م.ع
عنوان :

سنگ کیسه صفرا

متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی در ...
سلام خسته نباشید
من مرد 29 سالمه
من 3 سال قرص ترامادول مصرف میکردم و با ترک تدریجی زیر نظر پزشک توانستم ترک کنم ولی تو دوران ترک مشکلات گوارشی زیادی پیدا کردم ورم معده و نفغ و غیره و اینکه سنگ کیسه صفرا هم اومد سراغم .الان دوسالی هست ک ترک کردم و سنگ صفرا دارم .ولی متاسفانه بعده ترک دچار پرولاپس قلبی و سختی و تنگی نفس پیدا کردم و بخاطر رعایت رژیم غذایی بخاطر سنگ 10 کیلو لاغر شدم 50 کیلو شدم و ضعیف و بی حال شدم .پانیک هم پیدا کردم روزانه قرص الپرازولام مصرف میکنم.
پلاکت خونم هم اومده پایین.
الان هر غذایی میخورم پنج ماهی هست دردی ملایم پیدا میکنم و یه ساعت بعد خوب میشه سونو رفتم سنگام همون قده بزرگ نشده .
از شما سوالی که داشتم اینه این درد ملایم میتونه بعدا بزرگ بشه یا مشکل خاصی ایجاد کنه چون از عمل میترسم بخاطر بیماری قلبی و تنفسی ک دارم.
اگر عمل باز انجام دهم چند ساعت بیهوش میکنن شنیدم میگن بیهوشی تنگی نفس و ضعف تنفسی ایجاد میکنه وکلا چطوریه عمل باز .و تقریبا چند سی سی خون هی عمل از دست میدم چون تالاسمی دارم .و اینکه اقای دکتر اون گیره ای که هنگام برداشتن کیسه میزنن به مجرای همیشه اونجا میمونه یا جذب میشه .ممنون میشم مرا راهنمایی کنید صلاح میدانید عمل کنم و اینکه یکم درمورد بیهوشی و عمل تو ضیح بدهید خیلی میترسم سپاسگزارم.
????????????
🙏
ببخشید دوبارم هم به رادیولوژی قفسه سینه رفتم همون عکس سیاه سفید قدیمی .گفتن ک ریه ات سالمه

سلام
درد دقیقا کجاست؟ سر دل یا بالا سمت راست شکم یا جای دیگه؟
با غذای چرب و سنگین درد بیشتر میشه یا با غذاهایی که ادویه داره و سرخ کردنی ها؟
تهوع ،استفراغ ، بی اشتهایی ، زردی (سفیدی چشم زرد بشه) ندارید؟

اول اینکه مهم ه درد شکم شما ناشی از سنگ کیسه صفراست یا نه
چون هر کسی که سنگ کیسه صفرا داره نیاز نیست عمل بشه ، فقط بعضی موارد حتما لازم ه کیسه صفرا برداشته بشه

درد یکم بالای شکم سمت راست با غذای پرچرب بیشتر میشه و یا اینکه پرحجم بخورم معدم پر بشه بازم درد میگیره.تهوع و استفراغ و زردی ندارم.اشتهام هم مثل قبله خوبه.دیابت و چربی ندارم .

بهترین نوع عمل کیسه صفرا عمل لاپاروسکوپی (با دوربین) هست
اگر مشکل خاصی نباشه و فردی که انجام میده وارد باشه از بیست دقیقه تا یک ساعت بیشتر طول نمی کشه
تقریبا خونریزی نداره شاید در حد 50 سی سی یا کمتر
شما رو برای عمل و بیهوشی بررسی می کنن از نظر قلبی و بیهوشی با متخصص قلب و متخصص بیهوشی مشورت میکنن اگر اونها تشخیص بدن بیهوشی برای شما خطرناک نیست عمل میشین

اصلا لازم نیست فکر کنید چه چیزی توی شکم باقی میمونه و چه چیزی از بین میره
چون در نهایت اگر چیزی هم بسته به نوع عمل باقی بمونه جوری ساخته شده که نه حس اش می کنید نه آسیبی میزنه

عکس قفسه سینه بعضی موارد ریه رو بررسی می کنه نه همه چیز رو اما اگر قبل از عمل ببینند که لازم هست تست های عملکرد ریه و ... بررسی میشه و با فوق تخصص ریه مشاوره میشه معمولا مشکلی نیست

