ح.ض
عنوان :

ریکتز هایپوفسفاتمی

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم
سلام خسته نباشید دختر من به ریکتز هیپوفسفاتمیک مبتلاست. در حال حاضر 5 عدد قرص فسفات ساندوز و 3 عدد کلسیتریول استفاده میکند، سن : 7 سال - قد: 112 - وزن : 26 کیلوگرم
1- آیا از نظر قد، قد این بیماران کوتاه است؟
2- با توجه به اینکه فسفات ساندوز نایاب است آیا بجز محلول ژولی داروی دیگری را میتوان مصرف کرد؟

سلام آقای ضیغمی؛
1- بله، این قد برای دختر هفت ساله کوتاه می باشد و شما می توانید جهت شروع تزریق آمپول هورمون رشد به متخصص غدد اطفال مراجعه کنید.
2- جهت درمان ریکتز هیپوفسفاتمیک ، از آمپول burosumab استفاده کرد که بسیار داروی خوبی هست، که اگه بتوانید آن را تهیه کنید.
در مورد فسفات ساندوز که تهیه آن مشکل شده است، بعضی از داروسازان می توانند آن را به صورت ترکیب فسفات با پتاسیم یا سدیم آماده کنند که احتمالا آگاهی دارید، عارضه اصلی آنها اسهال می باشد و خود ساندوز نیز از همین ترکیب ها تهیه می شود.