ف.د
عنوان :

تکرار حرف در ابتدای جمله

متخصص بیماری های کودکان
باسلام و احترام
من پسری دوسال و دوماهه دارم
که از یکماه و نیم قبل به یکباره برای تلفظ آ و عا در ابتدای جمله دچار مشکل استارترینگ شد
پسر من از یکسال و نیمگی حرف زدن رو شروع کرد و بسیار باهوشه هرچیزی رو یکی دوبار میشنوه سریع یاد میگیره و میخونه
به راحتی جمله میگفت شعر میخوند فارسی و حتی انگلیسی
از یک ماه و نیم قبل این مشکل بروز پیدا کرد
ولی فقط رو همون حروف
به توضیه پزشکان دیگه گفتنز چون قبلا راحت حرف میزده و یکباره بعد دوسالگی اینطور شده و علاقه به تند صحبت کردن داره توی این سن طبیعیه این میشکل و به روی بچه نیارید و با صبیری کم کم خوب میشه
ولی الان دوهفته است این نشکل دیگه مختص حرف آ نیست و خروف دیگه روهم گاهی اینطور میکنه
البته به روزایی اصلا استارترینگ مداره یا خیلی خیلی کم
ولی یه زمانایی هم همه ی حروف اول جمله رو با تکرار تلفظ میکنه
و شدت میگیره
مثلا خریدیی رو الان درست میگه چند ثانیه بعد میگه خ خ خ خریدی

خودش هم متوجه این حالتش نیست و ناراحت و عصبی نمیشه از این کارش و یا برای توجه باشه اصلا متوجه این کارش نیست

ممنون میشم راهنمایی کنید چه کار کنم و این مشکل چی هست چرا یکباره ایجاد شده
دارویی لازمه بدم بهش
یه دکتر روانپزشک کودک به من گفت رسپریدون یک میلیگرم یکچهارم قرص دوبار در روز یدم
ولی هنوز ندادم چون اکثرا گفتن تو این سن طبیعه و نمیدونم واقعا این دارو کمکی میکنه واقعا یا نه
نگرانم خیلی خیلی چون درسته مدتش کمتر شده و روی حرف خاصی نیست ولی وقتی این کار رو میکنه یهو شدت میگیره
واقعا نگرانم لطفا راهنمایی کنید و نظرتون رو هم راحب این قرص بهم بفرمایید

با سلام. برخی کودکان در این سن برای ابراز منظور خود عجله می کنند که دچار لکنت زبان موقت میشه. این حالت در شرایط استرس محیطی بیشتر میشه. در حال حاضر اقدامی بجز رفع استرس زمینه ای و عدم توجه به کودک در موقع این حالت لازم نیست. درصورت ادامه این حالت بیش از سه ماه یا تشدید آن یک دوره کوتاه مدت گفتار درمانی لازم است. فعلا داروهای اعصاب لازم نیست.
با تشکر

با سلام. فعلا در این سن تا سه ماه اقدامی بجز رفع استرس زمینه ای و عدم توجه به کودک موقع شروع لکنت زبان اقدام دیگری لازم نییت. درصورت تشدید لکنت یا عدم رفع پس از سه ماه یک دوره گفتاردرمانی لازم است. داروی اعصاب فعلا لازم نیست

🙏