ببخشید اخه میگن گازی که میزنن به شکم تنگی نفس میاره .
عمل باز چطوری هست خطرناکه .اون چقد طول میکشه

اینکه چک کنید سنگ ها بزرگ شدن یا نه ، کار درستی نیست چون تصمیم گیری جراح بر این اساس نیست در ضمن نوع سنگ های شما کوچک هست و بزرگ نمیشن اما سنگ های ریز در بعضی موارد میتونن عوارض بیشتری رو ایجاد کنن

سیستم تنفسی شما حین بیهوشی توسط دستگاه بیهوشی کار می کنه، سالهاست که پزشکی پیشرفت کرده بله 15 سال پیش نمیتونستن کسی رو که مشکل تنفسی داره لاپاروسکوپی کنن الان قبل از عمل میزان کارکرد ریه شما بررسی میشه اگر مشکل زیاد باشه باز عمل می کنن
بعضی موارد هست که توضیح دادن لازم نداره جراح همه رو در نظر میگیره مثل اینکه درد بعد از عمل در لاپاروسکوپی کمتره پس تنفس بعد از عمل راحتتره و ....

بله نفخ معده با مصرف میوه دارم ولی با اب میوه نه.با سبزی و غذاهای خام معدم نفخ میشه.وبعضی وقتا احساس میکنم یه چیزی تو سینم نفسمو گرفته و وقتی اروغ میزنم خوب میشه
ببخشید من درد زیادی ندارم فقط ملایم هستن .و بعد یه ساعت برطرف میشه.فقط نگرانم اینه یه وقت نره تو مجرا گیر کنه .بخاطر همین استرس دارم و اینکه بعضی غذاها نفخ میاره برام ..اگر من برای سالها عمل نکنم و اینطور باقی بماند مشکل خاصی نداره.
توصیه شما برای من چیه .چون نمیخوام فعلا عمل کنم.
تشکر

شما اول باید اندوسکوپی انجام بدین حتما ، اگر زخم یا التهابی ... باشه درمان بشه ، ممکن ه درد فقط مربوط به معده باشه در این صورت نیازی به عمل کیسه صفرا نیست (به شرطی که توی اندوسکوپی مشکلی باشه درمان بشه و درد کاملا از بین بره)

اگر اندوسکوپی نرمال باشه حتما باید عمل کنید چون عوارض سنگ خیلی خطرناک هست (همین گیر کردن توی مجرا و ...)

چون کسی نمیدونه کی قراره عارضه اتفاق بیفته نباید بگذارید زمان زیادی بگذره چون عمل توی شرایط اورژانسی اون چیزایی که براتون گفتم در مورد مشاوره ها و ... رو نداره
اگر به قول خودتون میترسید باید شرایط بهتر رو انتخاب کنید

پس اول اندوسکوپی ، اگر چیزی بود درمان کنید ، اگر درد از بین رفت درمان بر اساس مشکل معده و دوازدهه ادامه پیدا می کنه
اگر از بین نرفت باید عمل کنید (اگر سلامتیتون براتون مهم ه )

خیلی ممنون بابت راهنماییتان حتما کارهایی که گفتید را انجام میدهم خدا ازتون راضی باشه خانم دکتر.تشکر
یه سوال ببخشید بعده برداشتن مشکلی که پیش نمیاد برا دستگاه گوارش چون یه عضوی از بدن برداشته میشه بخاطر اون.اینم جواب بدین یه دنیا ممنون میشم

نگران نباشید کیسه صفرا فقط محل ذخیره شدن صفراست ، صفرا توی کبد تولید میشه
در ضمن کیسه صفرایی که سنگ ساز هست تقریبا میشه گفت خراب شده و عملکردش مختل هست

بعد از عمل ممکنه به صورت موقت (بیشتر توب افراد مسن) تا حدود چند ماه ذائقه تون تغییر کنه که باز بر میگرده اکثر بیمارانمون اصلا متوجه این موضوع هم نمیشن
اگر عملتون به خوبی انجام بشه بعد از یک هفته اصلا یادتون نمیاد کی عمل کردین و هیچ وقت مشکلی نخواهد بود ایشالا

خیلی ممنونم که به همه سوالاتم جواب دادین سپاسگزارم
🙏