m.a
عنوان :

روکش یا ایمپلنت

متخصص بیماری‎های لثه (پریودانتیکس)
با عرض سلام خدمت خانم دکتر گرامی ، بنده حدود دیماه و بهمن ماه سال گذشته قصد داشتم چند عدد دندان جلوی بالا را روکش کنم به همین خاطر به توصیه پزشکان آنها را عصب کشی مجدد کردم ( حدود چند سال پیش 3 تا از آنها را عصب کشی کردم و دندان شماره 1 را نیز ترمیم کردم که آن قسمت ترمیم شکسته شد و تقریبا دندان از جا درآمد و علت مراجعه مجدد من هم به همین دلیل بود) اما در مورد یک دندان که قسمت عمده آن شکسته شد پزشکان نظرات مختلفی دادند ، بعضی ان را قابل نگهداری میدانستند و بعضی خیر ، و چون بایستی تکلیف این دندان را مشخص میکردم تا بتوانم دندانهای کناری را روکش کنم اندکی زمان را از دست دادم تا اینکه داستان بیماری کرونا به وجود آمد و من کلا قید مراجعه به دندانپزشکی را زدم . در حال حاضر قصد انجام ادامه کار را دارم و از حضرتعالی 2 تا سوال دارم ، اول اینکه آیا با توجه به اینکه عصب کشی مجدد کرده بودم و ریشه دندانها باز بود و الان حدود 4 ماه از آن گذشته ، آیا امکان عفونت ریشه و کانال وجود داره و چه باید بکنم ؟ دوم اینکه نظر حضرتعالی در نورد نحوه و نوع درمان و ترمیم این 4 دندان جلویی چه میباشد. بنده عکسهای رادیولوژی و نظر بعضی از همکاران را برایتان ضمیمه میکنم. با تشکر فراوان

سلام
وقت بخیر
در خصوص سؤال اول بله اگر در طی این 4ماه پانسمان روی دندانها نبوده فضای ریشه احتمالا آلوده هست
با این حال بهتره نظر تخصصی همکاران متخصص درمان ریشه (اندو) رو در مورد این موضوع بپرسید.
اما در مورد سؤال دومتون
حقیقتا برای نظر دادن در مورد قابلیت نگهداری چنین دندانی لازمه به صورت حضوری شما معاینه بشید
اما چیزی که در عکس مشهوده اینه که طول ریشه دندان بد نیست و اگر نیاز به جراحی لثه جهت افزایش طول تاج نباشه یا کم باشه بسیار عالی خواهد بود. اما در هر صورت تصمیم نهایی در مورد دندان 1 سمت چپ نیاز به معاینه کلینیکی داره.

دلیل عدم اتفاق بین پزشکان هم همین طول ریشه است .یکی از همکارانتون این نظر رو دادند
اگر فضای ریشه آلوده باشه چه باید بکنم ؟ عصب کشی بار سوم ؟

دقیقا به همین علت گفتم باید در دهانتون به صورت حضوری معاینه بشه
طبق نوشته آقای دکتر، دندانتون پوسیدگی داره و به همین علت نوشتند که کشیدنش به صلاح هست
آقای دکتر دباغ ستاری از بهترین و باسوادترین همکاران بنده هستن

روی دندانهایی که درمان ریشه مجدد شده بود پانسمان نبوده؟

آقای دکتر خیلی مطمئن نبودند و بیشتر به این خاطر گفتند که ممکنه لثه خووب نیاد روی دندون و از لحاظ زیبایی مشکلساز بشه. بعدشم الان واقعا یه دکتر متخصص پیشنهاد بریج کردن دندون رو نمیده ولی ایشون دادند. این نظرشون بیشتر شبیه دکتر تجربیا بود
فکر نکنم پانسمان کرده باشند چون من میخواستم همون مقطع روکش کنم و دکتر اندو دیگه پانسمان نکرده بود یا اگه هم کرده بود الان تا حالا ریخته

خیر اینطور نیست
بریج همچنان به عنوان یکی از مهمترین گزینه های درمانی در حال انجام هست
در ضمن با توجه به اینکه دندانهای شما در ناحیه زیبایی قرار دارند قطعا یکی از مهمترین نکات در تصمیم گیری، زیبایی هست، به خصوص با توجه به سن شما که سن بالایی نیست

پانسمان قطعا انجام شده
اما اگر افتاده باشه و 5-4 ماه طبق فرمایش شما باز مونده باشه احتمالا حتی پوسیدگی هم پیدا کرده دندانهاتون
یه عکس جدید بگیرید و حضوری تحت معاینه قرار بگیرید

بله خانم دکتر چشم ، شما مطبتون بابل هست درسته ؟

بله
آدرس هم هست در پروفایلم
البته اگر شما آمل تشریف دارید همکاران متخصص لثه دیگه ای هم هستن اونجا
آقای دکتر رحیمی راد
خانم دکتر حق پناه
بازم اگه امری بود من در خدمتم

ببخشید تشخیص این مشکلم مربوط به متخصص لثه میشه ؟ یعنی پریو ؟
ممنون خانم دکتر ، مزاحمتون میشم