ح.ق
عنوان :

چشم

متخصص چشم پزشکی و فلوشیپ قرنیه سگما ...
سلام آقای دکتر وقت بخیر
یک سال قبل جهت مگس پران چشمم مراجعه کردم و پس از معاینات کلی دکتر گفت خودش از بین میره و نیاز نیست کار خاصی انجام بشه. الان بعد یک سال اذیتم میکنه. خاستم بدونم درمان به چه شکلی هست
ممنونم و خسته نباشید.

سلام و عرض ادب. معمولا این حالت مگس پران ( فلوتر) مربوط به تغییرات طبیعی مایع زجاجیه می باشد. مایع زجاجیه ماده ژله ای شکلی است که درون چشم و روی شبکیه قرار گرفته و از دو قسمت آبکی و ژل تشکیل شده که در ابتدا این دو قسمت با هم مخلوط هستن ولی به تدریج و با گذر زمان این قسمت ها از هم جدا میشوند و در نتیجه این اتفاق ، رشته های کلاژنی درون این مایع ایجاد میشود که چون شناور هستن گاهی جلوی دید به صورت رشته های شناور دیده میشوند بخصوص در پس زمینه سفید مثلا هنگام مطالعه یا نگاه به دیوار سفید. نکاتی که لازم است بدانید اینکه این یک پدیده طبیعی است و برای همه چشمها در سنین مختلف ممکنست اتفاق بیفتد پس جای نگرانی ندارد. دوم اینکه از بین نمیرود بلکه به مرور به ان عادت میکنیم و اذیت اولیه را نخواهد داشت. پس لازم نیست نگران چیزی باشید چون یه پروسه کاملا طبیعی در چشم است و نیاز به اقدام خاصی ندارد. فقط اینکه معمولا طی چند هفته اول ایجاد ان لازم است معاینه کامل شبکیه انجام شود که شما این دوره را پشت سر گذاشته اید. و دیگر اینکه در نظر داشته باشید اگر همراه با علایم جرقه زدن های مکرر باشد حتما بایستی معاینه شبکیه انجام شود. در کل به هیچ وجه نیاز به درمان ندارد و توصیه نمیشود ولی از بین هم نمیرود گرچه امروزه لیزهای خاصی وجود دارد که میتوان با انها این رشته های شناور را از بین برد که در مواقع خیلی خاصی استفاده میشوند. با تشکر

اخه آقای دکتر لکه بزرگی هست یه ساله عادت هم نکردم. اصلا بهش توجه نمیکنم ولی بزرگه و عادت هم نشد برام. خب اگه با لیزر میره اقدام کنم. لکه سیاه بزرگ. دکتر گفت بهش توجه نکن و دنبالش نکن. ولی تاثیری نداشته. میخام ازش خلاص بشم
معاینه ته چشمی شدم و شبکیه. موردی نبوده. ولی کیفیت زندگیم رو پایین اورده و تو روحیه من تاثیر گذاشته

عرض کردم بیماری محسوب نمیشه که نیاز به درمان داشته باشه و واقعا توصیه به درمان نمیشه و همان بی توجهی و عدم تمرکز روی این موضوع کافیست. و در مورد لیزر هم باید به همکاران فلوشیپ شبکیه مراجعه بفرمایید