د.ل
عنوان :

تفسیر MRI مغز کودک 17 ماهه

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و فلوشی ...
سلام آقای دکتر پسر من 17 ماهشه که بردیم بهداشت و فرستادن پیش متخصص مغز و اعصاب کرج(دکتر منتظر لطف اللهی) ایشون نوار مغزو گوش گرفت گفتند خوبه مشکلی نداره بعدش MRI نوشتن براش دارو هم آمپول سی تی کولین دادن یک سوم هر ده روز یکبار امگا3 و کلسیم که بهش دادیم و ام آر آی هم قبل از این داروها ازش گرفتیم توی این 40 روزی که سیتیکولین زدیم کلمات جدید میگه و حرکات شناختیش بهتر شده ولی حرکتی فرقی نکرده تصویر MRI رو بردیم دکتر دید و گفت توی مغز لکه های سفید هست که ممکن برای دوران بارداری سخت یا زایمان سخت باشه(درحالی که خانمم هیشکدوم رو نداشت) البته آزمایش سوخت و ساز هم براش نوشتند
سوالات
1- نتیجه MRI رو براتون پیوست کردم خوبه یا نه?
2- این لکه های سفید چی هستش و اینکه علت تاخیر حرکتی اون لکه ها هستش?
3-چیکار باید بکنیم خیلی استرس داریم مشکلی چیزی نداشته باشه?

سلام.

در پاسخ به سوالاتی که فرمودید، و به ترتیب:

1- اینکه خوبه یا نه، به هر حال این ام آرآی کاملا طبیعی نیست.
تغییراتی در ماده سفید مغز گزارش شده.

2- اینها نشانه نوعی آسیب به ماده سفید هستند و دقیقا میتوانند تاخیر حرکتی ایجاد کنند.

3- اگر علل متابولیک و مشکلات دیگر توسط پزشک معالج بررسی شده، الان بهترین کار انجام توانبخشی نزد مرکز متبحر است.
داروهایی که نام بردید هم میتوانند تا حدودی تاثزر کمکی بیشتر داشته باشند.

ممنونم
آیا مشکل رفع میشه کاملا? کمیل می تونه با کاردرمانی و اینا کاملا بهبود پیدا کنه? این آسیب مایه سفید منجر به اختلالات طیف اوتیسم و موارد مشابه میشه? و اینکه علت این اختلال در مایه سفید مغز چی می تونه باشه?
لازم هست کمیل رو خدمت خودتون بیاریم?

1- نمیشه با اطمینان گفت که کامل رفع میشه یا نه، بستگی به شدتمشکل و به کیفیت توانبخشی داره،
ولی امید هست.

2- اتیسم اغلب به مشکلات ماده خاکستری مغز مربوطه. ضایعات ماده سفید ا(اگر واقعا محدود به ماده سفید باشه) بیشتر مشکللات حرکتی ایجاد می کنند.

3- علت حوادث حوالی تولد، و در موارد کمتری مشکلان زمینهکای ژنتیک یا متابولیک است.

4- به نظر میرسه بررسی های لازم انجام شده و قاعدتا در صورت صحت نتایج معاینات و ارزیابی ها الانبیشتر کار توانبخشی نیازه.

در عین حال برای دیدن سیر تغییرات و لزوم بررسی ژنتیک اگر دیده بشه بهتره.

خداخیرتون بده آقای دکتر محبت کردید
احتمال داره به مرور زمان بیشتر بشه و تاثیرهای مخرب بیشتزی بزاره? یا نه توانبخشی خوب انجام بشه لکه های سفید از بین میره?
دارو و اینا نداره از بین بره? درمانش چیه?
مورد 2 فرمودید اختلالات حرکتی حتما خواهد داشت یا اینکه احتمال داره? اگه اختلال حرکتی داشته باشه چطوری میشه یعنی? چه نوع اختلالی راه رفتن و در پاهاش فقط? اخه دکتر چک کرد گفت رفلکس های خیلی خوبی توی پاهاش داره ( توی روروئک هم جفت پا جلو میره عقب میره کلا پاهاشو خیلی تکون میده در حالت خوابیده پاشو میاره میزاره دهنش تو تابش به حالت جامپینگ خیلی پاهاشو تکون تکون میده ) خیلی نگرانیم آقای دکتر مامانش همش گریه میکنه استرس داره ممنون میشم راهنماییمون کنید