ا.پ
عنوان :

اسهال مزمن

فوق تخصص گوارش کودکان
با سلام
جناب آقای دکتر پسرم 19 ماه سن دارد با وزن تولد 3600 که در پایان یکسالگی 10 کیلو 300 شده بود، ولی در هفت ماه اخیر تنها 500 گرم اضافه کرده و به 10 و هشتصد رسیده. سال اول با مشکل یبوست مواجه بود و تشخیص رفلاکس هم داشت که با نکسیوم تا ماه نهم درمان شد و از شیر خشک ای آر استفاده می کرد و تنها در خواب شیر می خورد. ولی از اردیبهشت ماه امسال دچار اسهال مزمن شده و چند ماه شیر ال اف مصرف کرد که بهبود نیافت و مرداد ماه پزشک شان تشخیص حساسیت شدید به شیر دادند و شیر دهی قطع شد، چندین بار آزمایش مدفوع دادیم که در هیچ کدام انگل و عفونت دیده نشد ولی پاسخ آزمایش کلپروتکتین مثبت با تیتر 200 بود و جواب رست تست هم حساسیت به شیر و گوشت گاوی بود. مجدد امپرازول مصرف می کنه در دو ماه اخیر و در رژیم فاقد شیر و تخم مرغ و گوشت گوساله است ولی اصلا بهبودی پیدا نکرده. مسئله ای هم که درگیرش هستیم اینه که در مصرف آنتی بیوتیک مترونیدازول کاملا طبیعی می شه و به محض قطع مجددا عود می کنه. دفع غذای هضم نشده و چربی مختصر هم در مدفوع داره که یک مدت هم کرئون مصرف کرد ولی تاثیری نداشت. پروبیوتیک هم تمام مدت قطع نکردم ولی واقعا بهتر نشده، ممنون می شم راهنمایی بفرمایید
در ضمن آقای دکتر پیشاز قطع شیر دهی شیر خشک آپتامیل پپتی جونیرو نئوکیت هم استفاده کردیم و تغییری حاصل نشد. جناب دکتر خودم و همسرم دندانپزشک هستیم در کرج ولی واقعا با این شرایط مستاصل شدیم

سلام روز بخیر خانم دکتر . به نظر میرسه هم شیر نئوکیت بی اثر بوده و هم رژیم. و چون وزن نگرفته و کلپروتکتین بالایی هم داره به نظرم بررسی تکمیلی کولونوسکوپی لازم داره

از نظر بررسی مدفوع هم این موارد رو چک بفرمایید
stool elastase
trypsin activity
wbc
rbc
stool pH
stool reducing substance

ممنون از پاسختون جناب دکتر فقط برامون این سوالِ که چرا به آنتی بیوتیک در طول دوره مصرف پاسخ خوب می ده؟ به نظرتون ممکن عفونتی باشه که در آزمایش مشخص نمی شه و یا سلیاک؟ سپاسگذارم

سلیاک به انتیبیوتیک جواب نمیده فقط از نظر عفونت شما تست آنتی ژن کلستریدیم دیفیسیل توکسین A و B هم چک کنید لطفا

بسیار ممنونیم از لطف شما، برای تاریخ 25 مهر از بیمارستان مفید وقت گرفتیم و مزاحم شما می شویم
با کمال شرمندگی فقط می خواستم بپرسم الان که دو روزه مترونیدازول شروع کرده می تونه آزمایش آنتی ژن کلستریدیوم را انجام بده یا تا پایان دوره صبر کنم؟

نه بار بعد که علامت داشت ازمایشرو چک کنید

اختیار دارید خواهش میکنم. بزارید دوره که تکمیل کردید اگر مجددا همچین علائمی داشت اون موقع انجام بشه

سلام جناب آقای دکتر حسینی، جواب آزمایش هایی که نوشته بودید آماده شده که خدمتتون می فرستم و ممنون می شم راهنمایی بفرمایید

سلام خانم دکتر هر دو ازمایشاتی که ارسال کردید خوبه و مشکلی نداره و اصلا نیاز به کرئون نیست

بنابراین اگر وزن نگرفت اصلا و اسهال مزمن داره و به رژیم حذف پروتئین گاوی هم جواب نداد من پیشنهادم انجام کولونوسکوپی هست .
ولی باز تاکید میکنم اگر اصلا وزن نمیگیره و مدفوع بلغمی داره

بسیار بسیار سپاسگزاریم آقای دکتر، براتون بهترین ها رو آرزو می کنیم