م.ی
عنوان :

فشارخون

فوق تخصص نفرولوژی
من فشارخون بارداری داشتم ...بعد از اون فشارم بالا بود ...که دکتر گفت فشارت استرسیه وبالا و پایین میشه...چند هفته ی پیش هم فشارم خیلی اومد پایین ...وبعد از اون بعداز ظهرا حالت سردرد دارم ...میخاستم بدونم میتونم روزه بگیرم؟

سلام
به طور کلی فشارخون بالا درصورتیکه کنترل شده باشد و هیچ گونه بیماری دیگری نداشته باشید و بتوان داروهای ضد فشارخون را در فاصله بین افطار تا سحر مصرف کرد مانع روزه داری نمیباشد
نکته دیگر اینکه معمولا به کسانی که نوسان فشارخون دارند یعنی متناوبا فشار خارج از محدوده طبیعی بالا و پایین میرود توصیه میشود روزه نگیرند
در مورد شما دوست عزیز با توجه به شرح حال افت فشارخون و سردرد بعد از آن به نظر می اید بهتر است روزه نگیرید اما جهت نظر قطعی لازم است شرح حال دقیقتری بدهید
آیا داروی فشاخون مصرف میکنید ؟ آیا بیماری های دیگری نیز دارید؟
چه مدت از بارداری شما گذشته است؟
محدوده فشارخون های قبلی و اخیر را بفرمایید

خیر دارویی مصرف نمیکنم و بیماری دیگه ای ندارم و 3 سال از بارداری گذشته قبلا نمی دانم ولی 3هفته پیش که گرفتم 11 و 6 بود

فشارخون 11 روی 6 (در حقیقت فشارخون 110 سیستولی و 60 دیاستولی )
فشارخون طبیعی است که بدون مصرف دارو اگر همیشه همین حدود فشارخون داشته باشید فعلا تشخیص قطعی پر فشاری خون برای شما مطرح نیست (شما مبتلا به فشارخون نیستید گرچه باید فشار خون خود را حداقل سالی چهار مرتبه و همچنین هر مرتبه که به هر علتی به پزشک مراجعه کردید چک کنید و ممکن است در سنین بالاتر مبتلا به بیماری پرفشاری خون شوید)
فشار خون بارداری مخصوص دوران بارداری و چند هفته بعد آن است و البته در بعضی افراد باقی میماند اما خوشبختانه به نظر میرسد در شما برطرف شده است
بنابر این از نظر فشاخون شما منعی جهت روزه داری ندارید
فشاخون پایین هم در صورت فشار ماکزیمم یا سیستولی کمتر از 90 میلیمتر جیوه که اصطلاحا فشار زیر 9 گفته میشود و در مورد فشار خون مینیمم یا دیاستولی کمتر از 60 افت فشارخون مطرح میشود که اگر همراه علایم خاصی باشد باید بررسی شود و در صورتیکه این فشارخون را نداشتید افت فشار نداشتید و نگران نباشید
اگر قصد روزه گرفتن دارید لطفا استراحت کافی داشته باشید و در فاصله افطار تا سحر مصرف مایعات کافی و میوه داشته باشید و در صورتیکه سردردتان تشدید پیدا کرد با متخصص مربوطه مشورت کنید و در صورتیکه افت فشار خون کمتر از مقادیری که گفته شد پیدا کردید پیگیری کنید
همیشه سالم و شاد باشید

🙏