ن.ح
عنوان :

یبوست

متخصص بیماری های کودکان
سلام آقای دکترمقدادی دخترم وقتی چهار ماهش بود تو مدفوعش رگه های خونی دیدم و فهمیدیم حساسیت به پروتئین گاوی داره،تو این چهارماه بیرون رویش خیلی زیاد بود روزی چند بار بعد اینکه من لبنیات رو قطع کردم انگار یبوستش شروع شد چون چهار روز شکمش کار نکرد برای اولین بار .تقریبا تا الان که نوزده ماهشه درگیر یبوست هست ومن با شیاف یا ماساژ کنترل کردم،و تقریبا هر چهارروز یکبار یا گاهی دو روز یک بار مدفوع کرده،البته هیچ وقت مدفوع خشک و تکه تکه نداشته ولی همیشه سفت بوده وهمراه زور و گریه،الان مدت یک ماهه که من قطره اهنشو تغییر دادم از نیوهم به لیپوزوفر این یه ماه یبوستش شدیدترشده ممکن از قطره باشه؟باید چیکار کنیم اقای دکتر برا یبوستش؟،قد تولدش 49 و وزنش سه کیلو بوده و تو هجده ماهگی 8800 وقد78/5 که وزنش از 15 ماهگی تا 18 ماهگی تغییر نکرده بود 19 ماهگی بردم 200 گرم اضافه کرده بود،اینم بگم اقای دکتر خواب خوبی داره اشتهاش هم خوبه غذای سفره میخوره ولی خیلی رعایت نمیکنم از نظر مواد غذایی قابض چون تخم مرغ خیلی دوس داره و میوه زیاد نمیخوره در حدیکی،عذر مبخوام طولانی شد
ببخشید اقای دکتر اینو یادم رفت بگم،از هشت ماهگی دخترم به تدریج شروع به خوردن لبنیات کردم هیچ علائمی نشون نداد پیش خودتون هم آوردم گفتید می تونید مصرف کنید،الان هم دخترم لبنیات میخوره،در حال حاضر اقدام به قطع شیردهی به صورت تدریجی کرده ام و شیر شبانه هم از یازده ماهگی قطع شده ایا شیردهی رو کلا قطع کنم یبوستش بهتر میشه؟با تشکر

سلام این علائم مربوط به حساسیت مزمن کودک به شیر نادر است که بعد از بکسالکی یبوست و توقف رشد بدنبال سو جذب ایجاد میشود. تا زمانی که شیر مادر استفاده میکند یبوست و توقف رشد ادامه دارد وبعد از 2 ماه از قطع شیر وضعیت رشدی و دفع بهبود نیابد ولی تا آن زمان مصرف ملین ها مانند پیدرولاکس را ادامه دهید روزانه 200 سی سی حداقل آب باید بدهید و آزمایش کلپروتکتین مدفوع را هر 3راه انجام دهید. بعد از قطع شیردهی و تثبیت وضعیت گوارشی,کودک میتوان با کوکتل های رشدی و درمان سو جذب را شروع کرد , آهن لیموزوفر باعث تشدید یبوست میشود ولی عامل زمینه ای نیست .. مصرف شیاف تا قطع شیردهی توصیه میشود
درصورتی که کلپروتکتین مدفوع از 250 بیشتر شده باشد احتمال پایداری یک جذب و یبوست و اختلال رشد تا سن 4 سالگی وجود خواهد داشت

ببخشید اقای دکتر الان باید پودر پیدرولاکس بدم؟ازمایش مدفوع رو کی بدم الان یا دو ماه بعد قطع شیردهی؟
چه قطره اهنی بدم بهش؟ خودتون قبلا نیوهم رو نوشته بودین براش ولی به یکباره قیمتش دوبرابر شد ونتونستم بگیرم
ببخشید جمله ازمایش کلپروتکتین مدفوع را هر 3 راه انجام بدهید متوجه نشدم

آزمایش اول کلپروتکتین را انجام دهید و اگر از 250 بیستر باشد باید هر جه سریعتر شیر را قطع کنید تا ککدک بیشار اسیب نبیند ,بعد از 3 ماه مجدد تکرار کنید . آهن نیو هم یا سان اکشن یا ایروفیکس ب ای کودک مناسب تر هستند .

برای یبوست از پودر پیدرولاکس یا شربت پارافین خوراکی روزانه تا دو قاشق غذاخوری باید داده شود