م.س
عنوان :

"سوال در مورد داروهای گوارشی"

فوق تخصص گوارش و کبد
با سلام. بنده بر روی عملکرد داروهایی که در حال حاضر توسط متخصصان گوارشی استفاده می شود تحقیق میکنم. مشخصا، داروهایی که برای بیماریهای IBD, IBS, C. Difficile و غیره استفاده می شود. در این مورد دو سوال مختصر دارم:
1. ایا در استفاده از داروهایی که در درمان استفاده میکنید، تفاوتی در تاثیر دارو بین مریض ها مشاهده می شود؟ به عبارت دیگر آیا یک داروی مشخص میتواند واکنش های مختلفی (موثر، غیر موثر، یا toxic) از سمت بیماران داشته باشد؟
2.اگر پاسخ سوال بالا مثبت است، آیا در صورت وجود روشی تایید شده توسط مطالعات کلینیکی که بتواند پاسخ بیمار به دارویی که شما استفاده میکنید را پیش بینی کند، شما از این روش در درمان استفاده خواهید کرد؟ اگر بله، مهمترین فایده چنین روشی را در چه میبینید؟
با تشکر

سلام
لطفا اول بیماری که مایل به تحقیق هستید را مشخص کنید
روی سه دسته بیماری با تظاهرات و درمانهای متفاوت نمیشه همزمان تحقیق کرد
در مورد ibd , دسته های دارویی زیادی وجود دارند و کارهای تحقیقاتی در مرکز ما در حال انجامه
برای شروع هر کار پژوهشی اول باید مطالعه مقالات قبلی ، سوال پژوهشی را مطرح کرد

خیلی ممنون از توضیحاتتون. منوجه فرمایش شما هستم. سوالی که از خدمتتون پرسیدم بیشتر جنبه کلی داشت به این منظور که متوجه بشم از دیدگاه متخصصینی مثل شما آیا تایید میفرمایید که واکنش های متفاوت دارویی بین بیماران وجود دارد و یکی از مشکلات درمان هست یا خیر. و اگر هست، اگر روشی برای پیش بینی واکنش دارویی و ارتقا بخشیدن به درمان وجود داشته باشد را برای استفاده در درمان مفید می بینید؟
بنده مشخصا روی واکنش میکروبیوم روده به داروها کار میکنم. البته اگر سوالاتم از حد معمول یک مشاوره متنی بیشتر شده، پیامم را پاسخ ندهید. با تشکر فراوان بابت صبر و حوصله در پاسخ گویی

آره این موضوع صحت داره و در حال حاصر صحبت از precision medicine میشه بخصوص در IBD. چون پاسخ درمانی افراد منفاوته با تستهای ژنتیک و HLA بتونیم از اول داروی مناسب هر فرد را مشخص کنیم

بسیار سپاسگزارم از لطفتون. اطلاعات بسیار مفیدی بود. سوال اخری که داشتم از خدمتتون اینه که در راستای precision medicine که اشاره کردید، آیا یکی از اهداف مشخص کردن دوز مناسب دارو برای افراد مختلف هم هست یا خیر فقط شناسایی داروی مناسب هدف هست؟

در مرحله اول پیدا کردن دارو و مکانیسم بیماری در هرفرده

شاید بعد به دوز مناسب هم برسند

🙏
مجددا بسیار ممنون از لطف شما و از صبر و حوصله در پاسخ دهی. روز خوبی داشته باشید.