی اندوسکوپی یک زخم روی قسمت انتهای معده دیده شد دکتر احتمال سرطان دا د نمونه برداری انجام شد و نمونه جوابش اینطور اومد که مشکوکه به سرطان سلول های سرطانی دیده شدن برای جلوگیری از بدخیمی درخواست دوباره بیوپسی داد بعد از این جواب سی تی اسکن با مایع حاجب انجام شد در جواب سی تی اسکن نوشته بود که همه ارگان ها سالم هستن فقط برای کبد نوشته بود که اندازه بزرگ تر شده و یه سری ضایعات با اندازه حداکثر90میلیمتر با وضعیت هدروژن که نشانه متاستاز کبدی هستن.البته واسه ی معده زده شد که افزایش جدار ولی سرطان ذکر نشد چندتا دکتر گفتن که سرطان معده ای در کار نیست و زخم سطحی بوده.حالا با توجه به اسکن ک کلمه متاستاز بکار برده پس این سرطان از کجا نشات گرفته اصلا ممکنه هپاتیت باشه؟ممنون میشم جواب بدید خیلی نگرانیم

با سلام، نظر به اینکه در سی.تی اسکن "متاستاز" گزارش شده است، حتما باید بررسی بیشتر جهت منشا آن انجام شود. با توجه به آندوسکوپی مشکوک، کماکان محتمل است که منشا اصلی در معده باشد. انجام بررسی های تشخیصی درمانی در بیمار شما فوریت دارد. در "هپاتیت" ها به هیچ وجه از لفظ "متاستاز" در سی.تی استفاده نمی شود، و این واڗه به معنی تومور پخش شده به کبد است.