م.ع
عنوان :

سفتی و سوزش معده

متخصص داخلی
با سلام
بنده 32 سالمه و چند ماه پیش کرونا گرفتم و در همین حین شکلات معده بنده شروع شد.سوزش سر معده داشتم به همراه نفخدکتر رفتم گفتن رفلاکسمعده هست و قرص لانزو برای صبحانه و موتودین برای ناهار و شام مصرف کردم تاثیرچندانی نداشت ولی سوزش معدم رفت .الان پس از بهبودی کرونا متاسفانه چندین روزه مجددا سر معدم احساس سفتی میکنم و سوزش دارم و یه مقدار نفس کشیدن برام سخت شده این احساس چندین روزه چه با خوردنو چه بدون خوردن غذا دارم گاهی اوقات دمنوش نعنا با نبات میخورم بهترم.مواقع اجابت راحتتر میشم یا زمان دراز کشیدن در ضمن یبوست دارم ولی دردی در نواحی شکم اصلا ندارم.و در گلوم احساس ترشی دارم میخواستم ببینم چکار کنم.ممنونم

سلام تنگی نفس با راه رفتن تشدید میشه؟ بیماری زمینه ای خاصی دارین؟

سابقه بیماری خاصی تو خونواده دارین؟

دیابت، کم کاری تیروئید ندارین؟ خواب چطوره؟ استرس ندارین؟

کاهش یا افزایش وزن ندارین؟

سلام نه سابقه بیماری خاصی ندارم دکتر.ولی این چند وقته بخاطر فوت پدرم و شوک از دست دادنش چند ماهه استرس داشتم ولی بیماری زمینه ای ندارم با راه رفتن خیر تنگی نفس تشدید نمیشه اتفاقا گاهیاوقات پیاده روی میکنم چون معدم احساس میکنم آرامش میگیره
خواب که یه مقدار بله بهم ریخته شبا کم خوابم و تو دوران کرونا کاهش وزن داشتم حدودا 9 کیلو ولی بهبود که پیدا کردم الان وزنم 1 2 کیلو بیشتر شده نسبت به قبل.یعنی جوری نبوده که بی اراده کاهش وزن باشه همون 9 کیلو هم با رژیم و پیاده روی همراه بود.
این مدت کرونا رو که عرض کنیم بنده اواسط برج 2 متوجه شدم بویایی و چشاییم رفته و کرونا گرفتم ولی ریم درگیر نشده بود چون سی تی دادم نشون متخصص دادن گفتن به ریت نزده ولی معدم و گوارشم از همون موقع ها بهم ریخت
تو خانواده هم سابقه بیماری خاصی نداریم بجز اینکه فشار خون کنترل شده داره مادرم.

مشکلات اعصاب روی گوارش تاثیر زیادی دارن، اما اول علل جسمانی رو بررسی می کنیم در سن کمتر از 40 سال در مورد مشکلات معده باید hpylori رو با آزمایش رد کنین اگه مشکل نبود درمانش همون ادامه لنزوپرازول واگر باز هم بهبود نداشتین بعد از کرونا برای آندوسکوپی مراجعه کنین چون احتمال گرفتن مجدد کرونا بعد چند ماه دوباره وجود داره، اما در زمینه یبوست باید آزمایش اولیه از نظر تیروئید و کلسیم و کم خونی انجام بدین، اگه مشکلی نداشتین صبح حتما آب ولرم قبل صبحونه بخورین، صبحونه حتما میل کنین، بعد از صبحونه حتما دستشویی بشینین حتی اگه اجابت مزاج نداشتین و در طول روز هر موقع احساس اجابت مزاج داشتین به تعویق نندازین تا رفلکس روده ای برگرده

در صورت مشیدن سیگار یا هر نوع دودی قطعش کنین، آدامس نجوین، غذا رو کامل و با آرامش بجوین

الان به نظر شما همون لنزو و قرص موتودین رو ادامه بدم و یه آزمایش خون بدم برای مواردی که فرمودین ؟ این مورد دقیقا مربوط به چی میشه hpylori؟ احتیاجی به رژیم خاصی نیست به نظر شما مثلا لبنیات یا چایی و ... مصرف نشه؟
در مورد نشستن توی دستشویی خانم دکتر وقتی که میشینیم راحتتر میشه معدم تا زمانی که در اون حالت ننشستم

اگه 40 روز از مصرف لنزو گذشته hpylori رو چک کنین بعد دوباره میتونین داروهای قبلی رو شروع کنین، چایی و قهوه علائم گوارشی رو تشدید میکنه ولی لبنیات در صورتی که دو هفته شیر گرم با نبات و زعفرون استفاده کنین کم کم بهش عادت میکنین و مشکلات گوارشیتون کمتر میشه، بهتره ماست پروبیوتیک استفاده کنین

🙏
با یک آزمایش خون میتونم مواردی که فرمودین رو مثل پیلوری و کلسیم و تیرویید و کم خونی رو چک کنم خانم دکتر؟

Hpylori با آزمایش مدفوع بهتره، بقیه موارد آزمایش خون

خانم دکتر الان بنده اهوازم پیش یک متخصص رفتم ایشون میگن بخاطر آب اهواز ما هممون مثبت هستیم و اصرار داشتن که نیازی نیست آزمایش بگیرم مجددا یه سری دارو پنتوپرازول و موتیدون دادن و گفتن بهبود پیدا نکردم باید آندوسکوپی بدم.نظر شما هم مجددا استفاده همین موارده ؟ ببخشید زیاد سوال میکنم

با توجه به اینکه بهبود پیدا نکردین بله مسلما باید آندوسکوپی انجام بدین ولی بذارین کرونا تموم بشه، احتمال ابتلا مجدد هست، احتمال انتقال از طریق آب کمتر از هواست تو اهواز به خاطر هوای گرم اکثرا ماسک استفاده نمیکنن و به بقیه انتقال میدن، به نظرم فعلا دارو هاشون رو استفاده کنین تا کرونا کمتر بشه بعد برای آزمایش و آندوسکوپی تشریف ببرین ولی هر دو این موارد جهت نشون دادن دقیق عفونت معده یا hpylori باید 40 روز از پنتو یا لنزو یا امپرازول گذشته باشه و از فاموتیدین 7 روز گذشته باشه چون باعث منفی شدن جواب آزمایش عفونت معده میشه، نگران نباشین احتمال زیاد مشکلاتتون بیشتر استرسی و ناشی از فوت پدر بزرگوارتونه، انشاءالله بهتر میشین ولی مراجعه جهت اندوسکوپی و آزمایش هم جهت اینکه مطمئن بشین از نظر جسمی مشکلی ندارین لازمه

بسیار ممنونم خیلی لطف کردین .خدا خیرتون بده
🙏