س.م
عنوان :

تهوع. افت فشار . دلپیچه

پزشک عمومی
با سلام
مادرم تهوع و دل پیچه و سرگیجه داره. چه کار کنم؟
با سپاس

سلام وقت بخیر
از کی علامت دارند ؟
استفراغ نیز داشته اند؟
درد فک و صورت و اندام نداشته اند؟
غدا خورده اند؟ اخرین بار که چیزی خوردند کی بوده است؟
دفع گاز و مدفوع دارند؟ اخرین نوبت دفع کی بوده است؟
سابقه فشار خون و دیابت و سایر بیماری ها ندارند؟
فسار خون رو بر چه مبنایی میگید. اگر گرفتید چند هست و ضربان قلبشون چند تا هست؟ تب و لرز ندارند؟ اسهال چی.؟

از نصفه شب سرگیجه ، تو 2 ساعت دوبار تهوع 2بار هم استفراغ.درد فک و صورت ندارند.دفع گاز و مدفوع دارند.سابقه بیماری و فشار و دیابت ندارند.
فشار 11 روی 8 بود . ضربان قلب 74 تو یک دقیقه .دستگاه فشارش دیجیتالی نیست
تب و لرز هم ندارد. مدفوع اسهالی بود.

یه سوال دیگر اینکه حس میکنند سرگیجشون چه جوری هست سرشون از داخل میچرخه و یا سیاه تاریکی رفتن چشم رو میگن و یا عدم تعادل و یا اینکه اتاق دور سرشون حرکت میکند؟ با تکان دادن سر شدید تر میشه یا نه ؟ سابقه ی مصرف دارو ندارند ؟

سیاهی می ره چشاش
دارویی مصرف نمی کند

وزوز گوش و کاهش شنوایی؟
بی حسی و مور مور دست و پا؟
سابقه ی سرما خوردگی؟

ندارد
تو دو ماه گذشته نداشته
پهلو میشه سرگیجه ش بیشتر میشه

خوب با توجه به شرایط و اینکه چشاشون سیاهی میره و با پهلو شدن شدید تر میشه عامل اون به گوش میانی مربوط هست و علل مغزی کمتر مطرح هستش
علل گوش میانی و مغزی 2 علت اصلی سرگیجه و حالت تهوع هستند ک با توجه به جواب ها بیشتر برای مادر گرامیتون التهاب گوش میانی به دنبال سرماخوردگی و یا با توجه به اسهال حتی امکان درگیری کرونا نیز امکان پذیر هست
درمان ایشون با توجه به اسهالی که دارن در مرحله اول و مهم ترین چیز
1. مصرف مایعات فراوان ( یکی از علت های سرگیجه کمبود مایع میباشد که تو افرادی که اسهال دارند بسیار شایع است ) پودر ors داخل یک لیتر اب حل کنند و بعد از هر نوبت اسهال یک لیوان مصرف کنند
2. استراحت کنند و ترجیحا و در صورت امکان بخواند
3. استرس نداشته باشند خودش عامل سرگیجه هست
4.مصرف ویتامین شامل قرص جوشان ویتامین c
5. قرص dimenhydrinate رو 50 میلیگرم به مدت 4 بار در روز مصرف کنند

در صورت افت مجدد فشار خون و باقی ماندن و یا شدید شدن علائم اضافه شدن علائم جدید و عدم بهبود اسهال و یا خونی شدن و تیره رنگ و بدبو شدن ان مجدد اطلاع دهید

پودر رو که خورد ، بالا آورد
درضمن یکی از آشناها گفت سرم کلروسدیم و ب کمپلکس بگیرم
چه کنم؟

خوب اروم اروم باید بخورند در حد تحمل هم مصرف کنند و داخل یخچال بزارید، اگر تحمل ندارند هم دوغ هم میشود مصرف کرد تا اشتهاشون زیاد شه

برای اسهال در روز اول واسه بزرگسال نیاز به اقدام تهاجمی و وصل سرم نیس، در این روز های کرونا ترجیح بر اینه ک مراکز درمانی نرید واسه اون سرم رو نگفتم، اگر ضعف و بی حالیشون شدید هست و حس میکنین همکاریشون برای مصرف مایعات خوب نیس میتونین تزریقی استقاده کنید

من تجویزم اینه تا میشه خوراکی خورد بهتره تزریقی نباشه اول قرص رو بخورند و حالت تهوع ک کم شد مایعات مصرف کنند اما اگر حس میکنید نمیتونند و همکاری ندارند میشه یک سرم 500 سی سی اگر لاغر اندام هستند و یا یک سرم 1 لیتری نرمال سالین 0.9% با یک امپول b compelx تزریق شه

اگر دل پیچه هم شدید هست داخل سرم رانیتیدین هم اضافه شود

🙏
ببخشید مادرم تهوعش و اسهالش خوب شده سرم زدیم ولی سرگیجه همچنان دارند

خدا رو شکر، طول میکشد تا بهبود پیدا کنه استراحت کنید و مایعات مصرف کنین در 2.3 روز اینده کامل خوب خواهد شد

🙏
پس نگران نباشیم چون خیلی میترسه

نه خیالتون راحت امشب با احتمال زیاد ک بخوابن بهتر میشن وگرنه در طول روزهای اینده بهتر خواهند شد

سلام امروز سرگیجه دارند ولی کف پاشون هم میگه حالت آتیش گرفتگی داره

اگر اسهال و درد معده بهبود یافته سر گیجه ایشان تا برطرف شدن التهاب ادامه خواهد داشت یعنی تا 3 روز مشکلی ایجاد نمیشود و بعد از ان بهتر است میشوند

داغ شدن کف پا علل دیگری دارد و تب داشتن یا فشار خون و یا یائسگی میتواند از علل ان باشد اگر علامتاشون شدید هست بهتر است به کلینک مراجعه فشار خون دقیق چک شود و نوار قلب و معاینه عصبی انجام دهید همچین در صورت کمتر نشدن سرگیجه باید اون هم بررسی با مانور هال پایک انجام شود و اطمینان از اینکه با تغییر وضعیت شدید تر میشود حاصل شود.

🙏