س.ش
عنوان :

زونا در 60 سالگی

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری
با سلام خانم دکتر مادر من در سن 60 سالگی مبتلا به زونا شدن البته به تشخیص دکتر عمومی من عکس ضایعات رو براتون فرستادم که دردناک هم هستن میخواستم ببینم دوره درمان چند روزه هست و دوره واگیریش؟ و اینکه من باردارم و تا به حال مبتلا به ابله مرغان نشدم تا چه مدت باید از من دور باشن؟ الان دکتر عمومی بهشون اسیکلوویر هیدروکسی زین و استامینوفن کدیین و پماد ساختنی دادن شما داروی دیکه اس پیشنهاد دارین ؟ و اینکه ایشون دیابت شدید هم دارن عکس هم ضمیمه تصویر کزدم که گویا در کمر هست و بسیار دردناک

سلام و درود؛
ضایعاتشون شبیه زونا هست و خیلی خوبه که در مراحل اولیه درمان شروع شده براشون؛ لطفا اگر وزنشون کمتر از 75 کیلوگرم هست، به جای آسیکلوویر، والاسیکلوویر 1 گرمی هر 12 ساعت یک عدد با آب فراوان، و اگر بالاتر از 75 کیلوگرم هستند، هر 8 ساعت یک عدد با آب فراوان مصرف نمایند... یعنی اسیکلوویر رو قطع کنید و به جاش والاسیکلوویر شروع کنید؛ کپسول گاباپنتین 100 ظهرها و شبها یک عدد مصرف کنند و ستریزین 10 میلیگرمی شبها یک عدد... حتما مایعات فراوان مصرف کنند و برای کنترل دردشون استامینوفن کدئین هر 6 ساعت یکی بهشون بدید... هیدروکسی زین رو هم فعلا قطع کنید...
لطفا دو روز دیگه یه تست BUN, Cr چک کنید و جوابش رو بهم بگید...
و اما در مورد سرایت، زونا قابلیت سرایتش مثل آبله مرغان نیست، و فقط اگر مواجهه ی مستقیم و تماس مستقیم با ضایعاتشون داشتید ممکنه اگر قبلا مبتلا به آبله مرغان نشده بودید، الان مبتلا بشید... در غیر این صورت نگران نباشید...

ممنونم خانم دکتر عزیز