م.ف
عنوان :

کلانژیوکارسینوما

فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی
باسلام
بیمار مرد 70 ساله هست مبتلا به کلانژیو کارسینوما
توده 19 ماه پیش از محل قبلی کیسه صفرا که سالها پیش برداشته شده تشکیل واز خم کبدی کولون عرضی اثرفشاری داشت که با ایلئستومی روده آزاد شد ceaتا160 وca19.9تا 1100 بالا رفته بود 7 جلسه شیمی درمانی شد با جمزار1600 روز 1 و8 واگزالی پلاتین روز 1 با دوز 150 که مارکرها به شکل معجزه آسا درحالی که هیچ شانسی قایل نبودن پایین اومد وcea شد6وca19.9شد65 یعنی نزدیک محدوده نرمال اما متاسفانه نوروپاتی ومشکلات کلیه وافزایش جزیی کراتین تا 2 باعث شد وقفه 3 ماهه ایجاد بشه در درمان
بیماری عود کرد که دوباره تا جلسه دوازده با دوز پایینتر ادامه شیمی درمانی انجام شد این بار بیشتر با جمزار والبته در بعصی جلسات سیس هم بود وجلسه دوازدهم نب پکلی تاکسل به اضافه جمزار استفاده شد الان بعد 19 ماه تقریبا ور نقطه ای هستیم که در ابتدای درمان بودیم یعنی مارکرها کمی بهتر از شروع هست cea134وca19.9شده 770
با توجه به محل ضایعه وجهتش که رو به بیرون کبد هست بیشتر گفتیم ساید جراحی کنن وحداقل قسمتی از ضایعه برداشته شه که جراحان نمی پذیرند وصلاح نمی دونن
درطول شیمی درمانی غیر از نوروپاتی حرکتی وکاهش فشار خون واشکال عملکرد کلیه که در یک مقطع کراتین واوره کمی بالا رفته بود مشکل دیگری نبود والان هم دقیفا برخلاف روند بیماری که به سرعت در حال پیشرفت هست وصع عم می بیمار خوب هست زردی نداشت ونداره فشار خوب هست فقط محل ضایعه درد شکمی داره گاهی کم وگاهی ممتد وزیاد
میخواستم ببینم الان با توجه به اینکه راهی غیر از سیمی درمانی برامون نمونده چه ترکیبی وبا چه دوزی وتحت چه شرایطی پیشنهاد می فرمایید
ممنون از راهنماییتون

داروی 5fu یا معادل ان xeloda با gemzar می شود استفاده کرد

ممنون از لطفتون
وسوال آخر اینکه با توجه به تجربه ای که دارید شما هم به طور قطع امکان جراحی رو رد میکنید میگت جراحی ممکن نیس به نظرتون برداشتن قسمتی از ضایعه که امکانپذیر هست کمک نمی کنه؟چون درگیری کبد جزئی هست ومحل ضایعه وجهتش بیشتر رو به بیرون کبد هست این سوال برامون هست که چرا جراحی رو رد میکنن

جراحی زیادد در طول عمر بیمار تغییری ایجاد نمی کند

🙏