m.a
عنوان :

پوست کف دست

متخصص پوست، مو و زیبایی
با سلام و وقت بخیر خدمت شما دکتر گرامی، بنده از اوایل عید امسال بعلت شستشوی زیاد و استفاده از مواد شوینده دچار عارضه پوسته پوسته شدن انگشتان دست شدم ، در چندین مرحله انگشتان و کف دست پوست اندازی کردند رفته رفته ضخامت پوست دست من کاهش پیدا کرد. البته کرم چرب کننده هم میزدم ولی فایده نداشت. بعد از چند مرحله پوسته اندازی، در حال حاضر به نظر مقدار ضخامت زیادی از پوست دستم رفته و کف دستم بسیار نازک و حساس شد بطوریکه تحمل حرارت 20 درجه رو هم ندارم و حتی در کِتری یا قوری رو هم نمیتوانم بردارم و دستام میسوزه. خیلی زود دچار سوزش میشه و به شدت هم رنگ پذیر شده بطوریکه هر میوه ای رو در دستم بگیرم ، کف دستم  همرنگ اون میوه میشه. در طول این مدت اخیر  از چندین کرم و پماد مختلف تحت نظر پزشک استفاده کردم ، ابتدا پماد اوره 10% ، سپس پماد درماید 1% ، همچنین کرم محافظ راسان rassan , بعلاوه اینکه فقط از شوینده های غیرصابونی ( پَن یا جنتل واش  qv ) استفاده میکنم و مرتبا دستان خودم رو چرب و مرطوب نگه میدارم ولی اصلا احساس بهبودی ندارم. به محض اینکه اگه چند دقیقه زیر آب بمونه چروک میشه پوستش و حالت مچاله شده به خودش میگیره . واقعا خسته شدم و با توجه به اینکه تنها زندگی میکنم مجبورم پخت و پز و شستشو رو خودم انجام بدم ، وقتی هم که از دستکش استفاده میکنم باز هم دستها حالت مچاله و چروکیده به خودشون میگیرن و نوک انگشتان به قدری ظریف میشن که احساس میکنم قراره به زودی پاره بشه. خیلی ممنون میشم دارویی تجویز کنین که ضخامت پوست کف دستم زیاد بشه و من به روال عادی برگردم.
 با سپاس

سلام بهتر است در موقع شستشوی ظروف از دستکش نخی و روی آن از دستکش پلاستیکی استفاده کنید مرتباً با نرم کننده های بدون عطر دست خود را چرب نموده و از داروی ترمیم کننده موضعی مانند کرم سیکازوم روزی دوبار در موضوع دست استفاده کنید حتی موقع خروج از منزل بهتر است دستکش نخی از پوست دستتان محافظت کند از شستشوی مکرر حتی با شوینده های ملایم برحذر باشید اگر از دستکش استفاده کنید شستشوی مکرر نیاز نمی شود و همین امر باعث بهبودی نسبی اگزمای دست خواهد شد چون پوست دستتان نازک شده است بهتر است از کرم های موضعی حاوی کورتون قوی استفاده ننموده و تنها می توانید از کورتون های رقیق شده استفاده کنید مثلاً از فلوسینولون در اوسرین با غلظت یک سوم میتوان شبی یک بار بر روی پوست دست استفاده نمود

من قبلا از فلوسینولون استفاده میکردم ولی تاثیری ندیدم و اینکه بسیار حساسیت داشتم بهش و تمام تنم دچار خارش میشد
در حال حاضر شبها از کرم دست ساز زیر استفاده میکنم که نمیدونم مفید هست یا نه

با رقیق شده آن بعید است مشکلی داشته باشید ولی اگر آن هم حساسیت می داد همان درماید را استفاده کنید.

همان پماد فلوکورتف که عکسش رو برایتان فرستادم ، رقیق شده هست یا منظورتون دوز دیگری از دارو هست؟ نظرتان راجع به آن پماد دست ساز که شبها استفاده میکنم چیست؟

چون غلظت مواد داروی ساختنی مشخص نیست بهتر است از همان فورمولی که گفتم استفاده کنید.

بله ممنونم ، پس کرم سیکازوم روزی 2 بار در روز و پماد فلوسینولون با غلظت یک سوم در شب استفاده کنم
اگر درصد کرم سیکازوم رو هم بفرمایید ممنون میشم
ببخشید که سرتون رو درد آوردم آقای دکتر ، چون میخوام به یه جمع بندی برسم از حرفاتون که همون رو ادامه بدم

بله دقیقا. و متوجه باشید که این درمانها باعث بهبودی دائم نیستند تنها کمک می کنند که التهاب کم شود و برای پیشگیری از بازگشت اگزما مهمترین نکته حفاظت با دستکش است.

بله ممنونم ، من از دستکش لاتکس استفاده میکردم که خودش باعث تعریق دست و التهاب میشد ، الان شما فرمودین دستکش نخی از این به بعد از اون استفاده میکنم ولی نمیدونم در جاهایی مثل حمام چطور از دستکش استفاده کنم

اگر شستشو در حمام با شامپو بچه باشد می توانید از دستکش استفاده نکنید.

خیلی سپاسگزارم آقای دکتر بسیار ممنون از راهنماییتون ، بعنوان آخرین سوال ، آیا ممکنه پوست دست هیچوقت مثل اول نشه و من برای همیشه باید کرم بزنم و مراقب باشم؟

خیر اگر دو تا 4 ماه رعایت کنید بهبودی حاصل می شود.