آ.ه
عنوان :

تشنج یا شبیه آن همراه دل درد

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و فلوشی ...
با سلام و تشکر خدمت شما جناب آقای دکتر
دخترمن متولد 8/02/1395 است و چهار سال دارد و دارای لاغری یکطرف مغز است که عکس ام آر آی فرستادم
از نظر تکلم و شنوایی و بویایی و بینایی هیچ مشکلی نداشته و بسیار باهوش هم هست فقط از دست و پای راست خیلی کم استفاده می کرد که برای ضعف استفاده از دست و پای راست کار درمانی بردیم و حالا تقریبا بهبود پیدا کرده است
ولی در برج 10 سال 97 در 16/10/1397 نهار سوپ خورد و بعد فوری یک شیر پاکتی کوچک و خوابید بعداز ظهر با دل درد شدید از خواب بیدار شد و می گفت دلم درد می کند بعد گفت سرم درد می کند بعد چشمهایش برای یک دقیقه رفت و سفیدی چشم خیلی کم مشخص شد بسیار بی حال بود صدایش می زدی نگاه میکرد اما جواب نمی داد زود حالش خوب شد ولی برای دل درد که ادامه داشت همان زمان به بیمارستان بردیم برای دل درد دارو و شیاف دادند و برگشتیم شب استفراغ کرد و بعد آن دل درد خوب شد نوار مغز هم گرفتیم دکتر رونق متخصص مغز و اعصاب دیدند و گفتند مشکلی نیست و این تشنج نبوده است دفعات بعد دیگه به دکتر مراجعه نکردیم
تا هشت ماه بعد در برج 6 سال 98 در 15/06/1398 در پارک بعداظهر بازی کرد غروب عدسی و شیر نذری خورد شب خوابید صبح ساعت 7 با -دل درد- بیدار شد و بعد گفت سرم درد میکند بعد چشمهایش برای 5 دقیقه خیره شد و بی حال بود ولی صدایش می کردی نگاهت می کرد و توی گلو خفیف جواب می داد بعد لب و چشم راست تیک میزد به بیمارستان بردیم آنجا سرم و آمپول زدند و همانجا دستشویی رفت و مدفوع کرد و حالش خوب شد ولی دل درد ادامه داشت دارو نوشتند بعداز چند روز خوب شد
دوماه بعد در برج 8 سال 98 در 15/08/1398 نهار آبگوشت خورد و بعد شله زرد نذری خورد بعداظهر بازی زیادی کرد غروب ساعت 7 خوابید ساعت 8 شب با -دل درد- بیدار شد و گفت سردرد دارم برای 2 دقیقه چشمهایش خیره شد با او صحبت می کردی توی گلو جواب می داد بلافاصله به بیمارستان بردیم تخت خالی نبود تا بیمارستان رسیدیم حالش همانجا بدون اینکه کاری برایش ما یا پرسنل بیمارستان انجام دهیم خوب شد برای دل درد سو نوگرافی نوشتند در زمان سونوگرافیش استفراغ کرد بعدا که سونوگرافی را به دکتر کودکان نشان دادیم گفت سو نو گرافیش مشکلی ندارد
دوماه بعد در برج 10 سال 98 در 13/10/1398 بعداز ظهر مقدار دو قاشق حلیم نذری خورد روز بعد صبح ساعت 5 صبح با دل درد از خواب بیدارشد و میگفت دلم درد می کند و سرم درد می کند برای 2 دقیقه چشمهایش مات شد و بی حال شد به دستشویی رفت مدفوع کرد بعد خودبخود حالش خوب شد
هفت ماه بعد در 7/05/1399 چندین ساعت بیرون خانه بودیم و پیاده روی کردیم شام ماهی و دلستر خورد ساعت 5 صبح از خواب بیدار شد و میگفت خوابم نمی آید سرحال ، تا ساعت 7 صبح بازی کرد و تلویزیون نگاه کرد ساعت 7 صبح خوابید بعداز نیم ساعت بعد با دل درد از خواب بیدار شد میگفت دلم درد می کند و بعد میگفت سرم درد می کند برای 5 دقیقه چشمهایش مات شد اما با او صحبت می کردیم بی حال جواب می داد گفتم شعر بخوان بی حال و به شکل درناکی برای ما دو جمله شعر خواند روی زمین نشسته بود گفتیم بلند شو آرام ولی بی حال و بدون اینکه هوشیاری کامل داشته باشد بلند می شد به دلیل کرونا منتظر شدیم خودش خوب شود و به بیمارستان نبریم اما حالش بدتر شد لبش تیک می زد دور لبش کامل کبود شد ضربان قلبش به شدت می زد دستم را روی سینه اش گذاشتم احساس می کردم قلبش می خواهد بطور کامل از سینه اش بیرون بزند چنین چیزی تا بحال هیچ کجا ندیده بودم به بیمارستان بردیم تا توسط دکتر ویزیت شد و بستری شدن دست راستش را به شدت تکان غیر ارادی می داد آمپول و سرم وصل کردند و اکسیژن گذاشتند و بعداز دوساعت حالش خوب شد ولی دل دردش ادامه داشت
دخترم 4 سال دارد و تابحال غیر از شربت نوتروپیل از یک سالگی تا دوسالگی داروی دیگری مصرف نکرده است آزمایش کامل خون هم گرفتیم که اگر نیاز است ارسال کنم اما متخصص اطفال و یک متخصص مغز اعصاب گفتند آزمایش خون طبیعی است
آیا این حالتها تشنج بوده است
آیا این تشنجها به دلیل مسمومیت غذایی و یا حساسیت گوارش این کودک بوده است
آیا کودکم صرع دارد
عوارض این تشنجه ها چیست
چکاری از ما بر می آید برایش انجام دهیم
تشخیص شما درباره این دختربچه 4 ساله چیست که در تاریخهای زیر حالتهایی که گفته شد به او دست داده است

دو عکس آخری یکی از برگه های بستری در بیمارستان و برگه سونوگرافی
متخصص اطفال بعداز مراجعه ما به بیمارستان نسخه و داروها و آمپول در عکس زیر را برایش نوشتند وقتی آمپول را زد و سرم وصل کردند بعداز 2 ساعت کاملا بهبود پیدا کرد دفعات قبل هم فکر کنم همینطور دچار آن حالتها شدند البته هرچه نظر شما باشد ملاک است
مهمترین مسئله ای که از شما داشتم این مشکلات که برای این دختربچه اتفاق افتاده با توجه به مشکل مغزی که دارد و سن کمش چه عوارضی برروی اوگذاشته و نیز در آینده چه عوارضی بر این دختربچه خواهد گذاشت؟

با سلام و تشکر از طرح سوال از اینجانب
بیمار شما مبتلا به اختلال در عملکرد مغزی است به صورتی که یکطرف مغز کودک عزیزتان رشد مناسبی نداشته است.وقتی اختلال یکطرفه در رشد مغزی وجود داشته باشد یکی از عوارض آن بروز تشنج های جزیی است.
برای تشخیص نوع و کیفیت و شدت تشنج و تجویز دارو لازم است نوار مغز مخصوص اطفال انجام شود.
پیشنهاد می کنم برای انجام بررسی تشخیصی و شروع درمان مطب مراجعه فرمایید
با تشکر
دکتر بخشنده