ش.ع
عنوان :

وزن گیری و رشد کودک

فوق تخصص نوزادان
سلام آقای دکتر،روزتون بخیر .
پسر من الان 5 ماه و 15 روزش هست.
وزن تولد 3800 بود.
ماه اول 500 گرم وزن گرفت و 4300 شد.
ماه دوم 1100 وزن گرفت و 5400 شد.
ماه سوم 700 گرم و 6100 شد.
ماه چهارم و پنجم هم روی هم 600 گرم وزن گرفت و 6700 شد.
البته 15 روز از ماه چهارم خودم و 15 روز از ماه پنجم پسرم آبله مرغان شدید گرفتیم طوری که 5 روز تب شدید داشت.
و الان که 15 روز هست که ماه ششم شروع شده وزنش تغییری نکرده.
البته این ماه هم واکسنهای چهارماهگی رو که به خاطر آبله مرغانش نتونسته بود بزنه زده و همچنین واکسن پرونار و یه مقدار اذیت شد.
نگران وزن گیری ش هستم.
## در طول این 5 ماه و نیم فقط شیر خودمو خورده .##
و هیچ دارویی به جز قطره d استفاده نمیکنه .
علایم رفلاکس رو خیلی کم داره طوری که به نظر میرسه رفلاکس فیزیولوژیک داشته باشه.
درحال حاظر هر ساعت یکبار حدود 5 دقیقه بیشتر شیر نمیخوره.
غذای کمکی رو هنوز شروع نکردم.
در ضمن آقای دکتر پسرم تمامی فعالیت های مرتبط به سنش را به خوبی انجام میدهد.
به نظر شما وزن گیری ش به این صورت جای نگرانی و پیگیری داره؟؟
نیاز هست شیر خشک شروع کنم؟
برای بهبود مدت زمان شیرخوردنش نیاز هست اقدامی انجام بدم؟
جناب دکتر تصویر نمودار رشد وزن (z-score) را ضمیمه کردم.لطفا حتما نگاه کنید

سلام
غذای کمکی و قطره آهن شروع نکردید؟
قطره آد میدید یا فقط قطره ویتامین د ؟

غذای کمکی را هنوز شروع نکردم آقای دکتر
از بدو تولد تا 2 ماهگی قطره آ د میدادیم،از 2 ماهگی تا 5 ماهگی قطره د 3 به توصیه دکترش دادیم.و الان حدود 15 روز هست (از 5 ماهگی)دوباره قطره آ د رو شروع کردم

غذای کمکی رو با فرنی شروع کنید
فعلا تا یکهفته فرنی

2 قاشق مرباخوری آرد برنج
نصف قاشق مرباخوری شکر
یک استکان آب جوش ولرم

این ترکیب ده دقیقه بجوشد
سپس شیر مادر یا شیر خشک آماده رو به قدری اضافه کنید تا مثل ماست شل بشه

روزی دوبار هربار سه تا پنج قاشق مرباخوری بهش بدید

این ترکیب رو اگه شیر خشک بهش اضافه نکنید تا یک روز میتونید توی یخچال نگه دارید

تا یکهفته همین رو بدید
بعدش یک بادام پوست کنده رو رنده کنید و همان اول کار به این ترکیب اضافه کنید

بعد یک هفته
سوپ : گوشت گوسفندی، سیب زمینی، روغن پخت و پز

شربت زینکوویت بی
هم روزی دوبار
هر بار دو سی سی بدید
تا یکماه

یکماه دیگه وزنش رو بهم خبر بدید

قطره آهن لیپوزوفر روزی 20 قطره بدید

آقای دکتر یک دنیا تشکر از توضیحات بسیار کامل و مفیدتون
آقای دکتر وزنش خیلی پایین هست؟دلیل پایین بودن وزنش چی میتونه باشه؟
برای اینکه آرد برنج درست کنم،پروسه ی خیس شدن و خشک شدنش4 روز زمان میبرد.میتونم تو این 4 روز لعاب برنج بهش بدم؟اگر جوابتون مثبت هست ممکنه بگید به چه صورت بدم؟
به جای قطره آ د میتونم مولتی ویتامین بدم و
قطره آهن رو دو هفته ی دیگر شروع کنم که 6 ماه تمام میشود یا همین الان؟

نه وزنش خیلی پایین نیست
قابل جبرانه
فعلا با همین اقدامات تا یک ماه آینده خبرم کنید

آرد برنج آماده کارخونه ای سوپری ها دارن

اگه زینکوویت بی بدید
همون آد کافیه

علت این تاخیر رشد می تونه کم خونی
ویا همون آبله مرغان باشه

ممنون آقای دکتر.
خیلی لطف کردین جناب دکتر
تشکر از اینکه وقت گذاشتین.
🙏

خواهش
خوش و خرم باشید کنار خانواده