م.ن
عنوان :

سرفه مزمن

فوق تخصص ریه
سلام و عرض تبریک سال نو
بنده آقا و 34 ساله هستم. حدود 8سال پیش محل کارم مهران بود که آلودگی های گرد و غباری زیادی داشت. متعاقباً حین فوت پدرم با یه سرفه مواجه شدم که به محض شروع گریه و ناراحتی عود میکرد و حتی نفسم قطع میشد. اون زمان با نسخه ای که یادم نیست چی بود از طرف یه فوق تخصص ریه توی ایلام رفع شد. فقط مواقع ناراحتی کم و بیش میومد سراغم.
مدت زیادی هست که مشکل سوزش اسیدی معده دارم و چندباری دکتر رفتم که بعد از مدتی دوباره میاد سراغم. تقریباً تمام فصول سال(چه گرم و چه سرد) صبح ها حین شستن دست و صورت وقتی آب غرغره میکردم ته گلوم بلغم بود که شبیه عفونت سرماخوردگیه که یکی دوبار هم حالت خونی داشت. از حدود یک سال پیش هم یه سرفه امده سراغم که بنظر خودم هم اون بلغم و هم اون سرفه، ناشی از اسید معده است. چون تا سَرم رو روی بالش میذارم و حالتی میشه که اسید میاد به سمت حلق، بیشتر میشد. اخیرا از حدود 4 ماه پیش خیلی بیشتر شده. قبل از کرونا فرصت دکتر رفتن نشد و الان خیلی شدیدتر هم شده.
سرفه خشکی که بعدش نفسم بند میاد و نمیتونم نفس بکشم. فقط به سختی نفسم بیرون میدم و همین باعث میشه کم کم نفسم جا بیاد. بعد تموم شدن سرفه یه مقدار کم خلط شفاف توی حلقم حس میکنم. موقع خواب 2 یا 3 بار مجبورم میکنه برم سرویس و شدیداً سرفه کنم. بنظرم الکلی که برای تنظیف اسپری می کنیم هم روش تاثیر داره. تقریبا 2 ماهی هم هست که سیگار میکشم. لطفا باتوجه به شرایط که امکان دکتر رفتن نیست، راهنمایی کنید چه داروهایی مصرف کنم

اولا سیگار نکش و شروع نکن
omeprazol20 ی. ک عدد صبح
3. شستشوی بینی با سرم نمکی روزی 3 بار مخصوصا قبل از خواب
میتوانی برای اینکار از وسیله های زیر استفاده کنی
skalesh
aryo nasal kit
این دو وسیله شستشوی بینی هستند

4. دو ساعت مانده به خواب چیزی نخور
غذای پر چرب و سرخ کرده و چای پررنگ نخور
و بعد از غذاخوردن دراز نکش
5.

جناب دکتر باسپاس از پاسختون
1. من الان امپرازول 40 مصرف می کنم و با این وجود این حالت رو دارم. البته وقتی شب ها موقع خواب شربت آلمینیوم ام جی میخورم بنظرم بهترم.
2. نسخه قدیمی که توی سوال بهش اشاره کردم به این سادگی نبود و ترکیبی از چند اسپری و قرص و... به علاوه رعایت غذایی بود. جسارت می کنم میگم به نظرم اما چون خودم حال خودم میدونم. باید عرض کنم که بنظر شستشوی بینی صرفا کافی نباشه.
3. شرایطم بنظر خیلی وخیمه و این سرفه ها غیراز خفگی، حتی گاهی حالت تهوع برام پیش میاره و دیگه بخاطر مزمن بودنش سرم درد میگیره موقع سرفه. به همین خاطر درخواست یه تجویز دارویی موثرتر و فوری تر دارم
4. سیگار هم به هیچ وجه یا میشه روزی یکی دو نخ کشید؟

اطلاعات شما خیلی مهم است چون شما را از نزدیک ویزیت نمیکنم ما اول دارو با دوز کم تجویز کنترل نشد زیاد میکنیم
domperidon 10mg tab30
نیم ساعت قبل از غذا سه وعده یک عدد قبل از خواب
azithromycin500 cap=6
یک عدد روزانه
oxymethazolin nasalspray$1
دو پاف صبح و شب داخل بینی سه روز
ranitidine 150 tsb=30 روزی دو بار
pantoprazol 40 tab$14
یک عدد رورانه
salbutamol inha#

دو پاف موقع طرفه زیاد

شستشوی بینی و رعایت .. انجام دهید
درصورت ادامه به پزشک مراجعه کنید
ممکن کرونا و حتی شبه سیاه سرفه هم باشد بدون معاینه و رادیوگرافی اظهار نظر قاطع نمیتوان گفت