س.ک
عنوان :

تنظیم خانواده

متخصص زنان، زایمان و نازایی
سلام وقت بخیر
چند سال پیش تشخیص تنبلی تخمدان داشتم ، با دارو و لاغر شدن این مشکل را برطرف کردم . الان مشکلی ندارم . تصمیم به پیشگیری با قرض ضد بارداری گرفتم و با ماما مشورت کردم و تاریخ یک سال پریودم (قبل از مصرف قرص ضدبارداری) برداشتم و به ایشان نشون دادم که 6 ماه از سال منظم بود و 6 ماه دیگه تقریبا با تاخیر یک تا 10 روز پریود میشدم . از خرداد سال 98 تا دی 98 قرص ضد بارداری سیپروترون کامپاند (به قصد پیشگیری) استفاده کردم (با اطلاعاتی که از سابقه پزشکی ام به ماما دادم و تاکید به این نکته که با خوردن این قرص ها مشکلات هورمونی پیدا نکنم و دوباره چاق نشم) بعد از قطع قرص تا الان پریودم هنوز تنظیم نشده و پریود این ماه هم 4 روز تاخیر داشته و معمولا بین سیکلم لکه هم میدیدم. سوال من اینجاست با اینکه من هیچ گونه بیماری زمینه ای ندارم (فقط زمانی که پیش متخصص تغذیه میرفتم قرص متفورمین 500 بهم دادند و گفتند بعد از ناهار همیشه مصرف کنم ، و بعد از لاغری هم هر بار آزمایش قند گذاشتم مشکل نداشتم و قندم تنظیم بود) آیا مصرف مدام قرص ضد بارداری (با توجه به اینکه من 32 سال ام هست و بچه هم ندارم و قصد داشتنش هم ندارم) برام عوارض داره؟ با سرچ هایی که کردم متوجه شدم مصرف مداوم آن عوارض داره ، نگرانی ام اینه آیا درسته نوع پیشگیری ام این قرص باشه ؟ و آیا مصرف مدام اون مشکل ساز هست؟ (هر 12 ماه سال به طور پیوسته) و آیا قرصی وجود داره عوارض کمتر داشته باشه و مشکلات هورمونی و چاقی برام به بار نیاره؟
پیشاپیش از پاسخگویی شما تشکر میکنم.

سلام،پیوسته که نباید بخورید،21عدد که تمام شد از روز5قاعدگی بعدی دوباره21عدد،همه قرصهای جلوگیری از عوارضشون چاقی هست ولی سیپرو کمتر چاق میکنه،به هرحال مصرف بیش از5سال نباید داشته باشید چون روی پستان،رحم وتخمدان اثر میگذارد

منظورم از پیوسته این بود که سالیانه ادامه بدم . طریقه استفاده قرص ماما و داروخانه گفتند. چون الان با رعایت نحوه مصرف تقریبا 9 ماه سال خوردم و تا الان قطع کردم.
فرمایش شما رو درست متوجه شدم! میتونم تا پنج سال بدون قطع بخورم؟ و عوارض نداشته باشه؟(اینکه بعد از 21 قرص و پایان پریود، دوباره خشاب بعد واسه ماه جدید شروع کنم)

بله تا 5سال ایرادی ندارد،چون تنبلی تخمدان دارید این قرص ازبقیه بهتره

🙏