ش.ش
عنوان :

بد غذایی

متخصص بیماری های کودکان
سلام.خسته نباشید.
پسرم 2 سال و 5 ماهش هست.وزن تولدش 3710 بوده.ولی الان خیلی وزنش پایین هست.حدود 11/100.
قدش اول 50 سانت بوده،الان حدود 90 هست.
هر چیزی رو نمیخوره.لبنیات که اصلا نمیخوره.
خورشت نمیخوره.ولی ماکارونی و کتلت و برنج تنها و سیب زمینی سرخ کرده رو خوب میخوره.
گاهی اوقات به چیزی علاقه پیدا کنه مثل شیرینی خشک و بامیه خیلی میخوره و وعده اصلی غذاش رو نمیخوره.
هندوانه هم دوست داره و حدود 3 تا 4 برش میخوره.
پسته یا بادام هندی بهش بدیم حداقل 20 عدد رو میخوره و اگر نخواهیم بدیم شروع به گریه میکند.
بعضی شب ها هم با گریه شدید از خواب بیدار میشود.گاهی تشنه هست، ولی گاهی گریه شدید و جیغ می کشد و بعد میخوابد.
شربت هم اصلا نمیخوره ،،باید دست و پاش رو گرفت تا شربت بخوره.
در ضمن فعالیتش هم بالا هست.
ممنون میشم راهنمایی کنید.

سلام پدر و مادر گرامی
با تشکر از مشاوره
فرزند شما بر اساس منحنی رشد در حال حاضر از نظر وزن بین صدک 10 تا 25 است که به معنی وزن گیری کمتر از حد متوسط(صدک 50) است ولی کنترل رشد به صورت نقطه ای و یک سن به تنهایی کافی نیست اگر منحنی رشد کودک شما را داشته باشیم بهتر قضاوت میشود چون اگر یک رشد وزنی پیشرونده در یک حد مشخص حتی مثل همین وضعیت کودک شما را داشته باشد کمتر نگران کننده است مهم این است که یک روند وزن گیری متوقف و ثابت و یا پسرفت با کاهش وزن نداشته باشد. از غذاهای پر کالری (با چربی بیشتر) برای بهبود وزن گیری کودکتان استفاده کنید و با افزودن کره در حد 2-1 قاشق مرباخوری در هر ظرف غذا انرا مقوی (پر کالری تر) کنید و از غذاهایی که بیشتر علاقه دارد استفاده کنید . تغذیه کودک را بر اساس میل و اشتهای کودک انجام دهید نه به زور و بر اساس یک زمان از قبل تعیین شده(هر زمانی که میل دارد و به هر میزانی که تمایل دارد)
رشد قدی کودکتان بسیار مطلوب و در حد منحنی صدک 50 است.
از مکملها برای بهبود رشد استفاده کنید(مولتی ویتامین و زینک سولفات به صورت شربت یا پاستیل ).
و کنترل منظم رشد هر 2 تا 3 ماه یکبار.
ممکنست یک بررسی اولیه از نظر کمخونی و یا عفونت ادراری و یا بررسی از نظر سوءجذب با ازمایش لازم باشد که به صورت حضوری باید مراجعه بفرمایید. و یک نکته که میخواستم خدمتتان عرض کنم بحث تنوع غذایی در کودک است که به هنر و خلاقیت و زمانی که برای این مسئله میگذارید مرتبط است در هر منطقه و فرهنگی غذاهایی متنوع و زیادی وجود دارد که به صورت متناوب و بر اساس شرایط میتونید از انها برای تغذیه کودکتان استفاده کنید فقط برای مثال عرض میکنم غذایی مثل "سمنو" که از از جوانه گندم تهیه میشود و سرشار از پروتئین است و در ضمن میتواند به علت طعم شیرین بسیار مورد علاقه بچه ها باشد و موارد زیادی که ممکنست خود شما در نظرتان باشد. سه ایتم مهم -مغذی بودن(همه مواد پروتئینی و کربوهیدرات و چربی ها و مواد معدنی لازم را داشته باشد)
-مقوی بودن(کالری لازم را داشتن) و -متنوع بودن را در تغذیه کودک ور نظر داشته باشید.

با توجه به اینکه انواع اجیل بویژه بادام زمینی بیشترین موارد الرژی غذایی در کودک را ایجاد میکند در مورد استفاده زیاد از مغزهای گیاهی باید به بروز الرژی بخصوص در صورت سابقه فامیلی باید توجه داشته باشید

🙏
سلام آقای دکتر خسته نباشید.پوست انگشت کوچک پسرم سفت شده چکار باید بکنم؟

سلام
به نظر همراه با پوسته ریزی است
اگر در محل دیگری کودکتان ناراحتی پوستی داره ،لطفا یک تصویر هم از ان محل/محلها بفرستید .
این ضایعات پوستی بیشتر به علت الرژی و حساسیت است با منشا غذایی (اگزما). در هر صورت چه الرژی و یا خشکی پوست به صورت ذاتی فعلا در این حد که خفیف است بهترین کار استفاده از پماد های نرم کننده و مرطوب کننده است که در پایین به شما توصیه میکنم:
کرم ویتامینه وازلین
(IROX Vaseline Vit.A Cream)
کرم و یا پماد اوره
(Oint. UREA 10%)
شستشو با صابونهای نرم کننده پوست گلیسیرینه
Soap GLYCERINE
در همه مناطق پوست صورت ، تنه یا اندامها در صورت خشکی و پوسته ریزی روزی یک تا دو بار استفاده شود

فعلا فقط انگشت پا هست.بله پوست ریزی هم داره.
🙏

البته عفونتهای قارچی پوست نیز باید در نظر باشه که اگر قرمزی و یا تاول در بین انگشتان پا یا در محل دیگری دیده شد تصویر انرا ارسال کنید