س.ا
عنوان :

تغذیه کودک لاکتوزی

متخصص بیماری های کودکان
با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر عزیز.
آقای دکتر کودک من به اسم آنیتا محجوب بیمار شما می باشد،چند روز پیش مطب اومدیم برای نشان دادن جواب آزمایشی که در چهارماهگی کودک برای شش ماهگی برای عدم تحمل لاکتوز نوشته بودید، و جواب آزمایش این بود که کودکم مشکل عدم تحمل لاکتوزش خوب نشده، خدمتتون عرض کردم شیرخشک آل 110 میخوره ولی این نوع شیر شماره دو و سه نداره و فقط یک نوع می باشد و شما بیومیل lf تجویز کردید که متاسفانه اصلا این نوع شیرخشک هم شماره های بالاتر ندارد کما اینکه کودکم از طعم این شیر خوشش نیامد، البته لازم به ذکر است که که از طعم آل 110هم خوشش نمی آید و به زور بخاطر اینکه تا دو سالگی اولویت با شیر است بهش شید میدم و واقعا از لحاظ روانی هم به هم ریخته ام،حالا بنده چند سوال خدمتتون داشتم:اول اینکه با توجه به اینکه کودک من شش ماه و 15 روزه می باشد و بایستی شیرخشک شماره 2 تا یکسالگی بخورد و هر دو نوع شیرخشک های مربوط به عدم تحمل لاکتوز شماره های بالاتری ندارند و کودک من هم از طعم هر دو نوع بدش میاد و به زور شیر میخوره،آیا در جذب ویتامین های کافی به مشکل برمیخوره و اینکه میتونم شیرخشک معمولی شماره 2 بدهم و با قطره لاکتاز مخلوط کنم تا مشکل لاکتوزشو بتونم کنترل کنم؟اگر جواب شما مثبت است چه نوع قطره ای و به چه میزان استفاده کنم؟آیا شیرخشکی که ویتامین های کافی رو به بدنش برسونه و برای وزن دهی هم مناسب باشه مدنظرتون هست ، شیرخشک sma بنظرتون چطوره پرو یا گلدش؟
با سپاس فراوان از شما دکتر دلسوز و مهربان و دوست داشتنی

سلام از شیر گلدن گات یا سیمیلاک کامفورت یا ب ب لاک ال اف هم میتوانید استفاده کنید
تا دوسالگی اولویت تغذیه اصلا با شیر نیست و در کودکان لاکتوز از ماه 6 اولویت با غذا است و روزانه 4 وعده شیر با حجم 90 تا 120 کافی است و بالای,یکسال نیز بهتر است شیر قطع شود وبا در صورت تمایل یا وابستگی کودک روزانه دوبار بیشتر شیر داده نشود
شیرهای 2 و 3 هیچ تفاوتی با شیرهای 1 ندارند وفقط جنبه تجاری دارند و به همین دلیل شماره های,شیر از ابتدای سال 98 باید حذف شوند
جلوگیری از ایجاد سو جذب و مدیریت شیر و غذا توسط مادر تنها موردی هست که باید اهمیت بدهید و قطع شیر شب از ابتدای ماه 7 به بهبود رشد کودک کمک شایانی خواهد نمود.

آقای دکتر من واقعا نمیدونم به چه شکل از شما تشکر کنم شما منو از دل نگرانی درآوردید، فقط اگر یه برنامه غذایی به کودک من بدهید من و دخترم تا آخر عمر مدیون شما خواهیم بود:
ابتدا من برنامه غذایی کودکم رو به شما شرح میدهم:1-حدود ساعت 11/30تا 12شب حدود 120سی سی شیر میخوره 2-تا ساعت 6صبح خوابه و اون ساعت در حدود 60تا 90سی سی شیر میخوره3-خوابشو تا 11/30ظهر ادامه میده و حدود 90سی سی بعد بیدار شدن شیر میخوره4-ساعت 1/30ظهر بعضی روزها سوپ و بعضی روزها فرنی میدم(سوپش:ماهیچه،هویج،سیب زمینی،برنج،جعفری،گاهی لوبیا سبز گاهی گشنیز بهمراه یک قاشق روغن زیتون و یک قاشق لیموی تازه یا آب لیمو)5-ساعت 3ظهر پوره سیب و موز میدم6-ساعت 4بعدازظهر حدود 90سی سی شیر7-ساعت 6/30حدود 90سی سی شیر میدم8-از ساعت 7غروب تا 8یا 9 میخوابه9-ساعت 8/30 یا 9 شام که یا سوپ یا فرنی میدم10-مجدد تکرار میشه ساعت 11/30یا 12شب حدود 120سی سی شیر میدم
لازم به ذکر طبق فرمایش شما از چهار ماه و 24روزگی که مطب اومدیم فرمودید رفلاکسش خوب شده ولی اسید معده اش هنوز بالاس و غذای کمکی رو شروع کردم ابتدا پوره سیب زمینی بعد هویج بعد فرنی و الان هم سوپ یه دوره کوتاه کته نرم با مرغ که انگار معده اش اذیت شد و دیگه ندادم.
ظهر بعد ناهار هم قطره آد و غروب یک ساعت بعد شیرش هم قطره آهن سیدرال فولیکو یک چهارم ساشه میدم.
امیدوارم بتونم روزی لطف شما رو جبران کنم

سلام برنامه غذایی خاصی برای کودکان تا 5 سالگی وجود ندارد و تغذیه کودک آزاد و بر اساس تمایل کودک . غذای سفره در هر منطقه , شهر یا روستا و وضعیت قومی و فرهنگی متغیر است فقط موارد منع مصرف را باید آشنا باشید و رژیم های فاقد لاکتوز را مطالعه و رعایت کنید

با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر عزیز
آقای دکتر برلی دخترم طبق درخواست خودم آهن سیدرال تجویز فرمودید که از داروخانه دکتر کریمیان(داخل ساختمان مطب شما)تهیه کردم و سیدرال فولیک دادن که بصورت 20ساشه می باشد و شما روزانه یک چهارم ساشه تجویز فرمودید. حالا من دستورات پشت کارتن سیدرال فولیک رو میخوندم که دیدم توی جدولش میزان آهن موجود را 21میلی گرم نوشته و بل توجه به اینکه کودک از 7 تا 12ماهگی روزانه بایستی 11میلی گرم آهن مصرف کنه ، یک چهارم ساشه حدودا 5/2میلی گرم آهن میشه. البته لازم به ذکره این تجویز رو تو چهار ماه و 24روزگی فرموده بودید و تو شش ماهگی هم که مطب اومدیم فرمودید سیدرال رو ادامه بدم. حالا با توجه به میزان دریافتی آهن لازم در روز و مقدار آهن موجود در سیدرال فولیک همچنان یک چهارم ساشه در روز به دخترم بدم؟
من عکس جدول پشت کارتن سیدرال فولیک رو هم براتون ارسال میکنم.
با سپاس فراوان از شما دکتر عزیز

سلام کودکانی که شیر خشک میخورند به علت وجود آهن داخل شیر خشک روزانه به نیم میلی گرم آهن خوراکی به ازا هر کیلو نیاز دارند که 1/3 ساشه با توجه به جذب 80 درصدی آهن موجود درساشه نسبت به جذب 30 درصدی آهن م نود در قطره سولفات فروس میتواند نیاز کودک را تامین کند . برای وزن بالای 8 کیلو نصف ساشه و برای بالای 11 کیلو یک ساشه کافی خواهد بود . می,آن جذب آهن در مدح های مختلف متفاوت است که برای میکرورومال ها بیشترین جذب وجود دارد