ع.ن
عنوان :

عروق و خون

دکترا حرفه ای داروسازی
سلام
خسته نباشین
بنده سال 1384 دچار dvt شدم و از اون زمان وارفارین مصرف می کنم یک سال پیش دکتر گفت می تونم آکسابین به جای وارفارین مصرف کنم می خواسم ببینم آیا آزمایش pt و inr بدم و قرص 20 میلی آکسابین (زالربان ) مصرف کنم inr بین (2.5 تا 3 رو نشون میده ) که قبلا تو وارفاین تنظیم کرده بودم یا خیر ؟و آیا آکسابین به جای وارفارین صلاح هست یا خیر و اگر زمانی خونریزی شدید داد راه حل چیست؟

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما بیمار عزیز ، همون طور که پزشکتون هم توضیح دادند می تونید از داروی ریواروکسابان به منظور درمان به جای وارفارین استفاده کنید ، ازمایش های Pt و INR در خصوص تنظیم دوز وارفارین ضروری بود و ریواروکسابان مانند وارفارین نیاز به آزمایشات ذکر شده رو نداره و مزیت دیگر ریواروکسابان این هست که تداخلات بسیار زیاد وارفارین را ندارد در خصوص اینکه با چه دوزی و چگونه دارو را شروع کنید به عواملی نظیر وضعیت کلیوی و GFR کلیه شما بستگی داره و ممکن هست که نیاز باشه پزشک تنظیم دوز انجام بده

منظورم اینه که من که روزانه اکتسابی 20 مصرف کنم inr خونم چقدر نشون میده؟
قرص اکسابین منظورم بود

در موارد مسمومیت در مراکز درمانی از داروی PCC یا پروترومبین کمپلکس کانسنترایت استفاده میشه که در مراکز درمان و تحت نظر پزشک هست واین حالتی بسیار خاص هست که فرد چندین بسته دارو یکجا مصرف کنه در حالت عادی جای نگرانی نیست

توصیه های دارویی که می تونم به شما بکنم این هست که توصیه میشه دوزهای 15 و 20 میلی گرم همراه غذا خورده بشه و ترجیحا سر یک ساعت مشخص در روز به عنوان مثال همراه شام هر شب ساعت 9

منظورم میزان رقیق بودن خونم با وارفارین یکسان خواهد بود؟

مصرف همزمان ریواروکسابان با آسپرین و سایر ضد التهابات غیر استروئیدی نظیر ابوپروفن ، سلکسیب ، ناپروکسن ، ملوکسیکام و ... می تونه ریسک خونریزی رو افزایش بده و در زمان دریافت داروهای بدون نسخه از داروخانه لازم هست که به این موضوع دقت بیشتری بکنید و در خصوص تصمیم به انتقال از وارفارین به ریواروکسابان و نحوه ی تنظیم دوز کردن توصیه می کنم که حتما به پزشک معالج خودتون مراجعه کنید چون فاکتور های زیادی از جمله سن ، وزن ، GFR دخیل هست که ممکن هست دوز داروی ریواروکسابان بخواد پزشک کاهش بده و یا در مواردی حتی شما اصلا نتونید از داروی ریواروکسابان استفاده کنید که لازم هست به پزشک مراجعه کنید ، امیدوارم که پاسخ سوالاتتون رو داده باشم ، اگر مجدد سوالی دارید من در خدمتتون هستم