ل.ع
عنوان :

سندرم دوئن

متخصص چشم پزشکی
سلام من مبتلا به سندرم دوئن تیپ 3 هستم میخواستم بدونم امکان اینکه فرزند من هم مبتلا به این سندرم بشه چنددرصد هست ؟
با توجه به اینکه مادرم طی دوران بارداری من از یه ارتفاع 1.5 متری پرت شده ممکنه این مشکل چشمم بر اثر اون ضربه باشه یا فقط ژنتکیه؟

با سلام اولا چقدر خوبه ک آشنا هستید به بیماریتون. بسیار قابل تحسین هستش. اغلب موارد این سندروم غیر ژنتیکیه ولی 5 تا 10 درصد ممکن هستش ک ژنتیکی باشه و انتقال پیدا کنه. در مورد ضربه در دوران بارداری حداقل من چیزی در کتاب و مقالات ندیدم ولی مجدد جستجو میکنم و در صورتی ک چیز جدیدی پیدا کردم میگم خدمدتتون. در واقع این سندروم نتیجه یک نقص تکاملی در دوره جنینی هستش ک اختلالی رو در عصب دهی عضلات خارج چشمی ایجاد میکنن.

ممنون از وقتی که گذاشتید من از یه متخصص ژنتیک پرسیدم گفتن احتمال اینکه به بچه من هم ارث برسه این اختلال 50 درصده که البته ایشون آشنایی نداشتن با این بیماری سرچ کردن و به من گفتن الان پس خطر ابتلای فرزندم 5 تا 10 درصده؟

ببینید در صورت ژنتیکی بودن ک 5 تا 10 درصده، 50 درصد انتقال پیدا میکنه پس به عبارتی احتمال انتقال به فرزند 2.5 تا 5 درصد هستش.

الان دقیق متوجه شدم ممنون
دکتر ژنتیک بهم پیشنهاد یه آزمایش ژنتیک دادن برای شناسایی این ژن که خیلی گرون تموم میشه حدود 850 یورو امیدوارم بودم در اثر ضربه باشه

متوجهم. درصد انتقال پایین و ثانیا امکان زندگی نسبتا بدون مشکل شاید تصمیم رو راحت تر کنه.

باز هم ممنونم راهنماییاتون خیلی به من کمک کرد