ش.ق
عنوان :

برگشت شیر و مدفوع غیرطبیعی

متخصص بیماری های کودکان
سلام روز خوش. من یه پسر 16 روزه دارم که از شیر مادر تغذیه می کنه. دوروز قبل دوبار به محض اینکه شیر خورد بالاآورد و تمام شیر رو بیرون ریخت. بعضی وقت ها پنیر هم بالا میاره. در مورد مدفوعش از اول تولد بعد از مکنیوم مدفوعش زرد رنگ و آبکی بود خیلی. الان چند روزه سبز رنگ و آبکی تر شده. آبش خیلی زیاده . میخوام بدونم این موارد طبیعی هست یا فرزندم مشکلی داره و باید چیکار کنم برای درمانش؟ خودم باید رژیم خاصی بگیرم یا داروی خاصی به بچه بدم. ممنون میشم جواب بدین.

سلام. وقت شما به خیر . دو بار بالا آوردن شیر دو روز قبل ، اگر تکرار نشده ، جای نگرانی نداره. اما اگر خدای نکرده بالا آوردن شیر تکرار بشه نیازمنده توجه بیشتر پزشکی است. پنیرک زدن بیشتر یک اتفاق مکانیکال است مثلا شیرخوار زیاد شیرخورده آروغ نزده و زود در وضعیت درازکشیده قرار گرفته...! سعی کنید تغذیه نوزاد رو از یک سینه به انتها برسونید و در دفعات شیردهی مکرر سینه رو عوض نکنید، شیر انتهایی معمولا چرب تره و برای وزن گیری و رشد نوزاد مفیده. بعد شیردهی حتما آروغ گرفته بشه ، در هنگام خواب و حتی در هنگام شیر خوردن سر نوزاد کمی بالا نگه داشته بشه و سر و بدن نوزاد در وضعیت افقی نباشه.

ممنونم از پاسختون. در مورد مدفوعش چطور؟ آبکی بودن زیاد و رنگ سبز طبیعی هست؟

قوام مدفوع نوزادان شیر مادرخوار ، شل و آبکی است . وقوع تغییر رنگ مدفوع هم به صورت دوره ای محتمل است. توجه داشته باشید که نوزاد بجز شیر مادر و قطره ویتامین آد به هیچ ماده غذایی ، دارویی ، جوشانده ای نیاز نداره، حتی آب آشامیدنی نوزاد از راه شیر تامین میشه. دادن آب ، نبات ، جوشانده و... میتونه سبب اسهال در نوزاد بشه

خیلی ممنونم از لطفتون.

ان شاء الله شیر بالا آوردن و تغییر رنگ مدفوع گذرا و موقتی خواهد بود. اما اگر خدای نکرده شیر بالا آوردن تکرار شد و یا مدفوع حالت مداوم اسهالی داشت ، حتما توسط متخصص کوکان ویزیت شود