ح.ح
عنوان :

کرونا

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری
با سلام. خانم بنده تست کروناش 6 روز پیش در بیمارستان مسیح مثبت اعلام شد، با علائم تنگی نفس و درد قفسه سینه ولی بدون سرفه و تب! تا دیروز هیچ دارویی مصرف نکردیم چون علائم شدید نبود و فقط با مایعات و استراحت ادامه دادیم اما با توجه به اینکه شیر میده با پزشک اطفالمون (دکتر بهروز مقدادی) مشورت کردیم و ایشون هیدروکسی کلروکین 200 هر 12 ساعت برای هر دومون تجویز کردن.از دیشب 12 شب اولین دوز دارو رو مصرف کرده و با عوارض بی خوابی شدید، درد پشت کمر و سوزش و درد قفسه سینه ، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه، گرفتگی بینی، تپش قلب مواجه شده و تا الان که 10 صبح هست، اصلا نخوابیده! آیا دارو رو ادامه بده یا دستور جدیدی می فرمائید؟ با توجه به اینکه بچه 11 ماهه هست توصیه ی خاصی برای بچه هم می فرمائید؟

با سلام علائم ذکر شده بیشتر مربوط به خود کرونا هست تا عوارض دارویی با این حال درد قفسه سینه و تپش قلب جزء علائم هشدار دهنده این بیماری و همینطور جز عوارض مهم این دارو هست چنانچه این علائم با قطع دارو برطرف شدن باید دارو را کاملاً قطع کنید و از داروی جایگزین مثل آزیترومایسین استفاده کنید اما اگر با قطع دارو علائم تنفسی و درد قفسه سینه و سرگیجه و تپش قلب ادامه پیدا کردند لازم است که حتما به بیمارستان مراجعه و نوار قلب گرفته و سطح اکسیژن خون ارزیابی شود.
در مورد کودک شما با توجه به اینکه در سن 11 ماهگی شیر مادر غذای فرعی محسوب می شود بهتر است کاملاً از مادر جدا شده و غذاهای مربوط به این سن و شیر خشک کمکی به او بدهید.

پس یک دوز دارو رو قطع کنیم تا علامتها رو چک کنیم؟
با توجه به اینکه قبلا هم سابقه ی تپش قلب داشته و حال عمومیش در حالت عادی کاملا قابل تحمل و خوب است، نیازی به مراجعه به بیمارستان هست؟ با توجه به اینکه اصلا خلط نداره باز هم آزیترو رو شروع کنه؟

آزیترومایسین در بیماری کورونا، بدلیل خلط تجویز نمی گردد. بلکه بدلیل خاصیت ضد التهابی در ریه تجویز می شود. دقیقا مثل کلروکین. نکته بعدی اینکه علائم بیماری کورونا در روز هفتم-هشتم به حداکثر خود می رسد. توصیه درمانی بنده این است که با توجه به اینکه حدود نصف روز از مصرف آخرین دوز قرص هیدروکسی کلروکین گذشته است، علائم بالینی همسرتان احتمالاً به دلیل خود بیماری کورونا است. لذا لازم است مجدداً تحت ویزیت پزشک جهت انجام نوار قلب و کنترل سطح اکسیژن خون و در صورت افت اکسیژن خون، انجام مجدد سی تی اسکن قرار بگیرند.

آزیترو در دوران شیردهی منع مصرف ندارد؟
🙏