م.گ
عنوان :

شیر نخوردن و بی اشتهایی نوزاد شش ماهه

متخصص بیماری های کودکان
با سلام، دختر من شش ماهه است. سه ماه پیش ویزیتش کردین که رفلاکس درجه دو و آلرژی به شیر تشخیص دادین و با توجه به عدد کلپروتکتین که 112 بود فرمودین یک وعده شیر خشک پپتی جونیور و یک وعده شیر مادر بخوره. پایان چهار ماهگی 750 گرم وزن، 1.8 سانتی متر دور سر و 3 سانتی متر به قدش اضافه شد که فرمودین رشدش عالی بوده. از چهار ماهگی تا پایان شش ماهگی یعنی در طول دو ماه وزنش از 4750 به 6000 رسید که 750 گرم مربوط به پنج ماهگی و 500 گرم مربوط به شش ماهگی است، قدش از 58 به 62.5 و دورسرش از 39.3 به 41.5 رسید.
1.آیا رشدش مناسب بوده؟ اینکه ماه آخر وزن گیریش نسبت به دو ماه گذشته کم شده ایرادی نداره؟
2.مدتیه اشتهاش نسبت به قبل خیلی کم شده و مخصوصا شیر خیلی بد میخوره. حتی بعد از گذشت چندین ساعت نه شیر خشک و نه شیر مادر نمیخوره یا اینکه فقط یک پیمانه میخوره و اگه به زور بهش بدیم گریه میکنه. غذا را طبق تجویز شما از پایان پنج ماهگی شروع کردم و به غذا بیشتر تمایل داره ولی شیر خیلی بد میخوره. باید به زور بهش بدم و یا طبق میلش؟ حتی اگه ساعتها شیر نخوره؟
3. در طول روز چند ساعت یک بار باید تغذیه بشه و چند وعده غذا و چند وعده شیر باید بهش بدم؟ هر بار حداقل چقدر شیرخشک باید بخوره؟ دختر من جدیدا 60 سی سی میخوره ولی قبلا 90 یا حتی 120 تا میخورد.
4.شیر شب تا کی باید بدم الان در طول شب چهار ساعت یا سه ساعت یک بار شیر میدم. کی باید شیر شبا قطع کنم؟ تا چند ساعت گرسنه بمونه در طول شب ایرادی نداره؟
5.تخم مرغ خرما و ماش و عدس را درمانگاه گفت میتونید شروع کنید ولی با توجه به اینکه در برگه تغذیه شما نبود از چند ماهگی میتونم این سه موردا شروع کنم؟
6.دخترم بعضی مواقع زمانی که مدفوع میکنه به شدت تا چند دقیقه گریه میکنه و خیلی اذیت میشه با اینکه یبوست نداره.ایرادی نداره؟
7.فرموده بودین روزی دو بار موتیلیوم بخوره. ما با استفاده از سرنگ داخل شربت از روی وزن نوزاد موتیلیوم میدادیم باید همین کارا بکنیم یا هر بار دوز خاصی باید داده بشه؟
هر سه ساعت 60 سی سی شیر خشک برای نوزاد شش ماهه کم نیست؟
تخم مرغ، خرما و عدس و ماش را از کی میتونم شروع کنم؟
با قطع شیر شب از شب تا صبح حداکثر چند ساعت میتونه گرسنه بمونه؟
موتیلیوم در بازار موجود نیست جایگرینی ندارد؟

خیر کافی است برای کودکانی که ریفلاکس دارند
مواد غذایی ذکر شده از ابتدای ماه6 قابل استفاده هستند و فقط,شیر و بادام و لعاب برنج را نباید بدهید
موتیلیوم اگر نبود از شربت اندامین به همان.میزان یا 1/4 قرص دومپریدون 10 استفاده کنید

زمان لازم برای کاهش قند خون و احساس گرسنگی,6 ساعت به طور معمول هست