ن.م
عنوان :

مشکل در تکلم و حافظه

متخصص نورولوژی(مغز و اعصاب و ستون ف ...
سلام.مادربزرگم 85 سالش هست مشکل فشار خون و دیابت داره. دی ماه  98  سکته مغزی کرد و  به موقع بیمارستان بردیم و در آخرین سی تی اسکن لخته خون جذب شده بود و مشکلی نبود. الان از لحاظ فیزیکی  مشکلی ندارد. در اسفند 98 بهونه گیری پدر و مادر و بچه میکرد  و بسیار نا آرام بود طوری که چند نفری از عهدش بر نیومدن اول با قرص ترانکوپین شب شروع کرد خیلی موثر نبود بعد قرص تری فلوئوپرازین صبح ها اضافه شد و بعد یکی دو هفته آروم تر شد .اما مدام فکر میکنه خونه خودش نیست پدر و مادرش رو میخواد و فکر میکنه بچه ها کوچیک هستند. در ضمن قرص ممانتین میخورد یه مدت گفتند حذف کنه نا ارومی میاره. حتی یاسنال رو هم امتحان کردند بهش نساخت و تهوع میاورد بعد یک ماه دکتر گفت برای کاهش عوارض قرص تری فلوئوپرازین قرص تریفن مصرف کنه. قبل سکته حافظش خوب بود نهایت یکی دو تا سوال تکراری میکرد به اندازه 10 درصد مشکل حافظه داشت و کاملا هوشیار بود. الان بعد مصرف قرص ها دیگه هیچی رو تشخیص نمیده غذا خورده یا نه فکر میکنه اشیا خوردنی هستند و  تازگی تو طول روز  و شب لکنت زبان گرفته و اصلا نمی تونه جمله رو کامل کنه اصلا حرف های بی ربط میزنه و انگار توهم پیدا میکنه  روز به روز داره بدتر میشه. البته بعضی موقع ها خوب  هست یکم هرزگاهی قاطی میکنه کلا .درست هست شاید اینا برای آلزایمر باشه اما احساس میکنم عوارض قرص ها هست بیشتر و عوارض سکته.
قرص های مصرفی
1 پنتاپرازول 20
2.لیرنتا5
3.والسارتان 160
4.اپوهیدرالازین 10
5.تری فلوئوپرازین 1
6.تریفن 2
7 . آلوپورینول 100
8.کلاتور 15
9.اتوروواستاتین 10
10.depovite
11.ترانکوبین 25
12.رپاگلایند 0.5
13.نیتروگیلیسرین 2.6
14.ملاتونین 3
15 .آسنترا 50

1.آیا این تقویت حافظه depovite تاثیری داره با این شرایط؟قطع کنیم؟
2.آیا قرص ضد آلزایمر هست که مصرف کنه که پیشرفت بیماری رو به تاخیر بندازه ؟
3.آیا ملاتونین رو قطع کنیم با توجه به اینکه معمولا شب  ها میخوابه حالا یکی دو ساعت اینور انور ؟
4.چکار کنیم که عوارض قرص ها کم تر باشه و یا قرصی را حذف کنیم و یا دوزش رو کم کنیم؟

سلام
مقدار مصرف روزانه تریفن، تری فلوپرازین و ترانکوپین را بفرمایید

سلام مجدد.
ترانکوپین 25 یک عدد شب ها
تریفن 2 یک عدد بعد صبحانه
تری فلوپرا زین 1 یک عدد بعد صبحانه

با توجه به سن و سابقه سکته مغزی قاعدتا مستعد فراموشی هستند
اما به نظر من در حال حاضر بیشتر دچار عوارض دارویی شده اند
بیشترین عارضه مربوط به تریفن و بعدش تری فلوپرازین است
بنابراین به تریج این دو دارو را باید قطع کنیم
قرص تریفن هر هفته یک چهارم کم و سپس قطع شود( هفته اول سه چهارم، هفته دوم یک دوم، هفته سوم یک چهارم و سپس قطع)
تری فلوپرازین یک هفته نصف سپس قطع
دپوویت قطع
ملاتونین قطع
بقیه داروها ادامه یابد
از نظر داروی ضد الزایمر یک ماه بعد نتیجه را اطلاع دهید و صحبت خواهیم کرد

ممنون از لطف شما و پاسخ کامل جنابعالی. فقط یه سوال یادم هست دو هفته پیش یکی دو روز این دو دارو رو کلن قطع کردیم بیش از حد برقرار و نا آروم شد دوباره سریع دادیم بهش. شاید اشتباه ما در قطع یک باره قرص ها بود.فقط امیدوارم بشه این بهونه گیری هاش رو کنترل کرد بعد قطع این دو قرص. بازم ممنون و گزارشی کامل بعد از یک ماه به جنابعالی خواهم داد
🙏
منظورم از این دو دارو تریفن و تری فلوپرا زین بود

اگر بیقراری بیشتر شد قرص ترانکوپین 25 را یک چهارم صبح یک عدد شب بدید، اگر باز هم بیقرار بود نصف صبح یک عدد شب بدید.

واقعا بزرگوارید. یه دنیا ممنون