ی.ح
عنوان :

ریزش موی ناشی از مصرف پاروکستین(داروی ضد افسردگی)

متخصص پوست، مو و زیبایی
با سلام
قبل از هر چیز اطلاعات بالینی و علایم خودم رو توام با پژوهش هام اعلام میکنم تا پزشک محترم تشخیص بهتر ،نظر کارشناسی تر و تخصصی تر بدهند و همینطور ایده ای برای تحقیقاتشون باشه
در خانواده بنده ریزش موی ارثی و بدون قاعده وجود نداره و مطابق مشاهدات خانوادگی(سمت پدری) تا سنین بالا، موی خوب و مشکی داریم و هیچ وقت طاس نمیشیم
نکته:البته سمت مادری ریزش مو دارن اما ژن غالب من ژن سمت پدری هست
به هر حال بنده از سن بلوغ دچار تغییر و تحولاتی شدم که باعث ریزش موی 100 عددی و یا بیشتر از آن به طور میانگین در روز شده که در منطقه پیشانی و وسط سر بوده که به احتمال زیاد هورمونی و میتونه ناشی از سه مسءله ی زیر باشه:
1-سطح بالای هورمون دی هیدرو تستوسترون یا همون DHT
که بعید میدونم غیر نرمال باشه با وجود اینکه ازمایششو ندادم
2-یا گیرنده های زیاد DHT در درما پاپیلای مو به صورت ژنتیکی یا ارثی با وجود مقدار نرمال هورمون دی هیدرو تستوسترون
3-حساسیت بالای گیرنده های DHT در درما پاپیلای مو به صورت ژنتیکی یا ارثی با وجود نرمال بودن تعداد گیرنده ها و همینطور نرمال بودن مقدار هورمون دی هیدرو تستوسترون

مسلما تاثیر DHT بر فاز اناژن(چرخه رشد مو) و کوتاه شدن طول عمر یک تار مو و به دنبال اون فولیکول نازک تر و ضعیف تر و همچنین درما پاپیلای کوچیکتر و ماتریس(اطرف درما پاپیلا)کمتر قطعی و محرز است و در ناحیه پیشانی به سمت وسط سر و بالعکس که در آن موها گیرنده DHT دارند این تاثیرات رویت شده که شامل کرکی شدن ، نازک شدن و کم پشت شدن مو میباشد .
برای مشکل فوق، اینجانب با اگاهی و قبول کامل عوارض احتمالی ممکن، مصرف قرص فیناستراید در دوز 1 میلی گرم را به صورت روزانه در پیش گرفتم که منتظر رویت تاثیر آن ظرف شیش ماه تا یکسال اینده میباشم
امااااااااااااااااااااا
متاسفانه بنده به دلیل افسردگی و نوعی اختلال وسواس فکری از سال 92 تا این لحظه به صورت بلند مدت ولی منقطع داروی پاروکستین که از دسته داروهای( مهار کننده باز جذب سروتونین در سیناپس) SSRI میباشد و رده ضد افسردگی دارد مصرف مینمایم که ریزش مو را تشدید کرده و باعث ریزش موی بیشتر شده ...ضمن اینکه طی چهار سال علایم ونشانه های ریزش مو در منطقه ای که ریزش موی هورمونی متداول است به شدت بالا رفته و رو به کم پشتی و نازکی و کرکی شدن نهاده ..ضمن اینکه در مقطعی با قطع داروی پاروکستین و شروع مجدد مصرف آن به صورت واضح افزایش ریزش مو و شدت آن را بعد از مصرف دیده ام

حال ریزش موی ناشی از مصرف داروی پاروکستین تلوژن افلوویم است؟یا آناژن افلوویم؟

علت اصلی این ریزش موی واکنشی به پاروکستین که در محافل و مقالات علمی از آن یاد شده و علت آن را ناشناخته عنوان کرده اند چیست؟(ضمن اینکه بعضی محققان ، علت آن را خواص انتی میتوریک[ضد تکثیر سلولی] پاروکستین و بعضی دیگر حذف پروتیین و اسید امینه توسط این دارو میدانند)

با توجه به اینکه من مجبور به مصرف این قرص هستم و داروی جایگزین با این پاسخ درمانی وجود ندارد(یعنی سایر داروهای هم خانواده SSRI تاثیر مناسب ندارند) چگونه مانع ریزش مو با وجود مصرف این قرص شوم؟

