ر.ا
عنوان :

درد معده و اسید معده

فوق تخصص گوارش و کبد
سلام آقای دکتر روزتون بخیر
من پارسال تهوع و معده درد شدید داشتم و گاهی استفراغ ...به دکتر مراجعه کردم اردیبهشت 98 تشخیص داده شد ک زخم معده اثنی عشر دارم و عفونت هلیکوباکتر تا مرداد ماه من دارو مصرف کردم ...مرداد ماه قطع کردم اما تهوعم قطع نشد و خیلی اذیت میکرد ...قرص ضد تهوع هم زیاد مصرف کرده بودم و جواب نگرفته بود ...شهریور ماه آندوسکپی مجدد کردم (که براتون عکسشو فرستادم ) گفتن مشکل خاصی نداره یکم التهاب مری داری دارو ها رو تا آبان ماه مصرف کردم ...
گهگاهی درد داشتم دوباره بهمن ماه ب دکتر مراجعه کردم برای درد و اسید معده (ایشون بهم امپرازول و شربت ضد اسید و بیسموت ساب سیترات و پایلوشات) تجویز کردن ...دارو ها رو از اواسط بهمن تا الان دارم میخورم بدون فاصله
که با خوردن دارو حالم بهتر بود ...سال 98 کلا با معده درد شدید درگیر بودم ... و مدت زیادی ام هس که امپرازول مصرف میکنم و نگران خطر شکستی و پوکی استخوان هستم ...22 ساله هم هستم
الان 2 روزه دارو رو قطع کردم اما اسید معده و درد معده دارم ...به نظرتون تحمل کنم ؟ تا بدنم ب دارو نخوردن عادت کنه یا باید دارو استفاده کنم ؟
خودم دوس ندارم به دارو وابسته باشم

پنتوپرازول 20 نیم ساعت قبل از صبحانه و شام بخورید غذای تند ترش ادویه نوشابه چای قهوه سیر پیاز سس لواشک شکلات چیپس پفک نخورید حداقل 4 ساعت فاصله غذا با خواب هم رعایت کنید

شما ریفلاکس دارید که بیماری شایع و حدود 20٪ از مردم دارند بیماری خطرناکی نیست باید رژیم غذایی و کاهش وزن داشته باشید با ناپرهیزی بدتر میشه و تنها داروی مورد نیاز پنتوپرازوله که 20 میلیگرم قبل از صبحانه و شام بخورید

ریفلاکس مادام العمر همراهتونه و با ناپرهیزی بدتر میشه
هر زمانی نیاز به دارو داشتید استفاده کنید
بهتر که شدید بک روز در میان و سپس بتدریج قطعش کنید

عوارضی مثل پوکی استخوان اثبات نشده

آقای دکتر ب نظرتون چه مدت ادامه بدم دارو رو
چون ی ساله اغلب دارم استفاده میکنم

خیلی ها باید تا آخر عمر بخورند
بستگی داره چقدر رژیم غذایی رعایت کنید و استرس را کنترل کنید

🙏