ع.ن
عنوان :

مشکل تعریق زیاد

پزشک عمومی
با سلام، تقریبا از دوران بلوغ مشکل تعریق شدید من شروع شد و به مشکل آزاردهنده ای تبدیل شده. با کمی فعالیت یا استرس تعریق خیلی شدید و ناگهانی من شروع میشه، بیشتر از ناحیه سر و صورت. چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟
وزن 105، قد 185, bmi 30.8

باسلام و روز بخیر
تعریق زیاد یا به اصطلاح علمی هایپرهیدروزیس میتونه علتهای زیادی داشته باشه یکسری مسائل داخلی مثله غلظت زیاد خون، پرکاری تیروئید، فشارخون بالا و ... علتهای دیگه ای هم مثله مصرف یکسری از داروها، استرس و اضطراب، مصرف زیاد کافئین یا غذاهای تند میتونه مطرح باشه
اگر از نظر داخلی بررسی شدید و مشکلی ندارید میتونید به متخصص پوست برای برطرف کردن مشکل مراجعه کنین در حال حاضر روشهایی مثل تزریق بوتاکس میتونه برای رفع این مشکل خصوصا در ناحیه زیربغل یا کف دستها خیلی کمک کننده باشه

برای آزمایشات ابتدا پیش چه دکتری باید برم؟ متخصص پوست؟

برای آزمایشات اولیه در خصوص بررسی غلظت خون و دیابت و تیروئید و کنترل فشار خون پزشک عمومی هم کفایت میکنه

اول آزمایشات داخلی رو انجام بدید تا مطمئن بشید که مشکلی نیست

🙏

گاهی اوقات این مشکل ارثیه

در صورتی که از نظر داخلی مشکلی نداشته باشین متخصص پوست در مرحله بعد میتونه به شما کمک کنه
راههای مثله بلوک عصب یا تزریق بوتاکس میتونه در کنترل این مشکل کمکتون کنه

نه در خانواده کسی مثل من نیست، مشکل تیروئید هم نیست ظاهراً. مصرف کافئین هم قطع کردم چند ماه، تاثیری نداشت. امیدوارم بعد از آزمایشات مشخص شه مشکل. ممنون از راهنماییتون

منظورم از ارثی بودن یعنی ژنتیک و اینکه ممکنه بعد آزمایشات مشخص بشه که از نظر داخلی مشکلی ندارید
ببینید در صورتی که مشکل داخلی وجود داشته باشه مثله غلظت خون بالا یا پرکاری تیروئید و ... با درمان اون بیماری مسئله تعریق هم حل میشه ولی اگر مشکل داخلی و بیماری وجود نداشته باشه اون موقع درمانهایی مثله بلوک عصبی یا تزریق بوتاکس میتونه کمک کنه