م.ر
عنوان :

توده مشکوک به بدخیم

متخصص داخلی
با عرض سلام
نزدیک به 2 ماه شکم مادرم درد داشت و چند روز پیش بود که درد شدید شد و مجبور شدیم بیمارستان بریم و متخصص داخلی مادرم رو بستری کرد .
با گرفتن آزمایش خون و سونوگرافی چیزی مشخص نشد و با سی تی اسکن مشخص شد مشکل آپاندیس .
در حین عمل ، جراح متخصص متوجه شد که آپاندیس مشکلی نداشته بلکه اشکال از توده مشکوک نزدیک به روده که در عکس مشاهده میکنید .
با این حال از ادامه عمل جراحی خودداری کرده و فرزندان بیمار را در جریان گذاشت که امکان دارد توده خوش خیم باشد و از بریدن روده خودداری کند و بعد از چند روز کولونسکوپی انجام شود و اگر توده بد بود عمل صورت گیرد و با این حال آپاندیس را خارج کرد . سن مادر ما 68 سال می باشد و بیم جوش نخورن رود هم دارد . از راهنمایی شما متشکرم

با سلام به شما.اقدام جراح محترم کاملا به جا بوده است.تمام افراد بالای 50 سال با یا بدون علامت باید کولونوسکوپی انجام دهند در صورتیکه توده ای در روده موجود باشد بر حسب اندازه، نمونه برداری یا برداشتن کل توده انجام می گردد.و پس از آماده شدن جواب پاتولوژی، تصمیم گیری جهت درمان انجام میشود.بنابراین یک کولونوسکوپی کامل توسط فوق تخصص گوارش توصیه می شود.در صورت نیاز به جراحی برداشتن توده یا قسمتی از روده، دو سر روده به هم وصل می گردد و بیمار بر حسب مورد چند روز مصرف از طریق دهان نخواهد داشت.احتمال جوش نخوردن روده خیلی نادر است و جای نگرانی وجود ندارد.شاید هم در کولونوسکوپی پولیپ قابل برداشتن وجود داشته باشد که در پاتولوژی خوش خیم باشدو دیگر نیازی به جراحی بعدی وجود نداشته باشد.به هر حال به نتیجه پاتولوژی بستگی دارد.

خانم گفتم توده وجود داره و در عکس کاملا مشهوده فقط دکتر ایشان شک به بد خیم بودن اون داره
مرسی

بله توده را مشاهده کردم ولی اگر جراح توده را بر نداشته ، نیاز به نمونه برداری توسط کولونوسکوپ وجود داره و نهایتا توسط آسیب شناسی برنامه درمانی مشخص میشه.با توجه به خروج آپاندیس پس از چند روز می توان کولون انجام داد. و در مورد جوش نخوردن روده نگران نباشید

مرسی دکتر از تمامی راهنمایی ها شما
با احترام به کلام شما که گفتید احتمال جوش نخوردن روده نادره ولی جراح ایشون کاملا از عمل روده در آینده خودداری کرده و گفته مادرتون به تهران پیش فوق تخصص منتقل کنید
آیا با این حرف دوباره جای نگرانی هست ؟

اگر مادر محترم مشکل زمینه ای مثل دیابت یا بیماری قلبی یا مصرف داروی خاصی مانند کورتون دارند احتمال دیر جوش خوردن محل آناستوموز وجود دارد و بهتر است در یک مرکز مجهزتر جراحی انجام شود.فعلا شما کولونوسکوپی و نمونه برداری انجام بدهید شاید پاتولوژی مادر خوب باشد و نیازی به این مراحل نباشد.بهتر است از الان نگرانی به خود راه ندهید.اگر خدای نکرده بدخیم باشد جراحی تحت نظر جراحان با تجربه تر عقلانی است.

سلام خانم دکتر پیش متخصص کلونوسکوپی رفتم گفت ضایعه دیورتیکول داره ، میشه عملش کرد

سلام.یعنی کولونوسکوپی انجام نشده؟ اگه ممکنه تصویر سی تی اسکن مادر و برای من بفرستید.

سلام کولونسکوپی انجام نشده تقریبا مادرم دیروز عمل کرده و اون عکس عمل دیروز مادرم بود ، متخصص کولونسکوپی آشنا ما بود با دیدن عکس گفت ضایعه دیورتیکول ، سی تی اسکن مادرم فردا میفرستم . مرسی خانم دکتر

با سلام مجدد اگه ضایعه دیورتیکول بوده و در واقع التهاب دیورتیکول بوده جای نگرانی نیست. ولی جای سوال اینجاست که جراح به هر حال توده تشخیص داده و کولونوسکوپی بعد از دوران نقاهت مادر حتما توصیه می شه با توجه به سن ایشون