م.م
عنوان :

روزه داری و لیتیوم

متخصص روانپزشکی
با سلام من مدت یک سال و نیم میشه که لیتیوم میخورم درحال حاضر(چهارماه)شبی یکی میخورم میخواستم بدونم اجازه روزه داری دارم چون دکترم سال قبل که دو تا و نصفی لیتیوم میخوردم من رو از روزه داری منع کرده بودند ضمنا مشکلمم دوقطبی نیست
مشکلمم افسردگی و کندن موهام بوده داروهای دیگم لاموتریژین 25 شبی یکی، فلووکسامین شبی یکی 100 میلی ، الانزاپین 1 چهارم 5 میلی، توپیرومات شبی یکی بود که کندن موهام زیاد شده بود با یه رزیدنت روانپزشکی مشورت کردم گفت شبی دو تا بخورم فعلا
کم کاری تیرویید هم دارم روزی نصف 1/.
ضمنا 31 سالمه
افکار خودکشی هم زیاد دارم به این صورت که قرص بخورم حالم بد شه بیفتم بیمارستان! ولی فعلا دکترم به خانواده ام گفتن قرصا رو از جلو دستم بردارن!
قبلنم که الانزاپین 1 دوم میخوردم کلی چاقم کرد
یک بار هم (چهار ماه پیش)سابقه اقدام به خودکشی داشتم ولی طوریم نشد فقط توهم شدید گرفتم که خودش بعد از چند روز خوب شد
منتظر جوابتون هستم ممنون از شما

سلام خانم مطهره. آخرین آزمایش لیتیوم رو کی انجام دادین و سطح لیتیوم در خون چند بوده؟

حدود ده ماه پیش
یادم نیست ولی دکتر آزمایشمو دید دوز دارومو زیاد کرد اونموقع تهران بود اومدم کرمانشاه برام آزمایش ننوشتن
دکترم گفت سطح لیتیم خونم کمه باید داروتو زیاد کنم

بله ممنون.
لطفا سوالات زیر رو بدقت جواب بدین و اونایی که تا حالا گفتینو فاکتور بگیرین ...

به جز مواردی که گفتین در حال حاضر علایمی مثل غمگینی، ناامیدی، بی انگیزگی، عدم لذت از علایق قبلی، احساس گناه، آرزوی مرگ، کاهش انرژی، بی اشتهایی و اختلال خواب دارین؟

از زمان بچگیتون تاکنون شده چند روز بشه که نخوابین ولی خسته هم نباشین، انگار نیازی به خواب نداشته باشین؟ پیش اومده که چند روز به طور غیر عادی شاد باشین طوریکه بقیه تعجب کنن؟

سابقه وسواس داشتین؟

در خانواده مثل پدر و مادر و خواهر و برادرها و فامیل های دورتر سابقه مشکل روانپزشکی وجود داره یا داشته؟

سابقه مشکل جسمی مثل مشکلات قلب، کبد، کلیه، آسم، تشنج، دیابت، چربی یا فشار خون داشتین یا دارین؟

تا به حال چه دارویی پاسخ مناسب و چه دارویی عارضه زیاد واستون داشته ؟

حساسیت به دارویی دارین؟

اهل سیگار، مشروب و بقیه چیزها هستین؟

- دوست صمیمی داشتین تا حالا؟
- دیگران شما رو چطور آدمی توصیف میکنن؟
- معمولا دیگران چه ایرادی از شما میگیرن؟
- چه رفتاری از آدما شمارو بیشتر اذیت میکنه؟
- چه آدمهایی رو بیشتر دوست دارین؟

عدم لذت بی انگیزگی دارم دوست صمیمی دارم اگه کسی بخواد گوشیمو چک کنه ناراحتم میکنه همینا
دیگران منو مهربان و زود رنج و حساس میدونن
اینکه همش سرم تو گوشیمه و تو تختمم

مرسی.
سابقه مشکل روانپزشکی در خانواده رو هم بگین لطفا.
و اینکه دلیل خودکشی هاتون چی بوده؟

دوبار یه بار هشت تا استامینیفون کدیین و یه بارم 20 یا 25 فلووکسامیین 100 با دو سه تا لیتیوم و دو سه تا مدافنیل نه سابقه ای نداشتیم
آهان دلیلش
دومین بار بحث با خانواده سر دفاع ارشدم
هنوزم نتونستم مدرکمو بگیرم با اینکه دفاع کردم
بازم تو فکر خودکشی ام
البته خودکشی که منجر به مرگ نشه

ممنون که خوب و دقیق جواب دادین.
در مورد سوال اولتون، خیر. شما فعلا نباید روزه بگیرین چون باعث میشه سطح لیتیوم در خون تغییر بکنه و همچنین عوارض سایر داروها بیشتر بشه. از طرف دیگه احتمال عود و تشدید بیماریتون بیشتر میشه.
مورد دیگه اینکه نیاز هست یه نوبت سطح سرمی لیتیوم اندازه گیری بشه و دوز مصرفی لیتیوم بر اساس اون تنظیم بشه.
در مورد داروهاتون هم اساس درمان، قرص فلووکسامین هست که در صورت تشدید کندن مو، نیاز هست دوز اون بیشتر بشه. ولی بهتره اول از همه دوز لیتیوم تنظیم بشه.
جدا از داروهاتون پیشنهادم اینه تحت روان درمانی قرار بگیرین تا یک سری از مسائل که با دارو رفع نمیشه، در جلسات تراپی به اونها پرداخته بشه.

دکترم فلوشیپ روان درمانی هم دارن جلسات مشاوره با ایشون میرم غیر از دارو

و دیگه اینکه لطفا افکار خودکشی رو جدی بگیرین و با خانواده مطرح کنین و اگه نتونستین جلوی خودتونو بگیرین، به اورژانس روانپزشکی مراجعه کنین.
نیاز هست بیشتر مراقب خودتون باشین.

عالیه. آفرین که جلسات رواندرمانیو ادامه میدین.

🙏
اگه 8 تا مدافنیل و چند تایی پروپرانول بخورم چه اتفاقیدبرام میفته؟

خواهش میکنم.
نکنین اینکارو. چون خطر مشکلات قلبی حاد، نابینایی و حتی مرگ وجود داره.
مواظب خودتون بیشتر باشین لطفا.

فلووکسامین دم دستم نیست باید بخرم 25 تا بخورم ببینم چه اتفاقی میفته

اینکه این حس آسیب به خودتونو پیدا میکنین، مشخص هست که چقدر تحت فشار هستین. ولی حتما به خانواده اطلاع بدین.
اگه سوال دیگه ای باشه در خدمتتون هستم.

🙏

خوشحال شدم باهاتون صحبت کردم.
در پناه خدا
خدانگهدارتون