ب.س
عنوان :

توده سر پانکراس

متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی ها ...
سلام. بیماری 65 ساله آقا ، با تشخیص پانکراتیت بستری شد. EUS و ERCP انجام شد . استنت گذاشتن . پاتولوژی گرفته شده. بدخیم گزارش شد. گفتن نیاز به جراحی دارد. میخواستم بدونم با توجه به این مدارک چقدر امید بهبودی بعد از جراحی هست؟ اصلا جراحی قابل انجام هست؟ آیا به کموتراپی هم نیاز داد؟ امید بهبودی چند درصد هست؟
گزارش سی تی آماده نیست. بعدا براتون می فرستم اگه لازمه. ممنون

سلام. بر اساس این مدارک قابل جراحی هست و بهترین درمان برای این موارد جراحی است. البته برای بررسی تکمیلی و اطمینان بیشتر سی تی اسکن هم لازم هست. با توجه به استنت گذاری و در دست داشتن جواب پاتولوژی دو روش درمانی وجود داره. اول جراحی و سپس شیمی درمانی و در روش دوم، اول شیمی درمانی سپس جراحی و بعد ادامه شیمی درمانی. با توجه به شیوع کرونا میتونند روش دوم رو انتخاب کنند تا پس از یک دوره شیمی درمانی، جراحی بشوند

خیلی ممنونم. با این روش ها کاملا خوب میشن؟
جواب سی تی رو حتما براتون می فرستم.

خواهش میکنم. در مورد توده های بدخیم همیشه احتمال عود وجود دارد ولی میزان عود در افرادی که قابل جراحی هستند و جراحی میشوند کمتر از آنهایی است که شرایط جراحی را ندارند و فقط شیمی درمانی میشوند.

🙏
سلام مجدد. جواب سی تو رو گرفتم. لطف میکنید نگاه کنید؟

بسیار خوب. نظر بنده به علت مجاورت توده به یکی از عروق ابتدا شیمی درمانی و سپس جراحی در شرایط بهتر هست.

آقای دکتر میتونم بپرسم امید به بهبودیشون چقدره؟ نگرانم. ممنون میشم بگین.

جراحی سر پانکراس جزو جراحی های بزرگ و پرخطر محسوب میشه ولیکن به جز چند درصدی که احتمال پیش آمدن عارضه هست بقیه بیماران در مدت یک هفته تا ده روز از بیمارستان مرخص میشند و پس از ریکاوری زندگی طبیعی خود را از سر میگیرند. ولیکن احتمال عود تومور و طول عمر رو کسی نمیتونه پیش بینی کنه. تلاش بر این هست که هر کاری که به نفع و صلاح بیمار هست همان رو انجام بدیم

🙏
دکتر جان این اسکن رو یه دکتر گوارش گفتن قبل عمل انجام بدین حتما. شما هم صلاح میدونین؟
بعد از شیمی درمانی قبل از عمل لازمه انجام بدیم؟

از نظر من لازم نیست. علاوه بر هزینه بالای این اسکن نیاز به نوبت طولانی داره و فقط باعث تاخیر در شروع درمان میشه

سسپاسگزارم دکتر