ن.ب
عنوان :

کیس ریپورت پزشکی

متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اینترونشن ...
سلام وقت به خیر استاد گرامی لطفا بنده رو با ذکر علت راهنمایی بفرمایید. سپاس از شما..............................................

سلام
تو نارسایی قلبی پیشرفته
بتا بلاکر و مهارکننده آنژیوتانسین و دیورتیک استفاده میشه
این بیمار به علت مشکل ریوی پیشرفته همزمان ممکنه استفاده از بتابلاکر براش مضر باشه
در بین بقیه گزینه ها مهارکننده های آنژیو تانسین به علت اثرات مفید جلوگیری از رمودلینگ و بدشکلی قلبی در سورویوال بیمار تاثیر مفید تری داره
به ویژهکه دیابت هم دارد .

سپاس گذارم استاد از پاسخ کامل تون
استاد جسارتا الان که هستید در خصوص این مورنینگمم نظرتون رو میفرماید؟
A 72 year old female with no significant past medical history passes out while exercising. He has intermittent exertional chest pains and dyspnea on exertion as well. Her physical examination reveals a III/VI late-peaking creshendo-decreshendo murmur at the right upper sternal border and a III/VI holosystolic murmur at the apex. Her S2 heart sound is very soft and her carotid upstroke is weak and delayed. Which of the following is most likely causing her symptoms?

A. Aortic valve regurgitation

B. Aortic valve stenosis

C. Mitral valve regurgitation

D. Mitral valve stenosis

E. Mitral valve prolapse
A 72 year old female with no significant past medical history passes out while exercising. He has intermittent exertional chest pains and dyspnea on exertion as well. Her physical examination reveals a III/VI late-peaking creshendo-decreshendo murmur at the right upper sternal border and a III/VI holosystolic murmur at the apex. Her S2 heart sound is very soft and her carotid upstroke is weak and delayed. Which of the following is most likely causing her symptoms?

A. Aortic valve regurgitation

B. Aortic valve stenosis

C. Mitral valve regurgitation

D. Mitral valve stenosis

E. Mitral valve prolapse

با سلام
و با عذر خواهی فراوان از تاخیر
با توجه به نوع شرح حال بیشتر تنگی دریچه آئورت مطرح میشود