در مقالات علمی ریزش موی ناشی از دارو را بدون بازگشت ندانسته اند و مدعی هستند بعد از عدم مصرف دارو ،ریزش قطع میشود اما مسءله فقط ریزش نیست ایا رشد مو را خواهیم دید؟ایا مصرف بلند مدت دارو اسیب پایدار و دایمی به مو و فولیکول نمیزند؟(اگر دارو فاز اناژن را کوتاه نماید)

من سعی کردم تا علت ریزش موی ناشی از پاروکستین را بفهمم تا بدون قطع مصرف آن و از طریق دارو یا راهکاری دیگر مانع ریزش شوم ..اما متاسفانه امکانات تحقیقاتی ندارم و اطلاعات واضحی در منابع نیست

لطفا نظر کارشناسی و هر گونه گمان یا راهکار که به ذهنتان میرسد مطرح نمایید

درود بر شما

لطفا چند تا عکس هم ضمیمه این توضیحات مفصل بکنید تا طرح موضوع کامل بشه

سلام مجدد اقای دکتر

ممنون که متن مفصل بالا رو مطالعه کردین

شما انسانی دلسوز ، بردبار ، نوع دوست و نیکو رفتارید

اما بعد...

عکس های زیر رو تهیه کردم منتها توجه بفرمایید که مدل مو های من بلنده و شاید ببینده رو به اشتباه بندازه

سعی کردم الگوی ریزش دیده بشه و کرکی شدن و نازک شدن و بی کیفیت شدن موهای پیشانی به وضوح در عکس هست که در مقایسه با اطراف سر تفاوت رو میشه احساس کرد.....کم پشتی ناحیه وسط و جلوی سر شاید به خاطر مدل موی بلند من چندان در عکس محسوس نباشه اما به شدت کم پشت شده

لازم به ذکره که من 26 سالمه

یاشار جان ممنون و خوبی از خودته

اگر نخوام حاشیه برم بایدچند نکته رو عرض کنم .اول اینکه ،وقتی اصولا اینکه بگیم ژن غالب هر آدمی به کدوم سما رفته از نظر علم ژنتیک حرف درستی نیست.ممکنه کسی قیافه ش کپی برابر اصل پدرش باشه ولی مثلا ژن موهاش شبیه دایی هاش باشه.یا حتی ممکنه رنگ موهاش شبیه داییهاش باشه ولی مدل ریزش شبیه پدر و عمو.گاهی ژنها بعد از چند نسل خودشون رو نشون میدن و موی فرد شبیه موی دایی مادرش میشه یا عموی پدرش یا .... .

همه اینها رو گفتم که این حقیقت رو بگم مدلی که در عکس میبینم ریزش موی مردانه ارثی ست......

البته نظر قطعی رو تا وقتی از نزدیک نبینم نمیشه داد

داروها میتونن باعث تشدید ریزش ارثی بشن و معمولا هم (نه همیشه)مکانیسمشون اثر بر فاز تلوژن هست.این نوع ریزش با گذشت زمان،قطع دارو و یا حتی با مصرف بعضی مکملها بهتر میشه.

به نظر من 1.پاروکستین رو قطع نکن

2.درمان ریرش مردانه رو شروع کن

3.به مزوتراپی ناحیه ورتکس در کنار درمان دارویی فکر کن

4.از همه مهمتر کمی بی خیال باش

بدون تا جایی که بشه جلوی ریزش نردانه را باید گرفت و هر موقع لازم شد (که در مورد تو شاید اصلا لازم نشه)......کاشت

اقای دکتر ممنونم

مبحث ژنتیک واضح و گیرا بود ازش لذت بردم و استفاده کردم و درست فرمودین که احتمال بروز ژن ها از هر دو سمت پدری و مادری هست

در مورد تاثیر دارو پاروکستین هم راهنماییتون دلگرم کننده و راه حل هاتون کاربردی بود

قطعا درمان دارویی ریزش موی اندروژنتیک رو از طریق مهار انزیم الفا 5 تیپ 2 ادامه میدم

prp ورتکس هم ایده خوبی بود و بهش فکر میکنم

و از همه مهم تر باید سختگیری رو کم کنم تا شادتر زندگی کنم

برای چکاب حین درمان هم در مطب مزاحمتون میشم

سپاسگذارم

و ارزوی دلی شاد براتون دارم