د.د
عنوان :

زانو درد و کمر درد

متخصص ارتوپدی
با سلام خدمت شما من خانمی 47 ساله هستم بعد از پوشیدن کفشی که پاشنه داست نه خیلی بلند دچار ناراحتی در زانو شدم به این صورت که موقع صاف کردن زانو بلند شدن زانوی من صدا مثل انگشت دست که میشکنن صدا میده ودرد میکیره موقع که میخوام بلند شم ماساژ میدم تا بتونم پام کامل صاف کنم بعد با کمک دست بلند میشم البته یه کم هم میترسم برای همین سعی میکنم حالتی بلند شم که پام صدا نده در حالت راه رفتن درد ندارم بخاطر اینکه میخوام روپام فشار نیاد وقتی بلند میشم مثل اینکه فشار به کمرم اومده و کمر درد هم گرفتم الان قطره سی ام باریج رو روی زانوم میزنم اگه لطف کنید راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
آقای دکتر دخترم هم 13 سال داره در قسمت دنبالچه دچار درد شده چکار باید براش انجام بدم در ضمن ضربه ندیده ممنون وبسیار سپاس از پاسخگویی تون

سلام
دردهای اطراف مفصل زانو علت های زیادی داره. سن شما یه سن بینابینی برای شروع آرتروز و دردهای ناشی از ضعف عضلاته. شرح حال شما که درد اطراف زانو، سختی در بلند شدن و صدا دادن زانو رو بیان کردید بیشتر به کندرومالاسی پتلا یا نرمی استخوان کشکک میخوره. علت این بیماری عمدتا ضعف در عضله جلوی ران یا عضله چهارسر ران هست. ورزش های تقویت زانو و پیاده روی در استخر به شما خیلی کمک می کنه. در اینترنت در مورد این مشکل بیشتر بخوانید و ورزش های آموزشی رو انجام بدید. برای دردها روزانه یک قرص سلکسیب 100 و یک قرص ویتامین ب یک 300 استفاده کنید. مصرف کوتاه مدت مسکن ها باعث تحمل بهتر درد و ایجاد فرصت برای انجام ورزش ها و تقویت عضلات میشه. بنابراین از اون ها دوری نکنید.
مسئله مهمتر برای شما پارگی های احتمالی منیسک هست که معمولا با قفل شدن زانو خودش رو نشون میده. برای مطمئن شدن از این موضوع یک معاینه توسط یکی از همکاران ارتوپد و در صورت نیاز انجام MRI به شما کمک می کنه. در این صورت بازهم ورزش های آبی و فیزیوتراپی زانو به شما کمک زیادی می کنه و در صورت تداوم درد ممکنه نیاز به آرتروسکوپی داشته باشید.
در مورد دخترتان هم باید حتما معاینه بشن. ولی اگر فقط از درد شکایت دارن از باشتک های حلقه ای هنگام نشستن استفاده کنن. به تدریج درد بر طرف میشه.
موفق باشید