م.ت
عنوان :

نتیجه آزمایش نوزاد 3 ماهه

متخصص بیماری های کودکان
با سلام و احترام نتیجه آزمایش کالپروتکتین نوزاد 3 ماهه با وزن 6 کیلو 400 که فقط شیر مادر به مقدار زیاد میخورد ارسال می گردد دو ماه پیش بعلت اسهال و دل پیچه نوزاد تحت درمان قرار گرفت و شیر گاستروفیکس استفاده کرد و مادر یک ماه است رژیم غذایی فاقد گلوتن و مواد آلرژی زا را رعایت میکند نوزاد دیگر دل پیچه ندارد و تعداد تعویض پوشک از 12 عدد در یک ماه پیش فعلا به تعداد 5 تا گاها 8 عدد متغیر می باشد و همچنان مدفوع آبکی اشتباه عنایت به نتیجه آزمایش که مقدار کالپروتکتین را نزدیک به 500 نشان میدهد چه تجویز درمانی دستور می فرمائید.

باسلام و وقت بخیر،کالپروتکتین بالای200نشانه ی التهاب روده میتونه باشه،ولی تو شیرخوار زیر 6ماه که شیر مادر میخوره نشانه ی آلرژی شدید کودک به شیر هست،اگر شیرخشک هم به بچه میدین باید از زیر خشک هایی مثل نیوکیت یا نوترامیژن یا ایزومیل استفاده بفرمایین و اگر شیر مادر میدین فقط باید همراهش از داروهای ضد اسید مثل رانیتیدین یا پنتاپرازول به همراه موتیلیوگ استفاده کنین،که اگه وزن کودکتونم بفرمایین دزشم خدمتتون میگم،وتازمانیکه شیر مادر میخوره این داروها رو باید بدین وسپس هر3الی 4ماه تکرار بفرمایین آزمایش رو و زمانی که زیر 150رسید میشه دارو هارو قطع کرد.

وزن همانطور که خدمتتون گفتم 6 کیلو و400 می باشد و 3 ماهه است فقط شیر مادر میخورد آیا لازم است شیر مادر قطع شود و فقط شیر خشک بدیم بخاطر این موضوع ؛شیر آپتامیل 2 (HAنوتریشیا) برای این موضوع مناسبه؟

باتوجه به اینکه باشیر مادر علامتدار نیست و دل پیچه ی زیادی نداره،میتونین با شربت موتیلیوم 1سی سی هر12 ساعت و قرص پنتاپرازول 20 هر12 ساعت نصف قرص به همراه شیر مادر استفاده کنین،ولی اگه دل پیچه ی شدید یا هرگونه علایم دیگه آلرژی داشت بهتره شیر خشک رو شروع کنین وفعلا شیرخودتونو استفاده نکنین.

🙏